4 Μαΐ 2016

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (VIDEO)

biska-630x400

Η Ν. ΜΠΙΣΚΑ ΕΞΗΓΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (VIDEO)

Η καθηγήτρια και δημοσιογράφος Νάνσυ Μπίσκα από τη Νέα Υόρκη, μίλησε στο Πόντος TV Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με την παγκόσμια κινητοποίηση της ελληνικής Ομογένειας, μέσω συλλογής υπογραφών, για να αρθεί η προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία» από τις ΗΠΑ.
Η Νάνσυ Μπίσκα, για χρόνια ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη, αφού υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία δεν είναι μόνο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ αλλά όλου του ομογενειακού Ελληνισμού,
υπό την αιγίδα του αρχιεπισκόπου Δημητρίου και την υποστήριξη του Τάγματος των Αχέπα, επεσήμανε την αλλαγή που υπάρχει στην αμερικανική εξωτερική πολιτική που ευνοεί αυτή τη στιγμή την ελληνική πλευρά.
Η γνωστή δημοσιογράφος μίλησε για «αλλαγή γεωπολιτικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή» μας, στη νοτιοανατολική Ευρώπη, αναφερόμενη σε «θαυμάσια συγκυρία που πρέπει να αδράξει ο ελληνικός λαός, γιατί από τον λαό περιμένουμε τις αντιδράσεις, ο λαός θα αλλάξει τα πράγματα».
Η Νάνσυ Μπίσκα επεσήμανε ότι την κινητοποίηση της ομογένειας για τη Μακεδονία την έχουν σιωπήσει όλα τα ελληνικά κανάλια εκτός από το STAR.
Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης της «AHEPA» κι εν όψει των προεδρικών εκλογών στην χώρα, ξεκινά η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, την παγκόσμια εκστρατεία της μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης της συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

Δείτε το βίντεο με την τηλεοπτική παρέμβαση της Νάνσυς Μπίσκα:


«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του την περασμένη Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης του εγχειρήματος από ομογενειακές οργανώσεις παγκοσμίως.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2008 προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στην οποία καλούσαν την ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία και να κάνουν βήματα, όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση».
Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα της σχετικής δέσμευσής τους.
Στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Χατζή και στελεχών της Παμμακεδονικής με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια, ο κ. Μάθιου Νίμιτς αναγνώρισε το λάθος του Τζωρτζ Μπους, ενώ κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής παραδέχονται σήμερα το λάθος που έγινε το 2004 δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολύνονταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διεσφαλίζετο η σταθερότητα στην περιοχή.
Οχτώ χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα μας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού από την γείτονα, ενώ αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας από την Αμερικανική πλευρά.
Οι θέσεις της Ελλάδας ενισχύονται από την τελευταία εχθρική πράξη του γειτονικού κρατιδίου με απόφαση για κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα προκειμένου να εκβιάσουν μια ντε φάκτο αναγνώρισή τους.
«Είμαστε πανέτοιμοι», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι κι επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Η ανακοίνωσή του, ενισχύει την προσπάθειά μας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε παγκόσμια κλίμακα το αίτημά μας. Για όσους έχουν συμφέρον να πιστεύουν ότι το θέμα έληξε η απάντησή μας είναι ότι «ΟΧΙ το θέμα δεν έληξε». Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή περί της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας».
«Απευθύνουμε έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν προστατεύοντας όχι μόνον την ελληνική αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια.
Η ιστορική αλήθεια έχει καταδειχθεί περίτρανα από τους 374 κορυφαίους πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο οι οποίοι προσυπέγραψαν σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα με πρωτοβουλία του Αρχαιολόγου Στήβεν Μίλλερ macedonia-evidence.org.
Καμία έκπτωση ή υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» καταλήγει ο κ. Χατζής.

Τι οφείλετε να κάνετε:

Α. Σε όλες τις αναρτήσεις σε Twitter και Facebook να προσθέτετε τα ακόλουθα hashtag:#ThatsNotYourName #Macedonia

Β. Μπαίνετε και υπογράφετε πατώντας εδώ: The F.Y.R.O.M. is not Macedonia; U.S. restore the truth!

Γ. Διαδίδετε αυτή την ανάρτηση με κάθε τρόπο. Αναρτήσεις στα social media, τη στέλνετε με email.

5 σχόλια:

 1. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ,ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΙΣΙΑ,ΤΟΝ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΣ.ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΠΑΘΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΕΙΤΕ ΛΕΓΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΤΕ ΠΓΔΜ,ΕΙΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΗΣΜΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΕΔΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ...
  ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΗΣΜΟ,ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΕΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ,ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣΜΟΥ.
  ΜΑΚΕΔΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟΣΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΩΝΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΥΔΕΔΕΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣΩΒΙΝΙΣΤΗΚΕΣ ΗΛΙΘΗΕΣ ΜΥΘΟΛΟΓΗΕΣ. Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΘΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ[ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑΣ]ΜΗΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ [ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ]ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ Ο ΒΑΣΙΛΞΑΣ ΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΦΥΛΟΥ ΠΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΗΛΑΓΑΝ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΚΕΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΓΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΠΙΑΔΗΠΟΤΕ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΣΥΧΡΟΝΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΑ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΒΙΝΗΣΤΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ.

  ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με το να αντιγράφεις τα συνήθη τυποποιημενα τσιτάτα των καινοφανών βερεμοτσατσοπούλιων ιστορικών της δεκάρας γραμενα σε φυαλλαδες του ΣΩΡΟΥ ή του ΣΩΡΟΣ, δεν σημαινει οτι εντρύφησες στην πραγματική ιστορία. Αλλωστε οσοι διαβάζουν πραγματικα και βαζουν το μυαλό να δουλεύει ΕΛΛΗΝΙΚΑ το πιο συνηθες ειναι οτι γράφουν σωστα Ελληνικά και κυριως ξερουν ποσα ήτα (η) χωράει η ανεξαρτησία.
   Γενικως το ψέμα εχει κοντα ποδάρια και φαίνεται.
   ΜΗΤΣΟΣ Ο ΚΑΙ Η ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ

   Διαγραφή
 2. ΦΙΛΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΘΡΑΚΗ ΟΥΤΕ ΗΠΕΙΡΟ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΟΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Κ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΑΚΗ,ΠΟΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ,ΠΟΙΑ Η Μ.ΑΣΙΑ,ΠΟΙΟΣ Ο ΠΟΝΤΟΣ,ΠΟΙΑ Η ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ,ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ,ΑΘΗΝΑΙΟΙ,ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΚΤΛ...ΚΤΛ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ...ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ...ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ...ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ,ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ,ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ,ΑΘΗΝΑΙΟΙ,ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΚΤΛ...ΚΤΛ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ...ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ...ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ...ΜΕ ΤΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΟΥ...ΔΕΝ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.