# #

3 Δεκ 2015

Πούτιν...«Η Τουρκία θα μετανιώσει πολλαπλά για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους»

#

Πούτιν: Η Άγκυρα θα μετανιώσει «πολλές φορές» για το Sukhoi


Η Μόσχα «δεν θα αγνοήσει πως η Αγκυρα συνδράμει τους τρομοκράτες»: 
Ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Τουρκία ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε στρατιωτικούς λεονταρισμούς με την Τουρκία, όποιος όμως πιστεύει πως αφού διέπραξε αυτό το απαίσιο έγκλημα πολέμου, αυτή τη δολοφονία σε βάρος του λαού μας, θα γλιτώσει μόνο με..
μέτρα που αφορούν τις ντομάτες ή περιορισμούς σε άλλους τομείς, κάνει μεγάλο λάθος», εννοώντας τις οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις που επέβαλε η Μόσχα ως απάντηση στην κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους.

Στην καθιερωμένη εφ' όλης της ύλης ετήσια ομιλία του για τις κατευθυντήριες γραμμές της πολιτικής τως χώρας ενώπιον των βουλευτών του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Συμβουλίου και της Δούμας, των μελών της κυβέρνησης και των κυβερνητών των ρωσικών περιφερειών, ο Πούτιν, αφού ευχαρίστησε τους «ενστόλους που πολεμούν την τρομοκρατία, υπερασπιζόμενοι την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας» και κράτησε ενός λεπτού σιγή για τους ρώσους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Συρία, πέρασε στην κόντρα με την Αγκυρα.
 «Η Τουρκία θα μετανιώσει πολλαπλά για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, τονίζοντας πως «δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τη συνενοχή της Αγκυρας με τους τρομοκράτες. Η προδοσία είναι το πιο επαίσχυντο πράγμα, και αυτό ας το γνωρίζουν εκείνοι που χτύπησαν πισώπλατα τους πιλότους μας.»
Ο πρόεδρος Πούτιν υπογράμμισε πως η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να προβεί σε πολεμοχαρείς πράξεις: «Δεν πρόκειται να δείτε καμία νευρική, υστερική αντίδραση, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα μας και ολόκληρο τον κόσμο... Δεν θα υπάρξει κανένα τέτοιο πράγμα. Οι ενέργειές μας θα βασιστούν πάνω απ' όλα στην ευθύνη απέναντι από τη χώρα μας και στο λαό μας», τόνισε.
 «Θα μετανιώσουν για τις πράξεις τους.
Ξέρουμε τι πρέπει να
 κάνουμε»

Πιο αναλυτικά ο πρόεδρος Πούτιν είπε:  «Σεβόμαστε το τουρκικό λαό και δεν τον εξισώνουμε με την άρχουσα ελίτ. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιος πλουτίζει στην Τουρκία από τις παράνομες πετρελαϊκές συναλλαγές με τους τρομοκράτες του ISIS και ποιος στρατολογεί μισθωτούς
Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε αυτή τη συνενοχή στην τρομοκρατία. Θεωρούσαμε πάντα την προδοσία το πιο επαίσχυντο πράγμα. Ας το γνωρίζουν αυτό εκείνοι που πυροβόλησαν πισώπλατα τους πιλότους μας. Όλα τα προβλήματα θα μπορούσαν να επιλυθούν με άλλα μέσα. Ήμασταν έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα ζητήματα. Μόνο ο Αλλάχ μπορεί να γνωρίζει, γιατί το έκαναν. Και προφανώς ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την κυβερνητική κλίκα της Τουρκίας, στερώντας της διανοίας και λογικής.
Αν όμως πιστεύει κανείς, ότι μετά ένα επαίσχυντο έγκλημα πολέμου θα γλυτώσει ελαφρά με ντομάτες ή περιορισμούς στον τομέα κατασκευών, πλανάται οικτρά. Θα μετανιώσουν για τις πράξεις τους. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Τέλος, σε αναφορά στη στάση της Δύσης, ο ρώσος πρόεδρος την κατηγόρησε για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» όσον αφορά στην στάση που κρατά  απέναντι στο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.