# #

13 Μαρ 2015

Ποτέ δεν θα διώξουν οι Γερμανοί την Ελλάδα από το ευρώ!




Καταπέλτης ήταν εναντίον της Γερμανίας και υπέρ της Ελλάδας το κεντρικό πρωτοσέλιδο άρθρο του διευθυντή της μηνιαίας γαλλικής εφημερίδας Le Monde Diplomatique, Σερζ Αλιμί. «Υποστηρίζοντας την Ελλάδα» ήταν ο τίτλος του. «Εναντίον της λιτότητας για πάντα» ο υπέρτιτλος. «Η Γερμανία, υποστηριζόμενη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν δέχεται την άφιξη στην εξουσία μιας αριστερής κυβέρνησης στην Αθήνα που θα επιθυμούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Απαιτεί η Γερμανία να χρησιμοποιήσει την οικονομική και χρηματοοικονομική κυριαρχία της για να υποχρεώσει την Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία μιας πολιτικής λιτότητας που την έχει καταστρέφει», υπογραμμίζεται στον υπότιτλο.

Στην Ευρώπη εκτυλίσσεται μια αναμέτρηση ανάμεσα σ' εκείνους που επιμένουν να εφαρμόζεται μια πολιτική που απέρριψε με την ψήφο του στις βουλευτικές εκλογές ο ελληνικός λαός και στην κυβέρνηση Τσίπρα που θέλει να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, γράφει ο διευθυντής της αριστερής εφημερίδας της σοσιαλιστικής διανόησης.
Η αναμέτρηση «θα είναι ακόμη πιο άγρια, καθώς αυτοί οι τελευταίοι θα μπορούσαν να διαδώσουν τις ιδέες της αντίστασης σε τρίτους,
οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν παραδοθεί στην αδυναμία αντίδρασης. Πέρα από την τύχη της Ελλάδας, αυτή η σύγκρουση συμπεριλαμβάνει τη μοίρα της ευρωπαϊκής δημοκρατίας», τονίζει ο Σερζ Αλιμί.


«Δολοφόνοι της ελπίδας»

«Οι 27 δολοφόνοι της ελπίδας»
Έτσι αποκαλεί η γαλλική εφημερίδα τις κυβερνήσεις των υπολοίπων είκοσι εφτά κρατών της ΕΕ πλην της ελληνικής. 

Δεν καλλιεργεί ψευδαισθήσεις ως προς την πραγματική θέση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. «Παρόλο που είναι απομονωμένος στους κόλπους της ΕΕ, υποταγμένος στην παρενόχληση των δανειστών του και αντιμέτωπος με λογαριασμούς που χειροτερεύουν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει στην πραγματικότητα να αποκαταστήσει λέξεις που έγιναν τόσο ασυνήθιστες στον δημοκρατικό βίο, όπως "κυριαρχία", "αξιοπρέπεια", "υπερηφάνεια" "ελπίδα"», γράφει ο διευθυντής της Monde Diplomatique. 
«Ο κ. Τσίπρας το έχει καταλάβει: περιμένουν απ' αυτόν να παραδοθεί εφ' όλης της ύλης. Από τη στιγμή που ξεσηκώνεται, από τη στιγμή που κινητοποιεί τον ενθουσιασμό του λαού του, προκαλεί μια οικονομική τάξη πραγμάτων και τον ζουρλομανδύα της»...

«Ο αγώνας των Ελλήνων είναι παγκόσμιος. Δεν αρκεί πλέον να τον συνοδεύουν οι ευχές μας. Η αλληλεγγύη που αξίζει πρέπει να μεταφραστεί σε πράξεις. Ο χρόνος είναι μετρημένος», καταλήγει το όντως σημαντικό άρθρο του Σερζ Αλιμί.

Γιούνκερ: «Ποτέ εκτός Ευρωζώνης!»

Καλά, αφού η Monde Diplomatique είναι εφημερίδα της γαλλικής αριστερής Σοσιαλδημοκρατίας, λογικό είναι ο διευθυντής της να συμπαθεί τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί δικαίως να ισχυριστεί κάποιος. Δεν θα είχε άδικο. 

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όμως, ο Λουξεμβουργιανός πρόεδρος της Κομισιόν, είναι καραδεξιός. Όπως ακόμη πιο σκληρά δεξιά είναι η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, στην οποία δημοσιεύτηκε συνέντευξή του την Κυριακή που πέρασε.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπεί την άποψη ότι δεν θα υπάρξει ποτέ Grexit! Η χώρα είναι και θα παραμείνει μέλος της νομισματικής ένωσης», ξεκαθάρισε ρητά και κατηγορηματικά ο πρόεδρος της Κομισιόν, απευθυνόμενος στο πιο σκληρά δεξιό γερμανικό κοινό. Ανθρώπων όμως κάποιου επιπέδου, όχι, φυσικά, των κατωτάτης πνευματικής υποστάθμης αναγνωστών της πασίγνωστης εφημερίδας Bild, η οποία εκδίδεται από τον ίδιο όμιλο!

Ο Γιούνκερ ξεκαθαρίζει χωρίς περιστροφές ότι «κανένας από τους πολιτικά υπεύθυνους στην Ευρώπη δεν εργάζεται για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», σκορπίζοντας τη δημαγωγία των Γερμανών πολιτικών στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Οι Γερμανοί πολιτικοί, έχοντας πρωτοστατήσει στη διαμόρφωση μιας κοινής γνώμης υπέρμετρα εχθρικής προς την Ελλάδα και τους Έλληνες στο εσωτερικό της Γερμανίας, κάνουν σωρεία ανθελληνικών δηλώσεων προκειμένου να ικανοποιούν τους ψηφοφόρους τους και να διασφαλίζουν την επανεκλογή τους.

Σε αυτούς τους απεχθείς Γερμανούς απευθύνεται ο Γιούνκερ μέσω της Welt am Sonntag, προσπαθώντας να τους δώσει να καταλάβουν ότι «μια έξοδος της Ελλάδας θα οδηγούσε σε ανεπανόρθωτη απώλεια της καλής φήμης όλης της ΕΕ σε ολόκληρο τον κόσμο», όπως υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση.

Εκλογο-πανικός

Χρησιμοποιώντας ως όργανό τους την ΕΚΤ, οι Γερμανοί εκβιάζουν ωμά την κυβέρνηση Τσίπρα, «στεγνώνοντας» την ελληνική οικονομία σταδιακά από ρευστότητα. Ελπίζουν βάσιμα ότι έτσι θα κάνουν την κυβέρνηση της Αθήνας να υπογράψει οτιδήποτε της παρουσιάσουν.  Ένα νέο Μνημόνιο, δηλαδή, ώστε να την εξευτελίσουν και κατόπιν να την ανατρέψουν, δίνοντας σκληρό μάθημα σε όποιον Ευρωπαίο πολιτικό σκέφτεται να σηκώσει κεφάλι.

Μόνο που στο Βερολίνο κόντεψαν να πάθουν ομαδικό... εγκεφαλικό όταν διάβασαν τη φραστική αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σε συνέντευξη που έδωσε και δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην ιταλική δεξιά εφημερίδα Corriere della Sera. 

«Τι θα κάνετε αν οι Βρυξέλλες δεν δεχτούν το σχέδιό σας;» ρώτησε ο Ιταλός δημοσιογράφος. 
«Οπως μου έχει πει ο πρωθυπουργός μου, δεν είμαστε ακόμη κολλημένοι στις πολυθρόνες. Μπορούμε να επιστρέφουμε στις εκλογές. Να διοργανώσουμε δημοψήφισμα», απάντησε ο Γ. Βαρουφάκης, όπως αναφέρει το κείμενο της ιταλικής εφημερίδας.

Με το που το διάβασαν έγιναν έξω φρενών οι Γερμανοί. 
Γνωρίζουν άριστα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσέφευγε στις κάλπες επειδή η ΕΕ δεν δέχεται καμία από τις συμβιβαστικές προτάσεις του, θα πετύχαινε σαφώς καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα, με πιθανότατη -στα όρια της βεβαιότητας- την αυτοδυναμία! Χώρια η συντριβή που θα υφίστατο η ΝΔ με αρχηγό τον Σαμαρά, η οποία καθόλου βέβαιο δεν είναι αν θα έπιανε ακόμη και το... 20%!

Με μια καθαρά αντιγερμανική, αυτή τη φορά, ψήφο του ελληνικού λαού, ούτε που θα ήξεραν οι Γερμανοί πώς θα συμπεριφερόταν η νέα κυβέρνηση Τσίπρα! Δικαίως πανικοβλήθηκαν, λοιπόν, με το ενδεχόμενο νέων βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα.

Παραίτηση Αβραμόπουλου

Πόσω μάλλον που στη ΝΔ έχει αρχίσει από την περασμένη εβδομάδα η εσωκομματική κρίση. Η αρχή έγινε με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της, όπου περίπου το ένα τρίτο των βουλευτών της τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εκτάκτου συνεδρίου του κόμματος, με στόχο την καθαίρεση του Αντώνη Σαμαρά από τη θέση του προέδρου της ΝΔ. «Δεν κάνω συνέδριο με τίποτα!» ήταν η ουσία της στάσης του τέως πρωθυπουργού, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις σχετικές προτάσεις.

Η κρίση κλιμακώθηκε την Κυριακή, όταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο άνθρωπος που είχε παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη του Αντώνη Σαμαρά σε πρόεδρο της ΝΔ, παραιτήθηκε από αντιπρόεδρος του κόμματος. Ανακοίνωσε την απόφασή του στη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, επικαλούμενος προσχηματικά... φόρτο εργασίας!

Αποκρούοντας την ακροδεξιά γραμμή Σαμαρά, ο Δ. Αβραμόπουλος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της ΝΔ στον χώρο του Κέντρου. «Το Κέντρο δεν είναι κόμμα, πρέπει να το καταλάβουμε αυτό», είπε και συνέχισε: «Είναι ένας πολιτικός χώρος συνάντησης και διαλόγου των αστικών προοδευτικών και κοινωνικών ρευμάτων, ο οποίος δημιουργεί τις προϋποθέσεις δημοκρατικού διαλόγου και οδηγεί στην απαραίτητη εθνική συναίνεση και συνεννόηση».

Γιούχα κατά Ντόρας

Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς επαναβεβαίωσε ότι, όσο και να χτυπιούνται κάτω οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, αυτός έκτακτο συνέδριο για να τον φάνε οι νεοδημοκράτες εχθροί του αποκλείεται να κάνει!

Οργανωμένη «κλίκα» στελεχών του Σαμαρά γιουχάισε άγρια και πολλές φορές την Ντόρα Μπακογιάννη όταν μιλούσε. Η ίδια δεν δίστασε, πάντως, να βάλει θέμα ηγεσίας. «Ο κ. Σαμαράς φοβάται το συνέδριο για να μην τεθεί θέμα ηγεσίας. Η αλήθεια είναι ότι μέσα από μια τέτοια διαδικασία ή θα βγει ενισχυμένος και ενδυναμωμένος ο κ. Σαμαράς ή θα βγει ένας νέος αρχηγός», είπε πολύ σωστά, μεταξύ πολλών άλλων.

Όσο για τον Νίκο Δένδια, αυτόν δεν τον άφησαν καν να μιλήσει! «Έχουμε υποστεί τη χειρότερη ήττα της ιστορίας μας. Αν δεν κάνουμε τώρα συνέδριο, πότε θα κάνουμε;» είχε πει το πρωί της Κυριακής στο MEGA, οπότε οι σαμαρικοί ήξεραν τι θα έλεγε και στην Πολιτική Επιτροπή. Επί ώρες ζητούσε τον λόγο, δεν του τον έδιναν, κατά το απόγευμα, λοιπόν, τα μάζεψε κι έφυγε από τον χώρο της συνεδρίασης της ΝΔ χωρίς να μπορέσει να μιλήσει καθόλου, οπότε... περιορίστηκαν και οι διαφωνίες εναντίον της γραμμής Σαμαρά!

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν πήγαν από μόνοι τους στη συνεδρίαση. Είναι προφανές ότι στη ΝΔ επικρατεί κλίμα πολιτικής... ευεξίας μετά τη σαρωτική συντριβή της με 8,5 εκατοστιαίες μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ!

Πηγή: Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_776.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.