# #

8 Σεπ 2013

Τζον Μακέιν για Συρία: «Ποια Ρωσία και ποια Κίνα; Δεν πρόκειται να κουνηθούν»!


Φανερά απαξιωτικός για την περίπτωση που Ρωσία και Κίνα αντιδράσουν σε μια αμερικανική επίθεση εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ένα από τα «γεράκια» της αμερικανικής πολιτικής σκηνής και πρώην προεδρικός υποψήφιος ο γερουσιαστής των Ρεπουμπλικάνων John McCain.
O McCain απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν φοβάται κάποιου είδους αντίδραση από την Ρωσία και την Κίνα σε περίπτωση αμερικανικού κτυπήματος εμφανίστηκε σίγουρος  λέγοντας ...
« εγγυώμαι ότι δε θα υπάρξει κανενός είδους αντίδραση».
Η ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν η εξής:
«Αυτή τη στιγμή η Ρωσία και η Κίνα στέλνουν πολεμικά σκάφη στην Μεσόγειο , η Ρωσία η Κίνα και το Ιράν έχουν προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για καταστροφικές συνέπειες εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία. Ποιες είναι οι σκέψεις σας σε αυτά;»
McCain: «Οι σκέψεις μου είναι ότι δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι προειδοποιήσεις ούτε στο ελάχιστο»
Δημοσιογράφος: Και γιατί αυτό;
. McCain: «Γιατί δεν πρόκειται να αντιδράσουν όπως και δεν αντέδρασαν όταν οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν τη Συρία τέσσερεις φορές καταστρέφοντας στόχους μέσα στη Συρία, (σ.σ. εννοεί τις επιθέσεις των Ισραηλινών σε κομβόι και σε αποθήκες των βλημάτων P-800 Yakhont) η Συρία είπε πως θα αντιδράσει αλλά δεν αντέδρασε.
Οι ΗΠΑ είναι το πιο δυνατό κράτος στον κόσμο και δεν πρόκειται να μας εκφοβίσουν ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα. Σας εγγυώμαι ότι δεν πρόκειται να αντιδράσουν. Εάν πραγματοποιήσουμε αυτές τις επιθέσεις εναντίον της Συρίας δεν πρόκειται να αντιδράσουν».
Δημοσιογράφος: «Ο γερουσιαστής Ted Cruise των ρεπουμπλικάνων δήλωσε πως δεν πρέπει να δράσουμε ως την Αεροπορία  της al-Qaeda. Το μέτωπο της al-Nursa το οποίο είναι παρακλάδι της al-Qaeda μάχεται μαζί με τον FSA κατά του Assad. Πως γίνεται οι ΗΠΑ να μάχονται εναντίον της al-Qaeda στο Αφγανιστάν και τώρα να μάχονται μαζί τους;»
Ο αμήχανος McCain για ακόμη μια φορά έδωσε μια «αποστομωτική» απάντηση στον δημοσιογράφο: «Αυτά που είπατε είναι εντελώς λάθος»! για να ρωτήσει στη συνέχεια το δημοσιογράφο: «Εγώ πήγα στη Συρία εσείς έχετε πάει;».
Σε άλλη ερώτηση ο McCain όταν ρωτήθηκε για πιο λόγο εμφανίστηκε σε φωτογραφία μαζί με στέλεχος της al-Qaeda απλά απάντησε ότι θεωρεί την ερώτηση "προσβλητική"!
Και να σκεφτεί κανείς ότι ο  συγκεκριμένος Αμερικανός πολιτικός  ήταν αντίπαλος του Βarack Obama στις προεδρικές εκλογές των HΠΑ το 2008.
defencenet.gr

1 σχόλιο:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.