# #

28 Σεπ 2013

Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα


Η απομάκρυνση του υπευθύνου της ΕΥΠ για τις έρευνες σχετικά με τη Χ.Α. επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις δυναμικών τομέων του κρατικού μηχανισμού, ιδιαίτερα του ευαίσθητου χώρου της δημόσιας ασφάλειας, με τους ναζί. 
Ο αποπεμφθείς είναι συγγενής βουλευτή της Χ.Α. και το παρελθόν του προδιέγραφε, όπως επισήμως ομολογείται σήμερα, την ακαταλληλότητα ή και την επικινδυνότητά του στη θέση στην οποία τον διόρισε ο...
Ν. Δένδιας, αγνοώντας τη δημόσια προειδοποίηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της κυβερνητικής τότε ΔΗΜ.ΑΡ.
Η όψιμη μεταστροφή Δένδια δεν τον απαλλάσσει από τις πολιτικές ευθύνες του. Έχει το πολιτικό άλλοθι ότι επί ενάμιση χρόνο ενεργεί ως εντολοδόχος του πρωθυπουργού. Όμως αρχή άνδρα δείκνυσι. Ο κ. Δένδιας είναι αυτός που χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που μεταβαίνει στη νομιμότητα! Δηλαδή, εκτός νομιμότητας! Είναι εκείνος που κάλυψε τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ. Είναι εκείνος που έστρεψε μονομερώς τις αστυνομικές έρευνες εναντίον των κοινωνικών κινημάτων. Τώρα φέρεται να δηλώνει έκπληκτος για τη διείσδυση της Χ.Α. στα σώματα ασφαλείας. Κι όμως, είναι δικές του οι επιλογές των προσώπων. Αν είναι ειλικρινής, είναι ακατάλληλος για τη θέση του. Αν είναι ανειλικρινής, είναι και επικίνδυνος. Ας διαλέξει!
Η επιχειρούμενη αποξήλωση υπευθύνων της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτει εκλεκτικές συγγένειες του Μαξίμου με πρόσωπα της Χ.Α. Ειδικότερα, παράγοντες του παραδικαστικού - παραεκκλησιαστικού κυκλώματος καθώς και υπεύθυνοι αξιωματούχοι της αστυνομίας επί δέκα μέρες παρεμπόδιζαν με τον τρόπο τους τις έρευνες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είχε κρύψει τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση των ερευνών. Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χ. Αθανασίου τον διαβεβαίωσε ότι η Δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της. Δεν λησμονούμε ότι ο κ. Αθανασίου είχε καλύψει σύμβουλό του για θέματα μετανάστευσης, ο οποίος εγκωμίαζε το Γ' Ράιχ!
Ελπίζουμε να μην αποδειχθεί σε όλη την έκταση των ερευνών ότι η κυβέρνηση είχε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η διείσδυση της Χ.Α. στα σώματα ασφαλείας αλλά και οι πληροφορίες για αδρή χρηματοδότηση από μεγαλοεπιχειρηματίες και εφοπλιστές ευνοούμενους του περιβάλλοντος Σαμαρά δείχνουν τι είδους "αντισυστημικό" κόμμα είναι η Χ.Α. και πόσο ανίκανος να την αντιμετωπίσει, λόγω "συγγένειας", είναι ο πρωθυπουργός. Με αυτή την έννοια οι διαφοροποιήσεις κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος από την τακτική του Μαξίμου ανταποκρίνονται σε πραγματικά προβλήματα της δημοκρατίας και θα αποδειχθούν στρατηγικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.