# #

23 Αυγ 2013

Ο «Αρκτούρος» αποφάσισε να επιστρέψει τα 5.000 ευρώ που έλαβε ως δωρεά από τη Χρυσή Αυγή

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν και, προφανώς, υπολογίζοντας ότι το κόστος αποβαίνει μεγαλύτερο από το όφελος, η περιβαλλοντική οργάνωση για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος «Αρκτούρος» αποφάσισε να επιστρέψει τα 5.000 ευρώ που έλαβε ως δωρεά από τη Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντας ...
«σφάλμα» την αρχική αποδοχή των χρημάτων.

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η οργάνωση υπενθυμίζει ότι «διανύει τη δυσκολότερη περίοδο της υπάρξεως και της λειτουργίας της, λόγω έλλειψης πόρων», λόγος για τον οποίο απηύθυνε πρόσφατα «δημόσια έκκληση για την οικονομική ενίσχυση των δράσεών της για την ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την προστασία της άγριας ζωής και των οικοσυστημάτων, που είναι από τα πρώτα και σίγουρα τα πιο αθώα θύματα της κρίσης».

Χωρίς κρατική επιδότηση

Και συνεχίζει: «Από τα 21 χρόνια λειτουργίας του, τα τελευταία 11 ο “Αρκτούρος” στήριξε τη δράση του σε ίδιους πόρους, τους οποίους εξασφάλιζε από δωρεές και χορηγίες ευαισθητοποιημένων ιδιωτών ή επιχειρήσεων και από εθελοντική προσφορά εργασίας και δράσης ενεργών πολιτών. Δεν συνδέθηκε ποτέ με κυβερνητικές πολιτικές, δεν εισέπραξε κρατικές επιδοτήσεις, δεν συμμετείχε σε κανενός είδους κομματικές διαδικασίες και δεν ενισχύθηκε οικονομικά ή άλλως από κομματικούς μηχανισμούς. Και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να μεταβάλει τη στάση του σήμερα. Εξάλλου, καμία οικονομική ανάγκη, όσο επιτακτική κι αν είναι, δεν επιτρέπεται να καλύπτεται με ενέργειες που προκαλούν μεγαλύτερα προβλήματα ή συγχύσεις στην κοινωνία, ιδίως σε καιρούς κρίσης. Από τη σκοπιά αυτή, ο “Αρκτούρος”», μετά και από τις αντιδράσεις και συζητήσεις που προκάλεσε η δωρεά από το πολιτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζει ότι αποτελεί σφάλμα η αποδοχή της και για τον λόγο αυτό αποκρούει τη δωρεά, ανακαλώντας την αποδοχή αυτή, και επιστρέφει το ποσό των 5.000 ευρώ στο συγκεκριμένο κόμμα».

Καταλήγοντας, ο «Αρκτούρος» «απευθύνει και πάλι έκκληση για την ενίσχυση των σκοπών και των δράσεών του σε όλους τους Ελληνες πολίτες, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές τοποθετήσεις τους».

Αντιδρώντας στην επιστροφή της δωρεάς, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «πολιτικές σκοπιμότητες υπεράνω της προστασίας της άγριας ζωής» και κατηγορεί τους ιθύνοντες του «Αρκτούρου» για την επιστροφή της δωρεάς, αναφέροντας ότι «έχουν ξεκάθαρα πολιτικό κίνητρο». Παράλληλα, μέλη της οργάνωσης προσπαθούν να κερδίσουν τις επικοινωνιακές εντυπώσεις αποστέλλοντας δεκάδες σχόλια, αυτή τη φορά κατά του «Αρκτούρου», τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και σε δημοφιλείς ιστοσελίδες.

2 σχόλια:

  1. καί πάλι μόνο η ΧΑ βγαίνει κερδισμένη...
    κρίμα τά ζώα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπηρό.
    Γιατί το κράτος δεν επιχορηγεί του Συνδέσμους κοινωνικής βοήθειας τι τα κάνει τα λεφτά του που αφαίμαξε τον λαό για να τρώει με χρυσά κουτάλια το ίδιο;
    Εμείς στην Γαλλία σε παρόμοια οργάνωση διοργανώνουμε πωλήσεις διαφόρων ειδών που μας χαρίζει το κοινό. Από εκεί προέρχονται τα βασικά μας έσοδα και από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις.
    Οσον για την δράση της ΧΑ συνάδει με τα πολιτικά της πιστεύω...
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.