# #

15 Ιουν 2014

"Ποιους παρακολουθεί η Γερμανία στην Ελλάδα; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική";


Τεράστια ερωτήματα εγείρονται από τις σημερινές αποκαλύψεις της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», σχετικά με γερμανικές υποκλοπές στο διαδίκτυο, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) έχει στήσει
έναν πολύπλοκο μηχανισμό για να υποκλέπτει τεράστιο όγκο πληροφοριών από το διαδίκτυο. Ο μηχανισμός αυτός υποκλέπτει διαδικτυακά δεδομένα από 195 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Φαίνεται δηλαδή ότι η γερμανική BND ακολουθεί κατά γράμμα τις πρακτικές της αμερικάνικης NSA, που αποκάλυψε ο ΈντουαρντΣνόουντεν» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εύλογα γεννιέται το ερώτημα ποιους παρακολουθούν στην Ελλάδα οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και διερωτάται αν οι υποκλοπές συνάδουν με τους κανόνες που διέπουν τις σχέσεις μεταξύ συμμάχων κι εταίρων.

Επίσης, η αξιωματική αντιπολίτευση θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Οι εν λόγω υποκλοπές είναι σύμφωνες με την ελληνική νομοθεσία που θέτει αυστηρούς περιορισμούς; Οι ελληνικές Αρχές είναι σε γνώση της αποκαλυπτόμενης δραστηριότητας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών; Η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει εξηγήσεις από τη γερμανική; Εντέλει, ποιος θα προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από τα πανίσχυρα κρατικά δίκτυα των υποκλοπών;»

Η Γερμανία σε ρόλο "Μεγάλου Αδελφού"

Ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω ίντερνετ από την Ελλάδα παρακολουθεί η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND), σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση των "ΝΕΩΝ".

Οι παρακολουθήσεις, όπως φαίνεται σε ντοκουμέντο που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ γερμανού δικηγόρου και της BND, πραγματοποιούνται γενικά για λόγους "διεθνούς τρομοκρατίας", ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους. Ο δικηγόρος Νίκο Χάρτινγκ μήνυσε την BND επειδή θεώρησε ότι η επικοινωνία του μέσω e-mail με ξένους πελάτες του μπορεί να αποτελεί στόχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ υποστήριζε ότι η υπηρεσία δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθεί τον ίδιο καθώς είναι γερμανός πολίτης.

Στη λίστα με τις επικοινωνίες των χωρών που παρακολουθούνται αναφέρεται και η Ελλάδα. Ο εν λόγω κατάλογος των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών είχε επισυναφθεί σε άλλα δικαστικά έγγραφα και φέρει τον τίτλο "Τηλεπικοινωνίες-σχέσεις".  Στη λίστα πέρα από την Ελλάδα περιλαμβάνονται ακόμα 195 χώρες και τοποθεσίες, τις επικοινωνίες των οποίων φέρεται ότι παρακολουθεί από τον Απρίλιο  του 2010.

Τα εν λόγω έγγραφα διατέθηκαν στην εφημερίδα από πηγή στη Γερμανία στο πλαίσιο των ερευνών για τις μαζικές υποκλοπές δεδομένων παγκοσμίως. Όπως προκύπτει, πέρα από τη δράση 111 των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, στο παιχνίδι των μαζικών παρακολουθήσεων των χρηστών του ίντερνετ έχουν μπει δυναμικά και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.