Φίλινγκς: Ένα νέο pastry lab γεννιέται στο Παγκράτι
Kουζίνες «φαντάσματα», speakeasy μαγειριά και κοινόχρηστες εγκαταστάσεις που φτιάχνουν φαγητά και γλυκά για πακέτο, είναι κάποια από τα δημιουργικά πρότζεκτ που γεννήθηκαν μέσα στην καραντίνα.
Οι συνθήκες της πανδημίας ευνόησαν όσο ποτέ την τάση του «takeaway» την ίδια περίοδο που ταλαντούχοι και ανερχόμενοι μάγειρες αλλά και pastry chefs έβαλαν «μπρος» τα γαστρονομικά τους σχέδια ανοίγοντας καινούργια μαγαζιά -μικρούς ναούς για τους foodies αυτής της πόλης.
Το όνομα του Αλεξάνδρου Κόνιαρη το άκουσα για πρώτη φορά όταν γεύτηκα την περιβόητη «μαργαρίτα» του (το ινσταγκραμικό γλυκό του Lost Athens με την κρεμέ σοκολάτας, το passion fruit και το σορμπέ μάνγκo), και πιο πρόσφατα πάλι όταν μου κίνησε την περιέργεια το πρότζεκτ Φίλινγκς, το νέο pastry lab δηλαδή που ετοιμάζει στο Παγκράτι.
Μέχρι πρότινος ζούσε και εργαζόταν σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αγγλίας όπως στο μισελενάτο Hinds Head by Heston Blumenthal στο Bray, στη συνέχεια στο διάστερο Marcus και στο, επίσης βραβευμένο με Michelin, Τrinity του Λονδίνου.
Η μετάβαση από την Ελλάδα στο Λονδίνο και μετά ....