Επιστροφή στην ενημέρωση του 2012
Βούιξαν τα social media με το θέμα των voucher.
Όλοι έμαθαν τι συνέβη αλλά όχι από τα κανάλια.
Σιωπή, τόσο από την πλευρά της πλάκας με τα «σκόιλ ελικίκου», όσο και με αυτό καθ' εαυτό το σκάνδαλο της αμοιβής με 30 εκατ. ευρώ στους 5-6 ιδιοκτήτες που κατείχαν τις ψηφιακές πλατφόρμες, θύμισε... 2012.
Τότε, εν μέσω οικονομικής κρίσης και μνημονίων, η εταιρεία Τηλέτυπος που ήταν η ιδιοκτήτρια του Mega Channel είχε κατορθώσει να λάβει από την κοινοπραξία έξι τραπεζών ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση εκείνη είχε σκανδαλίσει, καθώς δόθηκε σε ...
μία περίοδο που οι τράπεζες είχαν κόψει τα δανεικά (σ.σ. πρώτο «θύμα» της μη ανανέωσης χρηματοδότησης να θυμίσουμε ότι ήταν η ΧΚ Τεγόπουλος και η Ελευθεροτυπία, ένα χρόνο νωρίτερα).
Μετά από εκείνη τη χρηματοδότηση πολύς ήταν ο κόσμος που, άλλα άκουγε στα δελτία ειδήσεων του καναλιού και άλλα βίωνε.
Αποτέλεσμα; Οι παρουσιαστές και κάμποσοι δημοσιογράφοι του Mega εκείνη την εποχή να χαρακτηριστούν «μνημονιακοί» και να χάσουν παντελώς την αξιοπιστία τους.
Στις μέρες μας, λοιπόν, τα λεφτά στα κανάλια δόθηκαν από την ίδια την κυβέρνηση (τα γνωστά 11 εκατ. ευρώ συν 13 εκατ. ευρώ ειδικά για περιφερειακά μέσα ενημέρωσης σε 7 περιφέρειες) με αφορμή τον κορωνοιό.
Και ήδη οι πολίτες, ακόμα και κλεισμένοι στο σπίτι, άλλα βλέπουν και ακούν στις οθόνες (σ.σ. ή δεν βλέπουν καθόλου) και άλλα ζουν στην πραγματικότητα.
Βούιξαν τα social media με το θέμα των voucher. Όλοι έμαθαν τι συνέβη αλλά όχι από τα κανάλια. Μα δεν το καταλαβαίνουν οι ιδιοκτήτες τους και οι διευθυντές ειδήσεων ότι έτσι κλονίζεται η αξιοπιστία τους και ότι προσβάλλεται το δημοσιογραφικό λειτούργημα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.