Τον δρόμο της "εφεδρείας" θα ακολουθήσουν τελικά οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου 10 οργανισμών οι οποίοι -σύμφωνα με τον νόμο 4002/2011- γνώριζαν ότι θα μεταταχθούν σε κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου.
Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει επίσης ότι όσοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου από 22 συγχωνευόμενους οργανισμούς δεν μεταταχθούν μέχρι την 1η Νοεμβρίου σε κενές οργανικές θέσεις των φορέων υποδοχής -όπως προβλέπει ο εφαρμοστικός νόμος- θα τεθούν αυτόματα σε καθεστώς εφεδρείας.
Με τις συγκεκριμένες διατάξεις αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των 6.000-7.000 εφέδρων που υπολογίζονταν εντός του 2011 από τους συγχωνευόμενους και καταργούμενους οργανισμούς προκειμένου να συμπληρωθούν οι 30.000 έφεδροι μέχρι το τέλος του 2011, μαζί με τους εργαζομένους με 33 χρόνια υπηρεσίας που θα τεθούν σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς.
Υπό την ασφυκτική πίεση της τρόικας η κυβέρνηση "αύξησε" τη δεξαμενή των εφέδρων που θα προκύψουν εντός του 2011, ανατρέποντας νόμο που είχε ψηφίσει από τον Αύγουστο (4002/2011 εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου).
Συγκεκριμένα, ο νόμος 4002 περιέγραφε ότι το σύνολο των μονίμων και αορίστου χρόνου υπαλλήλων από τους οργανισμούς που καταργούνται, θα μεταφερθούν σε κενές οργανικές θέσεις είτε των εποπτευόντων υπουργείων είτε στους νέους φορείς που θα δημιουργηθούν.
Με ρύθμιση που συμπεριλήφθηκε στο πολυνομοσχέδιο, αλλά δεν "υπήρχε" στο σχέδιο που είχε θέσει στη δημοσιότητα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο άρθρο 34 παράγραφος 5, τίθενται σε εργασιακή εφεδρεία από την 1η Νοεμβρίου το σύνολο των υπαλλήλων αορίστου χρόνου των καταργούμενων οργανισμών οι οποίοι είναι:
Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής, Εθνικός Οργανισμός Ερευνας και Τεχνολογίας, Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών Υπαλλήλων, Σταθμός Ελέγχου Κάπρων, Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού, Εργο Πολιτών, Εθνικό Στάδιο Νέας Ιωνίας Βόλου (ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟ), Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας, Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε., ΑΓΡΟΤΗΜΑ Α.Ε.
Δεν θα πάρουν ούτε αποζημίωση απόλυσης οι έφεδροι, αφού σύμφωνα με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου (άρθρο 34) η καταβολή του 60% του μισθού τους έως και 24 μήνες (εντάσσονται και οι υπάλληλοι που μετά την εφεδρεία θα "βγουν" στη σύνταξη) συνυπολογίζεται στο ποσό της αποζημίωσης απόλυσης.
Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, η διάταξη δεν αφορά τους μόνιμους οι οποίοι δεν δικαιούνται αποζημίωση.
Σύμφωνα με υπολογισμούς, ένας υπάλληλος που έχει βασικό μισθό 800 ευρώ και "βγει" στην εφεδρεία θα λάβει 480 ευρώ για 24 μήνες, δηλαδή 11.520 ευρώ.
Ο υπάλληλος έπρεπε να λάβει αποζημίωση απόλυσης 4.200 ευρώ.
Νομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι με τον συμψηφισμό των ποσών (11.520-4.200=7.320 ευρώ για 48 μήνες) ο υπάλληλος θα λάβει μηνιαία αποζημίωση 305 ευρώ τον μήνα.
defencenet.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.