28 Ιουλ 2011

Νορβηγία: Η υπόθεση μυρίζει



Διαδήλωση της Defence League (EDL) στο Leicester τον περασμένο Οκτώβριο
Οι τελευταίες πληροφορίες από τη Νορβηγία θέλουν τον εκτελεστή του Όσλο Α. Breivik να επισκέπτεται πέρσι το Λονδίνο, όπου συμμετείχε σε πορεία της English Defense League (EDL). Πρόκειται για μια ακροδεξιά ομάδα που απαρτίζεται κυρίως από πρώην χούλιγκανς των γηπέδων.

 Διαθέτει μια πρόχειρη οργανωτική δομή, και φημίζεται για την ηγεσία της που αποτελείται από βίαιους, μεθύστακες, και ρατσιστές τραμπούκους.
 Αυτή η αρνητική εικόνα της οργάνωσης γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης  από το βρετανικό κατεστημένο, ώστε να δαιμονοποιηθεί οποιαδήποτε ορθή κριτική της μεταναστευτικής πολιτικής, και να χαρακτηριστεί ως ρατσιστική και ακραία.

Η EDL κατηγορείται από τα συμβατικά ΜΜΕ ως νεοναζιστική, αν και είναι καθαρά φιλοϊσραηλινή, και μάλιστα επιδεικνύει τη σημαία του Ισραήλ στις πορείες της. Βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με φιλομουσουλμανικές ομάδες, κάτι που προσφέρει αρκετό υλικό και θέαμα στον τύπο, έτσι ώστε να συνεχίσει τη διάδοση της ρητορικής του περί «σύγκρουσης των πολιτισμών» και να κρατά τον λαό της Βρετανίας διαιρεμένο, επιτρέποντας στην κυβέρνηση, μέσω της τακτικής του διαίρει και βασίλευε, να χειραγωγεί τη κοινή γνώμη κατά το δοκούν.

Από τη στιγμή που η οργάνωση αυτή αποτελείται από χούλιγκανς, στους οποίους έχει προ πολλού διεισδύσει η αστυνομία, πολλοί αναρωτιούνται για το κατά πόσο η EDL κατευθύνεται και ελέγχεται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.
Γνωρίζουμε πως οι μυστικές υπηρεσίες της...
Νορβηγίας ήξεραν τον Breivik,  και μάλιστα είχαν συμπεριλάβει το όνομά του σε μια λίστα υπόπτων για ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις από τον περασμένο Μάρτιο, όταν αγόρασε μεγάλες ποσότητες λιπάσματος από ένα online κατάστημα στη Πολωνία. Αυτή η λίστα δεν περιείχε χιλιάδες ονόματα υπόπτων, μεταξύ των οποίων θα μπορούσε να παραπέσει αυτό του Breivik, αλλά αποτελούνταν από μόλις 60 ονόματα.
Ο κατάλογος των ονομάτων παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία από το νορβηγικό τελωνείο, κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι οι αρχές γνώριζαν το όνομά του δράστη πριν καν τον συλλάβουν στο νησί Utoeya, και ενώ τα παγκόσμια ΜΜΕ θεωρούσαν ακόμη ως δεδομένο, ότι η επίθεση έγινε από εξτρεμιστές της Αλ Κάιντα.
Η οικονομική κατάσταση του δράστη βελτιώθηκε σημαντικά το 2006. Σύμφωνα με τις φορολογικές του δηλώσεις, που είναι προσβάσιμες σε όλους μέσα από το διαδίκτυο (αν και αφαιρέθηκαν χθες), από εκεί που δεν είχε σχεδόν καθόλου εισόδημα, παρουσιάζεται ξαφνικά να δηλώνει περίπου $115.000 τη περίοδο 2006-2007.
Όσο έρχονται στο φως  περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση του και τη ζωή του, για τις σχέσεις του με το Λονδίνο, και για τον ισχυρισμό του ότι υπάρχουν άλλοι δυο ενεργοί πυρήνες, τόσο γίνεται πιο εμφανές, ότι σίγουρα η αιματηρή αυτή επιχείρηση θα πρέπει να αφορούσε περισσότερα από ένα άτομα.
Αυτό ταιριάζει και με κάποιες μαρτυρίες που μιλάνε για πυροβολισμούς από δυο διαφορετικά σημεία του νησιού, και για έναν δεύτερο οπλοφόρο με μαύρα μαλλιά. Μάλιστα, το Σάββατο το βράδυ, στη νοτιοδυτική Νορβηγία, ένας άνδρας πυροβολήθηκε στο κεφάλι, από δυο άνδρες με στρατιωτικές στολές. Το αν αυτό το περιστατικό έχει κάποια σχέση με την επίθεση του Breivik, δεν είναι ακόμη γνωστό.
Πάντως, τόσο οι αρχές, όσο και τα καθεστωτικά ΜΜΕ της χώρας προσπαθούν απεγνωσμένα να αποθαρρύνουν οποιαδήποτε άποψη μιλά για τη πιθανότητα ενός πιο εκτεταμένου σχεδίου, εστιάζοντας αποκλειστικά στον συλληφθέντα δράστη, και αγνοώντας τα στοιχεία που θέλουν και άλλους να εμπλέκονται στη σφαγή. Αυτή η τακτική τους,  διασφαλίζει στο έπακρο τους «επιχειρηματίες και πολιτικούς ηγέτες» για τους οποίους ο συλληφθείς δήλωσε πως είχε  μαζί τους συνεργασία.

S.A.-Prison Planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.