27 Μαρ 2011

Άναψαν φωτιές οι νέες αποκαλύψεις της Realnews για τον Άκη



Οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις της "Real news" για την αγορά των υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσαν πολιτικές αναταράξεις και αντιπαραθέσεις

Η κυβέρνηση που μέχρι χθες κρατούσε κλειστά τα χαρτιά, τώρα δια στόματος Γιώργου Πεταλωτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαντήσει θετικά στην πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα προτείνει η... ΝΔ.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στον "Real Fm" υποστήριξε να συσταθεί απ ευθείας προανακριτική επιτροπή για την επίμαχη υπόθεση ενώ ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος ζήτησε να «μπει κάποιος φυλακή».

Οι νέες αποκαλύψεις της "Realnews" που φέρνει στην δημοσιότητα το πόρισμα του ΣΔΟΕ σύμφωνα με το οποίο οι μίζες για την αγορά των υποβρυχίων έφτασαν τα 300 εκ ευρώ.

Γ. Πεταλωτής: «Πλήρη διερεύνηση για κάθε υπόνοια σκανδάλου».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μπορεί να κατηγορεί την ΝΔ ότι προσπαθεί να κερδίσει «φθηνές εντυπώσεις» ωστόσο δηλώνει με νόημα: «Εκτός από τη προφανή υποκρισία, παραβιάζει και ανοιχτές θύρες, ακριβώς γιατί γνωρίζει ότι μόλις ολοκληρώθηκε η σχετική έρευνα του ΣΔΟΕ, διαβιβάστηκε άμεσα το πόρισμά της στην εισαγγελία, χωρίς να χρειάζεται, προφανώς, οποιαδήποτε "παρότρυνση" από τη Ν.Δ.

Για να υπάρχουν οι “συνεχιζόμενες αποκαλύψεις”, κατά τον κ. Μιχελάκη, η Κυβέρνηση, με την ξεκάθαρη θέση και εντολή για πλήρη διερεύνηση κάθε υπόνοιας σκανδάλου, είναι αυτή που πέρα από τη φθηνή εντυπωσιοθηρία της ΝΔ, προωθεί την πλήρη διαφάνεια και τον καταλογισμό ευθυνών πολιτικών ή μη προσώπων και σε όλα τα επίπεδα»

Γ. Μιχελάκης: Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την αγορά των υποβρυχίων επί προεδρίας Άκη Τσοχατζόπουλου θα προτείνει τις επόμενες ημέρες η ΝΔ. Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος δεν αποκλείει να ζητήσει απ ευθείας προανακριτική επιτροπή αν τα στοιχεία που φτάσουν στην βουλή είναι επαρκή.

«Μπροστά στην ύποπτη σιωπή και την αδράνεια της κυβερνητικής πλευράς, η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει πρωτοβουλία με την κατάθεση σχετικής πρότασης, προκειμένου να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν.

Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία, αφού μελετήσει τα στοιχεία του φακέλου και εξαντλώντας τις δυνατότητες που παρέχει το ισχύον νομικό πλαίσιο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει άμεσα τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής».

Γ. Καρατζαφέρης: «Κατευθείαν προανακριτική για τα υποβρύχια»

«ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κουτσουλιές στα πρόσωπά τους. Χρειάζεται σκαμνί» δηλώνει στον realfm 97.8 o Γ. Καρατζαφέρης.

«Εάν για τα υποβρύχια γίνει ουσιαστική έρευνα τότε θα αρχίσει το μάδημα της μαργαρίτας» τόνισε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάνοντας λόγο για «πολιτικούς απατεώνες που μπήκαν ξεβράκωτοι στην πολιτική και σήμερα έχουν περιουσίες».

Για την υπόθεση της μίζας με την προμήθεια των υποβρυχίων που αποκάλυψε η realnews, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι θα πρέπει κατευθείαν να γίνει προανακριτική. «Τα λεφτά που διαχειρίστηκε ο Άκης είναι πολλά» συμπλήρωσε.

«Είναι λαϊκή απαίτηση το σκαμνί» υπογράμμισε ο κ. Καρατζαφέρης αφήνοντας όμως υπονοούμενα για τα όσα ξέρει ο Άκης Τσοχατζόπουλος για την οικογένεια Παπανδρέου.

«Άχρηστοι και τεμπέληδες κυβέρνησαν τη χώρα γι’ αυτό φτάσαμε εδώ. Δώστε στον Παπανδρέου και στον Καραμανλή ένα περίπτερο. Θα το διαλύσουν το ίδιο γρήγορα» είπε χαρακτηριστικά. Ακούστε τι είπε ο Γ.Καρατζαφέρης στον Real Fm 97.8 πατώντας ΕΔΩ
Κ. Σκανδαλίδης: "Αν εμπλέκονται πολιτικοί θα την πληρώσουν"

Τη βούληση της κυβέρνησης να τιμωρηθούν οι πολιτικοί που εμπλέκονται στο σκάνδαλο των υποβρύχιων, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο κ. Σκανδαλίδης μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό υπογράμμισε ότι: «Για αυτά που αποκαλύπτονται έχει κινηθεί η δικαιοσύνη. Αν εμπλέκονται πολιτικοί θα τη πληρώσουν και αυτοί».

Αναφερόμενος στο νόμο περί ευθύνης υπουργός επεσήμανε ότι πρέπει: «Να τελειώσει το θέμα. Να πάει ο πολιτικός στο φυσικό δικαστή» και πρόσθεσε πως θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να μην υπάρξει παραγραφή στα σκάνδαλα που εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Γερ. Γιακουμάτος: «Κάποιος να μπει φυλακή»

«Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος το νόμο περί ευθύνης υπουργών αναφερόμενος στις «υποβρύχιες μίζες» και δήλωσε ότι «είναι η μεγαλύτερη προδοσία που υπήρξε μεταπολιτευτικά».

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι είναι «αδιανόητο» να γνωρίζουμε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σπίτια, ότι η κόρη του έχει 10 εκατ ευρώ στη τράπεζα και να μην γίνεται τίποτε. «Κάποιος να μπει φυλακή» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Πρέπει όλοι να ενώσουμε τη φωνή μας. Να ξεσηκωθούμε» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητοι».

Ο πρώην υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εισαγγελείς και τόνισε ότι πρέπει η δικαιοσύνη να παρεμβαίνει και να ελέγχει όλες τις καταγγελίες, καθώς και να ανοίγει λογαριασμούς. Ακούστε τι δήώσε στον Real Fm 97.8 πατώντας 
ΕΔΩ 
Οι νέες αποκαλύψεις της "Realnews" βασικό θέμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.