27 Μαρ 2011

Μ. Θεοδωράκης:«Μάχιμη κοινωνική ομάδα η "Σπίθα"»


Μ. Θεοδωράκης:«Μάχιμη κοινωνική ομάδα η  Σπίθα »


Μία μάχιμη κοινωνική μονάδα θα αποτελέσει η «Σπίθα» δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας στην Κρήτη τις θέσεις της κίνησης πολιτών «Σπίθα».Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, εξωτερικά και εσωτερικά.

Μία μάχιμη κοινωνική μονάδα θα αποτελέσει η «Σπίθα» δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, παρουσιάζοντας στην Κρήτη τις θέσεις της κίνησης πολιτών «Σπίθα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, εξωτερικά και εσωτερικά, ζήτησε να κλείσει η βάση της Σούδας, ενώ μίλησε για «κλέφτες με γραβάτα που κλέβουν τον πλούτο της χώρας παραμένοντας ατιμώρητοι».

Για τη Βάση της Σούδας είπε ότι εάν κλείσει «μόνο έτσι θα πάψει η κυβέρνηση να είναι συνένοχη στις ...ανθρωπιστικές δολοφονίες που διαπράττουν αγγλοαμερικάνοι και Γάλλοι σταυροφόροι του πετρελαίου».

Επίσης, επισήμανε ότι «από τη μια μεριά με τα μνημόνια, τις τρόικες και τα Δου-Νου-Του μας πίνουν το αίμα, απ' την άλλη ο αρχηγός μας, σαν ίσος προς ίσον με την Μέρκελ, τον Σαρκοζί και τον Μπους, μάς διατάζει εμάς τους ξεζουμισμένους να πάμε να ξεζουμίσουμε άλλους λαούς φτωχότερους και όπως λέει και το τραγούδι του προ-προ-προπάππου μου, Στέφανου Χάλη, να κάνουμε "μάνες δίχως γιους, γυναίκες δίχως άντρες...».

Όπως είπε, οραματίζεται «μια Ελλάδα κατ' αρχήν ανεξάρτητη χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις και ξένους προστάτες. Ανεξάρτητη, Αυτοδύναμη και Ασφαλή, με οικονομική, κοινωνική και μορφωτική ανάπτυξη και πολιτιστική ακτινοβολία».

Ανέφερε ακόμη ότι δημιουργείται επιστημονική επιτροπή με επικεφαλής τον Συνταγματολόγο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργο Κασιμάτη επιφορτισμένη να επεξεργαστεί ένα νέο Σύνταγμα, καθώς και νέους θεσμούς, που θα επιχειρήσουν να προσαρμόσουν όσο γίνεται περισσότερο πιστά την αρχή της 'μεσης Δημοκρατίας μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.