# #

12 Μαΐ 2010

Ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να λάβετε από την Εκκλησία


Ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να λάβετε από την Εκκλησία, δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου


Ούτε ένα ευρώ δεν πρόκειται να λάβετε από την Εκκλησία, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, στον υπουργό Οικονομικών, Χαρίλαο Σταυράκη και στον Διευθυντή του Φόρου Εισοδήματος. Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου, ο Μακαριότατος κάλεσε την πολιτεία να προσφύγει στο Δικαστήριο, ώστε να κλείσει τελεσίδικα το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Εάν κερδίσετε μπράβο σας, ανέφερε χαρακτηριστικά, αλλά αν χάσετε, να σταματήσετε να εγείρετε το θέμα κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Φόρου Εισοδήματος, η Εκκλησία χρωστά γύρω στα 83 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία με τους τόκους, ανέρχονται στο τέλος του 2008 στα 169 εκατομμύρια ευρώ, για μεταβιβάσεις ακινήτων πριν από το 1999 και για πολλές δεκαετίες.
Ο Γενικός Εισαγγελέας, Πέτρος Κληρίδης, ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία έχει υποχρέωση να πληρώνει φόρους, αλλά το Σύνταγμα απαγορεύει την εκτέλεση διαταγμάτων στις περιπτώσεις που αρνείται να το πράξει.
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για το τι θα πράξει αν στο δικαστήριο χάσει τη δίκη, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε ότι και πάλι δεν θα πληρώσει φόρο και τους κάλεσε αν θέλουν να τροποποιήσουν το Σύνταγμα. ..................http://filoksenos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.