# #

12 Μαΐ 2010

Μακεδονική προεδρία"...



Η μηδενική αντίδραση μέχρι σήμερα του υπουργείου Εξωτερικών στην γνωστή εδώ και πολλές ημέρες πρόθεση των Σκοπίων να χρησιμοποιήσουν το όρο "Μακεδονική προεδρία" στο συμβούλιο της Ευρώπης είχε ως αποτέλεσμα της σημερινή επισημοποίηση και χρήση του όρου από τους Σκοπιανούς.
Ο ΑΝΥΠΕΞ Δ.Δρούτσας, προχώρησε σε μία, κατόπιν εορτής, διαμαρτυρία για να εισπράξει θρασύτατη απάντηση από τον Σκοπιανό ομόλογό του ότι "Η χώρα του ακολούθησε την καθιερωμένη διαδικασία στο ΣτΕ. Το Βασίλειο της Ισπανίας δεν προήδρευσε με αυτή την ονομασία, αλλά ως " Ισπανική προεδρία ". Για τη Δημοκρατία της Σλοβενίας μιλούσαμε για την " Σλοβένικη προεδρία " το ίδιο και για την Ελβετία. Με άλλα λόγια χρησιμοποιούμε το επίθετο που απορρέει από το όνομα της χώρας και εμείς ακολουθήσαμε αυτήν την τακτική χρησιμοποιώντας το επίθετο που απορρέει από το όνομα με το οποίο γίναμε μέλος του ΣτΕ πριν από 15 χρόνια. Είναι επίσης ένα θέμα πολιτικού ρεαλισμού ".

Ο Α. Μιλόσοσκι πρόσθεσε ότι πρόκειται για θέμα " μη σημαντικό " καθότι δεν συνδέεται με τους στόχους της προεδρίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Α. Μιλοσόσκι, τα Σκόπια περιμένουν να πάρουν ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων κατά την Πολωνική προεδρία, δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο του 2011.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.