15 Νοε 2014

«Ο χασάπης της Εθνικής Ελλάδας…»

O "ΧΑΣΑΠΗΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

H Εθνική Κολομβίας του Δρ. Σαρρή εικόνα του κράτους


Ηταν φυσικό!
Η ήττα της Εθνικής της Κολομβίας των Βαλκανίων από τα Νησιά Φερόε αντανακλά την εικόνα του εγχώριου παρακράτους.
Δεν πρόκειται απλά για μια χρεοκοπημένη χώρα.
Πρόκειται για μια βαθιά διεφθαρμένη χώρα.
Πριν λίγες ώρες ο ανεκδιήγητος Σαρρής σταμάτησε την διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου σε όλες τις κατηγορίες εξαιτίας του ξυλοδαρμού του Χριστόφορου Ζωγράφου.
Είχαν προηγηθεί πολύ πιο βίαιες ενέργειες στο σκοτεινό κόσμο του ποδοσφαίρου αλλά ούτε ο Σαρρής ούτε ο Γκαγκάτσης είχαν φιλοτιμηθεί να διακόψουν τα πρωταθλήματα.
Απών από το κάδρο ο- deliveras του DVD Ζαχόπουλου- 
κ. Γιάννης Ανδριανός-υφυπουργός Αθλητισμού.
Οσο για τον ταλαίπωρο Ρανιέρι αφού δεν κατόρθωσε-για την ώρα- να τον καρατομήσει ο κρατικοδίαιτος Βασίλης Μπακόπουλος της ΕΡΤ ακολουθεί παλαιότερη δήλωση του Σαρρή για τον Ιταλό>
«Πιστεύω ότι η εμπειρία του και η αξία του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι το εχέγγυο για να συνεχίσει αυτή την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων 10-12 χρόνων στην Εθνική. Και μην ξεχνάμε, βέβαια, πως και η κληρονομιά του νέου προπονητή από τους δύο προηγούμενους θα είναι πολύ μεγάλη.
Εμείς όλες τις εθνικές ομάδες όχι απλά τις προσέχουμε, τις έχουμε ως κόρη οφθαλμού. Κάνουν περήφανους όλους τους Έλληνες σε μια εποχή που το ηθικό των Ελλήνων έχει καταρρακωθεί. Και ειδικά η Εθνική Ανδρών είναι αυτή που στηρίζει και ολόκληρη την Ομοσπονδία οικονομικά. Ας μην κρυβόμαστε, αυτή είναι η αλήθεια. Φανταστείτε πως από τα 5,5 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση το 2009 για τις ΕΠΣ, δηλαδή το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, φτάσαμε στα 442.000 ευρώ φέτος…».
Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας Σαρρή ο τρόπος που εκτέλεσε τον διαιτητή Κύρο Βασσάρα από την αρμόδια Επιτροπή Διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.
Τον αντικατέστησε με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο(!)
Για το θέμα η εφημερίδα "ΑΠΟΨΗ" θα γράψει>
Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί συγκεκριμένες κινήσεις της ΕΠΟ, οι οποίες έχουν προκαλέσει με τη σειρά τους σωρεία ερωτημάτων και έχουν επιφέρει συνέπειες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Το απαύγασμα όλων των αποριών που έχουν προκύψει, είναι το εξής: τελικά, ο ρόλος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό τη διοίκηση του Γιώργου Σαρρή, ποιος είναι; Είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατ’ επέκταση των ελληνικών ομάδων; Αν ναι, με ποιον τρόπο επιλέγει να εξυπηρετήσει το νυν Δ.Σ. της Ομοσπονδίας τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου; Ή είναι η εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών και «ξεκαθαρίσματος» προσωπικών λογαριασμών;
Η νυν διοίκηση της ΕΠΟ και προσωπικά ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαρρής, ελέγχονται από την ελληνική Δικαιοσύνη για την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα με αντικείμενο το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν σχετικές δικογραφίες, έχουν γίνει ανακρίσεις και η Εισαγγελία προχωρά τη διερεύνηση των υποθέσεων, γεγονός που δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς από τους πρωταγωνιστές. Η προεδρία της ΕΠΟ ελέγχεται για τη λειτουργία της διαιτησίας, τον τρόπο που επιλέγονται οι διαιτητές σε όλες τις κατηγορίες, ενώ σχεδόν όλες οι ΠΑΕ της SuperLeague έχουν εκφράσει με ποικίλους τρόπους τη δυσαρέσκεια, έως και αγανάκτησή τους, για την απόδοση των διαιτητών που επιλέγει η ΕΠΟ και η αρμόδια επιτροπή της. Στην ΕΠΟ, επίσης, ασκείται εντονότατη κριτική για τις επιλογές της γύρω από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία έχει περιέλθει σε περίοδο εντονότατης κρίσης, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο φιλοσοφίας.
Ενίσχυση στα… media
Πρόσφατα, προέκυψε ένα ακόμη θέμα, το οποίο εντείνει τις ανησυχίες σχετικά με τις προθέσεις της ΕΠΟ, το σκεπτικό που αξιολογεί τις καταστάσεις και τον τρόπο που λειτουργεί γενικότερα. Σύμφωνα με την επίσημη UEFA, η ΕΠΟ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Κύρο Βασσάρα από την αρμόδια Επιτροπή Διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Θα αναρωτηθείτε, και δικαίως, πού είναι το παράδοξο; Πράγματι, κανείς δεν είναι μόνιμος σε αυτές τις θέσεις. Το παράδοξο εντοπίζεται στο εξής. Ότι η ΕΠΟ «καθαίρεσε» τον Κύρο Βασσάρα από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αλλά δεν τον αντικατέστησε με άλλον στη συγκεκριμένη θέση! Ο Γιώργος Σαρρής,χωρίς να φέρει το θέμα στο Δ.Σ.,αποφάσισε να «καταργήσει» τον Έλληνα εκπρόσωπο στα διαιτητικά της UEFA, για να ορίσουν τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο σε επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα… media!
Σε σύγκριση με τη σύνθεση της ΕπιτροπήςΔιαιτησίας του 2013, μόλις δύο αλλαγές επήλθαν, σε σύνολο 14 μελών. Ο ένας ήταν ο Κύρος Βασσάρας από την Ελλάδα και ο άλλος ο Γιούρι Μπασακόφ από τη Ρωσία. Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων; Οι Ρώσοι ναι μεν απέσυραν τον εκπρόσωπό τους, αλλά στη θέση του, στην Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA, τοποθέτησαν τον Νικολάι Λεβνικόφ. Η ΕΠΟ του Γιώργου Σαρρή απέσυρε τον Κύρο Βασσάρα και δεν τοποθέτησε ΚΑΝΕΝΑΝ στη θέση του! Τη δε θέση της ελληνικής εκπροσώπησης πήρε η Τσεχία, η οποία λογίζεται ανάμεσα στις ανταγωνίστριες χώρες, στην ειδική κατάταξη της UEFA! Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «Α», ο Γ. Σαρρής απέστειλε και έγγραφο(!) στην UEFA για την τοποθέτηση του Αντώνη Καρπετόπουλου, αποποιούμενος μάλιστα την ελληνική θέση στην Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA.
Αυτό, βέβαια, είναι το λιγότερο. Διότι η όλη διαδικασία και οι αποφάσεις της ΕΠΟ και προσωπικά του Γιώργου Σαρρή αναδεικνύουν ένα τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα της Ομοσπονδίας, το οποίο είναι σίγουρο πως θα επιφέρει τραγικές συνέπειες για το σύνολο του ελληνικού ποδοσφαίρου και, βέβαια, των ελληνικών ομάδων που συμμετέχουν στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.
Η κόντρα με τον Κύρο Βασσάρα
Το θέμα,φυσικά,δεν αφορά τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο. Ο γνωστός συντάκτης έχει αποδειχθεί άρτιος επαγγελματίας και γνώστης του αθλήματος. Εξάλλου, κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για την αποδοχή της συγκεκριμένης τιμητικής θέσης, πολύ δε περισσότερο τη συγκεκριμένη περίοδο που διανύει η χώρα και ειδικότερα ο χώρος των media στην Ελλάδα.
Το θέμα εντοπίζεται και αφορά στις σχέσεις του Γιώργου Σαρρή, με τον ΚύροΒασσάρα! Ο τελευταίος είχε ασκήσει εντονότατη κριτική στην ΕΠΟ για τον τρόπο που καταρτίζει τους πίνακες διαιτησίας. Τον Αύγουστο του 2012 είχε στείλει επιστολή στην ΕΠΟ, αναδεικνύοντας το πρόβλημα, γεγονός που οδήγησε την ελληνική Δικαιοσύνη να παρέμβει και να ξεκινήσει ο έλεγχος στους ανθρώπους της Ομοσπονδίας! Από τότε, οι σχέσεις του Γιώργου Σαρρή με τον ΚύροΒασσάρα βρίσκονται σε κρίση. Το γεγονός ότι ο Θεσσαλονικιός παλαίμαχος ρέφερι «καρατομήθηκε» ΚΑΙ από την Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA είναι πολύ πιθανό να συνδέεται με την κόντρα, που βρίσκεται σε ισχύ, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Το ερώτημα που γεννάται, λοιπόν, είναι το εξής; Ο κ. Σαρρής θεωρεί «μαγαζάκι του» την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ώστε να λύνει τις προσωπικές του διαφορές, χρησιμοποιώντας την εξουσία που του παρέχει η θεσμική του θέση; Με αυτόν τον τρόπο επιλέγει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια όργανα;
Έστω και έτσι, θα μπορούσε κάποιος να δικαιολογήσει την απόφασή του να «αποσύρει» τον ΚύροΒασσάρα, με το σκεπτικό ότι θα ήθελε έναν πιο… δικό του συνεργάτη στο συγκεκριμένο νευραλγικό πόστο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Αυτό που δεν ερμηνεύεται με κανέναν λογικό τρόπο, είναι το εξής. Το γιατί ο Γιώργος Σαρρής και η ΕΠΟ επέλεξαν να μην εκπροσωπείται το ελληνικό ποδόσφαιρο στα όργανα διαιτησίας της UEFA και, αντί για απλή αντικατάσταση, προχώρησε σε διορισμό ενός δημοσιογράφου στην επιτροπή για τα media; Ποιο είναι το πόστο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των ελληνικών ομάδων και του ελληνικού πρωταθλήματος; Η προφύλαξη από τη διαιτησία, που τόσο έχει κοστίσει στο παρελθόν, ή η προβολή μέσω των… ΜΜΕ;
Ενδεχομένως ο κ. Σαρρής να ακολουθήσει, όπως συνηθίζει, την τακτική τού… Πόντιου Πιλάτου. Ενδεχομένως να μη δώσει ποτέ εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη απόφασή του και ενδεχομένως κανένα μέλος του Δ.Σ.δεν θα διαμαρτυρηθεί για τη ληφθείσα απόφαση εν αγνοία τους. Το θέμα είναι αν αυτή η διοίκηση της ΕΠΟ εξυπηρετεί επαρκώς τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν εκπροσωπεί, όπως του αρμόζει, το ελληνικό πρωτάθλημα στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια θερμικά όργανα. Στην τελική, για την όποια αστοχία, ή προσωπική αντιπαράθεση, ή οτιδήποτε δεν εξυπηρετεί το καλό του αθλήματος, ζημιωμένο βγαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ελληνικές ομάδες και οι επενδυτές που ασχολούνται με τον χώρο, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, η οποία δεν «επιτρέπει» λάθη και αστοχίες, ούτε την αξιολόγηση του προσωπικού, υπεράνω του κοινού συμφέροντος.
O "ΧΑΣΑΠΗΣ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
(Του Μιχάλη Τσόχου από το gazzetta.gr)
Ακόμη κι’ εμείς οι… λίγοι που από το περασμένο καλοκαίρι γράφαμε για τις ακατανόητες και επικίνδυνες επιλογές του προέδρου της ΕΠΟ, οι οποίες δημιουργούσαν σοβαρό κίνδυνο στα θεμέλια της Εθνικής ομάδας, αυτό δεν το είχαμε φανταστεί. 
Ακόμη και πριν λίγες μέρες όταν για το ματς με τα Νησιά Φερόε έγραφα για μετατροπή της Εθνικής ομάδας σε κέντρο διερχομένων από τον Ρανιέρι, με την ανοχή του Σαρρή, δεν φανταζόμουν τι θα ακολουθούσε στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η ζημιά που έχει προκληθεί είναι τόσο μεγάλη, ότι η κατάσταση ήταν οριστικά και αμετάκλητα μη αναστρέψιμη. 
Κι όμως ήταν. Κι’ όμως ο Γιώργος Σαρρής κατάφερε σε 3 μήνες να διαλύσει τα πάντα. Κι όμως ο γιατρός στο επάγγελμα, πρόεδρος της ΕΠΟ, είναι τόσο επικίνδυνος και ανίκανος που μία υγιέστατη Εθνική ομάδα, την άφησε στον τόπο, νεκρή, να κείτεται στο χόρτο του Καραϊσκάκη μπροστά στα μάτια μας και στους ερασιτέχνες ψαράδες των Νήσων Φερόε. Ενας γιατρός που… άνοιξε τον θώρακα της Εθνικής ομάδας για να την χειρουργήσει και την πετσόκοψε, την κατακρεούργησε, την έκανε κομμάτια και μας την άφησε νεκρή να την κοιτάμε αποσβολωμένοι ακόμηκαι εμείς που το βλέπαμε το κακό να έρχεται. 
«Να ζήσουμε, να την θυμόμαστε» που είπε και ο Αλέξης Σπυρόπουλος στο φινάλε της μετάδοσής του. Αιωνία της η μνήμη, να συμπληρώσω εγώ, αλλά όταν συνέλθουμε από το κακό που μας βρήκε, να δούμε ποιος σκότωσε ότι ομορφότερο γνώρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο στην ιστορία του. 
Να δούμε τις ευθύνες ενός ανίκανου παράγοντα που χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς ελάχιστο σεβασμό σε ότι ομορφότερο είχε ποτέ το ελληνικό ποδόσφαιρο, εξακολουθεί να κυκλοφορεί ανάμεσα μας ως πρόεδρος της ΕΠΟ. 
Η παραίτηση θα ήταν μία αρχή, η αλλαγή χώρας θα ήταν το καλύτερο. 
Στο ίδιο αεροπλάνο που σκέφτεται να βάλει τον Ρανιέρι, πρέπει να μπει και ο ίδιος. 
Διότι αυτός ο Ρανιέρι, που τώρα θέλει να τον διώξει, είναι αυτός ο Ρανιέρι που ο ίδιος δημιούργησε. 
Ο Ρανιέρι που οι μάνατζερ γύρω του αποφασίζουν σε μια νύχτα ποιοι θα γίνουν διεθνείς και ποιοι όχι, 
ο Ρανιέρι που μετέτρεψε την Εθνική ομάδα σε κέντρο διερχομένων, 
ο Ρανιέρι που ακούει τον Σαρρή και τον κάθε Σαρρή και τις ατάκες του «τράβα και κανά αυτί των παικτών, είσαι πολύ καλός μαζί τους». 
Και τώρα του έμεινε το αυτί στο χέρι και το δικό του κεφάλι στο πιάτο, με τον Σαρρή ως άλλη Σαλόμη να το ζητάει θυσία για να γλιτώσει το δικό του. 
Οσο όμως κι’ αν νομίζει ότι θα… ξεφύγει, η Ιστορία τον έχει καταγράψει ήδη τον κύριο Σαρρή. Όχι μόνο ως τον χειρότερο και πιο ανίκανο παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά ως «ο χασάπης της Εθνικής Ελλάδας…» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.