25 Φεβ 2014

Διατροφικά μυστικά για το κρυολόγημα


Το κρύωμα είναι το ίδιο σε όλο τον κόσμο και όλοι μας κάνουμε ότι μπορούμε, για να το αποφύγουμε. Όταν όμως μας έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα, τότε εκτός από αναλγητικά και ξεκούραση, η διατροφή είναι εκείνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην γρήγορης ίαση του οργανισμού.

Σε όλες τις χώρες τους κόσμου, οι ασθενείς όπως θα δούμε παρακάτω, έχουν το δικό τους τρόπο να γιατρεύονται, επιλέγοντας τρόφιμα και πιάτα απλά και ενεργειακά. Ρίψτε μία ματιά για πως γιατρεύονται φυσικά, οι ανά τον κόσμο ασθενείς που κρυολογούν, από το Ιράν, μέχρι την.. Γερμανία:

  • Γερμανία: Σιρόπι από σαλιγκάρια. Τα προϊόντα με βάση το εκχύλισμα σαλιγκαριού, έχουν κατακτήσει την αγορά Το σιρόπι σαλιγκαριών ενδείκνυται σαν αποχρεμπτικό που ευτυχώς διανέμεται και σε εκδοχή με γεύση ανανά.
  • Ιράν: Βρασμένα γογγύλια, Η ρίζα αυτή είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, γεμάτη με βιταμίνη C και ασβέστιο και σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία καθαρίζει το αίμα. Στο Ιράν, ένα πιάτο βραστά γογγύλια ή πουρές είναι το γιατρικό στην καταπολέμηση του κρυώματος.
  • Ιαπωνία: Ουμεμπόσι. Αυτό το αλμυρό δαμάσκηνο τουρσί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ και πλούσιες αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορείτε να το απολαύσετε βουτηγμένο μέσα σε πράσινο τσάι ή σκέτο και εκτός από θαυματουργό κατά του κρυώματος, οι Γιαπωνέζοι το εμπιστεύονται για να συνέρθουν την επόμενη μέρα από ένα μεθύσι.
  • Κίνα: Σούπα σαύρας. Οι Κινέζοι πιστεύουν πως ένα πιάτο σούπας από αποξηραμένες σαύρες είναι ο,τι πρέπει για να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα. Μια άλλη εκδοχή είναι το μαγείρεμα με κρασί από ρύζι, μια συνταγή που εκτός από το κρύωμα χρησιμοποιείται και σαν ελιξήριο έρωτα, και γι αυτό το λόγο οι σαύρες συνήθως πωλούνται ανά δύο, για να προσφέρουν τόσο την θηλυκή όσο και την αρσενική ενέργεια.
  • Μαρόκο: Ομελέτα με σκόρδο. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι γνωστές εδώ και χρόνια, η Μαροκινή κουζίνα όμως καταφέρνει να τις προσφέρει μαγειρεμένες με ένα μοναδικό τρόπο. Η ομελέτα με σκόρδο απαλύνει την έντονη μυρωδιά του και υπόσχεται γρήγορη δράση ενάντια στο κρυολόγημα.
  • Ταιβάν: Κουμκουάτ σιρόπι. Το κουμκουάτ, ο μικρός συγγενής των εσπεριδοειδών είναι πλούσιο σε βιταμίνες και συνήθως καταναλώνεται βρασμένο σε γλυκό σιρόπι μέσα σε τσάι ή σκέτο. Όσοι ξέρουν τις ευεργετικές του ιδιότητες το προτιμούν σκέτο ή τουρσί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.