27 Φεβ 2013

Η Ελλάς δεν είναι "Ελντοράντο" και οι πολίτες της δεν είναι Ινδιάνοι.







Μετά τον εμπρησμό των αυτοκινήτων της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός" στις Σκουριές Χαλκιδικής, οι δημοσιογράφοι και κυρίως αυτοί που πρόσκεινται στα συμφέροντα του Μπόμπολα, εξαπέλυσαν μία εκστρατεία εναντίον όσων αντιδρούν σε αυτό το εργοτάξιο. 

Τους χαρακτήρισαν από πληρωμένους προβοκάτορες έως προδότες. 

Και λογικά πολλοί απλοί άνθρωποι άρχισαν να ρωτούν: 
"Και τί θέλετε ρε παιδιά; 
Να μην γίνει καμία επένδυση; 
Να μην βγάλουμε τον χρυσό για λίγο δάσος; 
Έχουμε ανάγκη επενδύσεις και δουλειές". 

Επειδή λοιπόν πολλοί πείθονται από αυτά τα διλήμματα που θέτει ένα ξενοκίνητο καθεστώς που έχει ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΚΟΠΙΜΑ την κρίση, πρέπει να εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Εμείς και από την δική μας πατριωτική (που σημαίνει εθνική και οικολογική) οπτική.


Εάν δεν είχαμε πρόβλημα με την καταστροφή των δασών της Ελλάδας, θα λέγαμε "Κομμάτια να γίνει". Το κέρδος θα ήταν πολύ σημαντικό εν σχέση με μια "μικρή" περιβαλλοντική καταστροφή. 

Στην Ελλάδα όμως δεν έχουμε αφήσει κανένα δάσος ζωντανό. Έχουμε κάψει τα πάντα, ακόμη και οι δρυμοί είναι απροστάτευτοι στο έλεος της οικοδόμησης και τώρα κόβονται δέντρα παντού. Υπάρχει λοιπόν γενικότερο ζήτημα με τα παρθένα δάση μας και κυρίως με ένα τέτοιο αρχαίο δάσος βελανιδιάς.

Ας πάμε στο σκάνδαλο της παραχώρησης τώρα. 
Η εταιρεία ξεκίνησε ενημερωτική καμπάνια λέγοντας ότι θα αποκαταστήσει το φυσικό περιβάλλον και ότι με αυτή την επένδυση προσφέρει 1000 θέσεις εργασίας. Το ίδιο λέει η και η κυβέρνηση και οι δημοσιογράφοι των Αθηνών που σκόπιμα δεν έχουν πάει να δουν τι καταστροφή έχει γίνει.

Κατ' αρχήν: 
Δεν είναι επένδυση. 
Είναι χαριστική παραχώρηση εκμετάλλευσης των φυσικών μας πόρων. 

Η αλήθεια είναι ότι με αντισυνταγματικό τρόπο πούλησαν μέσω του... Πάχτα το δημόσιο δάσος σε μία εταιρεία "κοψοχρονιά" για να διορίσει η εταιρεία τους ψηφοφόρους του. Έχουμε την ίδια δηλαδή διεφθαρμένη νοοτροπία του διαπλεκόμενου κομματικού κράτους. Οι θέσεις εργασίας δεν είναι 1.000 αλλά προς το παρόν πολύ λιγότερες και σχεδόν 400 άτομα από αυτούς είναι ξένοι. Και τέλος προς το παρόν υπάρχει μόνο καταστροφή του δάσους. Η Ελλάδα δεν θα έχει σημαντικό κέρδος από την εξόρυξη του χρυσού, γιατί τον παίρνουν οι ιδιώτες και μάλιστα κυρίως ξένοι. Και επιπλέον η περιοχή θα δεχτεί την καταστροφή του δάσους, την ρύπανση και τα απόβλητα. Το μόνο όφελος θα είναι δουλειές για τους ζήτουλες "ιθαγενείς" και πάλι, λίγα χρήματα θα καταλήξουν στην τοπική κοινωνία.

Οι σύγχρονες επενδύσεις δεν γίνονται όπως οι εξορύξεις διαμαντιών στο Κονγκό, στη Ζιμπάμπουε και στη Ναμίμπια. Όταν μία ιδιωτική εταιρεία αναλαμβάνει μία τέτοια επένδυση, πλέον έχει μία συνολική φιλοσοφία ανάπτυξης της περιοχής, με αειφόρα διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και με κοινωνικά ανταποδοτικά οφέλη. Επενδύσεις στην παιδεία, στον πολιτισμό και στο περιβάλλον. Οπωσδήποτε όμως για να βγάζεις κέρδος από το περιβάλλον πρέπει να επενδύεις σ' αυτό. Σήμερα δεν νοείται εταιρεία να πηγαίνει για να βγάλει χωρίς να είναι ένας ολοκληρωμένος κοινωνικός παράγοντας. Κλασσικό παράδειγμα είναι η Φινλανδία και η Σουηδία που τόσο ευαγγελίζονται οι σοσιαλιστές που τώρα υποστηρίζουν τους γύπες της "Ελντράντο".

Η ιδιωτική "Stora" είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη στην Ευρώπη εταιρεία διαχείρισης δασικών προϊόντων. Κόβει δέντρα και παράγει χαρτί. Το χαρτί που παράγει προέρχεται από τα δάση της Σκανδιναβίας και μιλάμε για ποσότητες ασύλληπτες. 

Εφοδιάζει εδώ και δεκαετίες τους μεγαλύτερους κολοσσούς του Αμερικανικού τύπου, όπως την εφημερίδα και δεκάδες περιοδικά της Washington Post, το Time, την Νew York Times και φυσικά όλη την Ευρώπη. Η Φινλανδία και η Σουηδία όμως έχουν τις πιο μεγάλες και παρθένες δασικές εκτάσεις στην Ευρώπη. 

Η Stora έχει αναλάβει όλους τους εθνικούς δρυμούς της χώρας, ανοίγει αρκετούς νέους, διαχειρίζεται δεκάδες οικολογικά προγράμματα, έχει ιδρύσει σχολεία και ιδιωτικά πανεπιστήμια κυρίως στον χώρο της περιβαλλοντικής διαχείρισης, χρηματοδοτεί τον πολιτισμό τη Σουηδίας με χορηγίες σε εκατοντάδες Σουηδούς και Φινλανδούς καλλιτέχνες σε όλη την Ευρώπη και άλλα πολλά που αν τα δει κανείς στα βιβλία που έχει κυκλοφορήσει θα μείνει με το στόμα ανοικτό. Και βέβαια οι άνθρωποι πίνουν νερό στο όνομά της.

Εμείς λοιπόν τί είδους ανάπτυξη θέλουμε; 

Θέλουμε να μας αντιμετωπίζουν σαν μία αφρικανική χώρα ή σαν τους Ινδιάνους του Αμαζονίου; 

Θέλουμε να γίνουμε Ινδιάνοι στην ίδια μας τη χώρα; 

Ο εκβιασμός της κυβέρνησης που είναι εντεταλμένη να ξεπουλήσει τους πόρους της Ελλάδας στους ξένους ιδιώτες είναι απλός: 

Θέλετε "ανάπτυξη" τύπου Μπανανίας ή θέλετε να πεθάνετε της πείνας; Αφού δηλαδή διέλυσαν το ελληνικό κράτος, τώρα μας λένε μέσω των καλοπληρωμένων δημοσιογράφων τους "Θέλετε να έρθουν οι ξένοι επενδυτές να τα ξεσκίσουν όλα για να παίρνετε κι εσείς έναν μισθουλάκο να ζείτε και να λέτε και ευχαριστώ; 

Θέλετε να σας δώσουμε χαρτζιλίκι; 

Βγάλτε λοιπόν το σκασμό και σκύψτε". 

Εμείς οι Έλληνες το λοιπόν, τριτοκοσμικοί ιθαγενείς δεν ήμασταν και ούτε είμαστε διατεθειμένοι να μας αντιμετωπίζουν ως τέτοιους. Θέλουμε το κυρίαρχο εθνικό μας κράτος και σε όλα τα φερέφωνα της κυβέρνησης, του Σόρος, του Μπόμπολα και των διαπλεκόμενων πολιτικών, έχουμε μια περήφανη και διαχρονικά ελληνική απάντηση: "Μολών Λαβέ". Η κυβέρνηση αυτή είναι κατοχική και δεν εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό. Εξελέγη με ΑΠΑΤΗ και δρα πραξικοπηματικά.

Τον ελληνικό χρυσό πρέπει να τον εξάγει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ με 49% μετόχους τους κατοίκους της Χαλκιδικής. Ένα κράτος κυρίαρχο με γνώμονα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον. Εκβιαστές και επενδυτές πτωματοφάγους δεν θέλουμε. Ας τα μαζέψουν να φύγουν. Οι κάτοικοι πρέπει να δουν το πραγματικό τους συμφέρον, να συστήσουν δημοτική εταιρεία και τουλάχιστον να απευθυνθούν σε ομογενείς για μία συμφέρουσα και πραγματική επένδυση. Δεν ξεπουλάμε - Δεν χαρίζουμε.


Επειδή κάποια στοιχεία που αφορούν την εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ δεν πρόκειται να τα ακούσουμε από κανένα τηλεοπτικό κανάλι:



1) Το ελληνικό δημόσιο παραχώρησε στην εταιρεία 300.000 στρέμματα αρχέγονου δάσους με το εξευτελιστικό αντίτιμο αποικιακού τύπου των 11 εκ ευρώ με το Ν 3220/2004, ΦΕΚ 15Α/28.01.2004.

2) Το δημόσιο προέβη στην πώληση χωρίς προηγούμενη εκτίμηση των στοιχείων ενεργητικού και χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό.

3) Με τη σύμβαση παραχώρησης η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» απαλλάσσεται από οποιοδήποτε φόρο μεταβίβασης ή άλλο φόρο και από οποιεσδήποτε οικονομικές υποχρεώσεις από τη λειτουργία των μεταλλείων.

4) Το σκάνδαλο είναι μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε – 95% καναδική Eldorado Gold S.A. και 5% ΑΚΤΩΡ Α.Ε. – ανέρχεται στα 2.3 δις ευρώ, ενώ η αξία μεταλλευμάτων εκτιμάται στα 15.5 δις ευρώ.

5) Επιπλέον όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε ότι οι όροι της σύμβασης συνιστούν κρατική ενίσχυση υπέρ της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» ύψους 15.3 εκ. ευρώ (απόφαση 23.02.2011 – ΙΡ/11/216), το Ελληνικό Δημόσιο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Τ-233/11) ζητώντας την ακύρωση της παραπάνω απόφασης, ενεργώντας ουσιαστικά σαν εκπρόσωπος της εταιρείας.Με τα Δ8-Α/Φ.7.49.13/13030/2458/15.06.2012 και Δ8-Α/Φ.9.36/οικ. 19759/3846/4.10.2012 έγγραφα, το Ελληνικό Δημόσιο συνομολογεί την παράνομη κρατική ενίσχυση υπέρ της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε

6) Η αντίδραση και οι ανησυχίες των πολιτών στοιχειοθετούνται και υποστηρίζονται από ανεξάρτητους και έγκυρους επιστημονικούς φορείς (ενδεικτικά τα πορίσματα και οι γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Περιβάλλοντος Α.Π.Θ, του ΤΕΕ/ΤΚΜ, της Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ, του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Θεσ/κης) καθώς και από συλλόγους και φορείς που τεκμηριώνουν ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ρύπανση επιφανειακών και υπογείων νερών με θειϊκό οξυ και βαρέα μέταλλα, ρύπανση της ατμόσφαιρας με αιωρούμενα σωματίδια και βαρέα μέταλλα,μόνιμες και μη αναστρέψιμες ζημιές στα αρχέγονα δάση, το τοπίο και τη βιοποικιλότητα, και εκτεταμένη ρύπανση των εδαφών από βαρέα μέταλλα. Υπάρχει συγκριτική μελέτη του καθηγητή Βιομηχανικής Πολιτικής Σχολής ΑΠΘ όπου εκτιμάται ότι οι θέσεις εργασίας που θα εκλείψουν θα είναι πολλαπλάσιες από αυτές που θα δημιουργηθούν, καθώς θα πληγούν άμεσα τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία, δασοπονία, μελισσοκομία, αλιεία και άλλες οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή.


http://www.antistasi.info/showthread.php?t=5164

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.