22 Αυγ 2012

Σοβαρότατο περιστατικό με τον υπουργό Μανιτάκη και συνέχεια την επόμενη στο αστυνομικό τμήμα!!! Βίντεο

Απο:Βασίλης Νούσης
 
Το Σάββατο, 11.8.2012, στο χωριό Πρόπαν (Καλαμάκι) του ανατολικού Πηλίου, στην κεντρική πλατεία γινόταν το τοπικό πανηγύρι της Πέτρας, καθώς η κύρια ασχολία των κατοίκων είναι λατόμοι.
Στο πανηγύρι ήταν παρών και ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (πρώην υπουργείο Προεδρίας) αρμόδιος για θέματα δημοσίων υπηρεσιών, δημοσίων υπαλλήλων, προώθησης της ηλεκτρονικής ταυτότητας κλπ.

Ο συγκεκριμένος υπουργός δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, συμμετέχει στην κυβέρνηση εκ μέρους της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) και είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.
Δύο πολίτες, επισκέπτες στο χωριό, θέλησαν να ...

διαμαρτυρηθούν στον υπουργό για την συμμετοχή του στην Κυβέρνηση και την ανακολουθία των προεκλογικών δεσμεύσεων της, αδιαφορώντας για τις 3.000 περίπου  αυτοκτονίες, για  τους περισσότερους από 1.500.000 ανέργους, τα δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένα νοικοκυριά κλπ.
Ο κ. Μανιτάκης παρουσιάσθηκε επίσημα στο πανηγύρι, μίλησε (έβγαλε έναν σύντομο 5λεπτο πολιτικό λόγο) και αποχώρησε. Σημειώνεται ότι από τους 300 περίπου παρευρισκόμενους, χειροκροτήθηκε μόνο από 30-40 άτομα. Κατά την αποχώρησή του από την πλατεία, πέρασε μπροστά από τους 2 πολίτες οι οποίοι σεβόμενοι την τοπική πανήγυρη και μη θέλοντας να χαλάσουν το κέφι των παρευρισκομένων, είχαν φύγει από την πλατεία και βρίσκονταν στον δρόμο που οδηγεί στην έξοδο.
Περνώντας από μπροστά τους, ο ένας πολίτης του απεύθυνε την ερώτηση: «πόσα χρήματα πήρες για να πουλήσεις την πατρίδα σου και να έχεις 3000 αυτοκτονίες... άξιζε το αντίτιμο που πήρες για να βάψεις τα χέρια σου με τόσο αθώο αίμα;», για να λάβει την προκλητική απάντηση του υπουργού «ναι… πήρα πολλά!!!». Ο διαμαρτυρόμενος πολίτης αντέδρασε φραστικά στην προκλητική απάντηση του μέλους της Κυβέρνησης όπως φαίνεται στο βίντεο.
Παρόντες ήταν δύο αστυνομικοί που συνόδευαν τον κ. Μανιτάκη, οι οποίοι ζήτησαν από τους πολίτες να απομακρυνθούν αλλά δεδομένου ότι υπήρχε μόνο πολιτική διαμαρτυρία, δεν επενέβησαν αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Όταν η κάμερα πλησίασε κοντά στο γεγονός, ο υπουργός κινήθηκε αμέσως εναντίον της κάνοντας κίνηση για να την κατεβάσει, κατά την συνήθη πρακτική των υπουργών-βουλευτών σε τέτοιες περιστάσεις!!! Δίπλα του ήταν ένας πολίτης, ακόλουθος του υπουργού και συνδικαλιστής (μάλλον), ο οποίος προέβει σε προπηλακισμό του χειριστή της κάμερας μαζί με τον υπουργό.
Ο διάλογος ήταν:
Καμεραμάν:        τι; τι συμβαίνει;
Υπουργός:           ζήτησες την άδεια μου;… ζήτησες την άδεια μου για να τραβήξεις;…
Καμεραμάν:        γιατί;
Υπουργός:           έχω δικαίωμα… χωρίς την άδεια του προσώπου…
Ακόλουθος:        γιατί τραβάτε ρε παιδιά;
Καμεραμάν:        γιατί ποιος νόμος το λέει;
Υπουργός:           …όλοι οι νόμοι!!!
Καμεραμάν:        Κάντε μου μήνυση!!!
Υπουργός:           …όλοι οι νόμοι!!!
Ακόλουθος:        Είναι προσωπικά δεδομένα (σπρώχνει)… φίλε είναι προσωπικά δεδομένα… σε παρακαλώ τώρα (σπρώχνει)
Καμεραμάν:        Κάντε μου μήνυση!!!
Ακόλουθος:        Σε παρακαλώ τώρα (σπρώχνει)
Καμεραμάν:        Ποιος νόμος το λέει δεν είμαστε σε χούντα!!!... Κάνε μου μήνυση… σε παρακαλώ!
Ακόλουθος:        Ήρθατε στο χωριό μας εδώ να πούμε και πάτε να δημιουργήσετε ιστορία

Και έπειτα από λίγο:
Υπουργός:           Και για ιδιώτη δεν παίρνουμε λήψη εάν δεν τον ρωτήσουμε!
Καμεραμάν:        Δεν είστε ιδιώτης, μιλήσατε ως υπουργός!
Υπουργός:           Ε και τι έγινε;
Καμεραμάν:        Ο υπουργός έχει δημοσιότητα και αυτά που λέει…

Σημειώνεται ότι ο κ. Μανιτάκης μίλησε ως υπουργός βγάζοντας πολιτικό λόγο (δεν απηύθηνε μόνο χαιρετισμό) και προφανώς η εμφάνισή του δεν ήταν ιδιωτική. Επίσης είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου οπότε γνωρίζει καλύτερα από τους πολίτες τους νόμους και έχει μέγιστη ευθύνη όταν τους παρερμηνεύει.

Έπειτα ο επιστάτης του υπουργού απείλησε τον χειριστή της κάμερας με τις φράσεις «φύγε το καλό που σου θέλω!… φύγε… το χωριό είναι άσχημο!… φύγε... σε προειδοποιώ!... φύγε σου λένε… σε προειδοποιώ!!!».
Κατά την διάρκεια ολόκληρου του περιστατικού ήταν παρόντες οι δυο αστυνομικοί.
Οι πολίτες δεν τρομοκρατήθηκαν από τις απειλές και τον προπηλακισμό, ο υπουργός αποχώρησε και η πολιτική διαμαρτυρία έληξε.
Την επόμενη ημέρα (Κυριακή) στις 9.30 το πρωί, δύο αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Μηλιών πήγανε στο σπίτι που είχαν καταλύσει οι επισκέπτες, ζήτησαν από τον πολίτη που είχε διαμαρτυρηθεί λεκτικώς να τους ακολουθήσει στο τμήμα και στην ερώτησή του για ποιον λόγο, ανέφεραν ότι η κλήση του δεν έχει καμία σχέση με την διαμαρτυρία αλλά διενεργούσαν προανάκριση για άλλον λόγο.
Όταν ο πολίτης τους ακολούθησε στο τμήμα τον ενημέρωσαν ότι η προσέλευσή του μετατρέπεται σε προσαγωγή η οποία έγινε μετά από εντολή του υπουργού λόγω της χθεσινοβραδινής διαμαρτυρίας του! Ο κ. Μανιτάκης μάλιστα (κατά δήλωση των αστυνομικών) ζήτησε να κρατηθεί ο πολίτης στο αστυνομικό τμήμα επί 3ώρου (εξαντλώντας το νόμιμη χρονική διάρκειας της προσαγωγής) προκειμένου να τιμωρηθεί ο συγκεκριμένος πολίτης!!! Κατά την διάρκεια της προσαγωγής, οι αστυνομικοί έλεγαν στον πολίτη  να κάνει «λίγο υπομονή» και ότι μετά την παρέλευση του 3ώρου θα ήταν ελεύθερος να αποχωρήσει.
Όπως είναι σαφές:
1.      η προσαγωγή έγινε με δόλιο τρόπο,

2.      η προσαγωγή έγινε καθ’ υπέρβαση καθήκοντος καθώς δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωση νομικώς,

3.      τα αστυνομικά όργανα αδικαιολογήτως επισκέφτηκαν και ενόχλησαν ένα πολίτη το πρωί την ώρα που κοιμόταν και εισήλθαν παρανόμως εντός ιδιωτικής ιδιοκτησίας,

4.      όλα τα παραπάνω έγιναν χωρίς να έχει υποβληθεί κάποια σχετική μήνυση κατά του πολίτη,

5.      όλα τα παραπάνω έγιναν παρανόμως κατά απαίτηση ενός άλλου πολίτη (έστω και μέλους της κυβέρνησης)

Κατά την εκπνοή της χρονικής διάρκειας της προσαγωγής, τα αστυνομικά όργανα ενημέρωσαν τον πολίτη ότι «το θέμα έχει μπλέξει και ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας και ο Εισαγγελέας είναι σε επικοινωνία προκειμένου να του ασκηθεί ποινική δίωξη και να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο».
Τότε ο πολίτης δήλωσε ότι η δίωξη θα είναι πολιτική και τους γνωστοποίησε ότι υπάρχουν μάρτυρες και οπτικοακουστικό υλικό που στοιχειοθετούν μήνυση κατά του υπουργού και των δύο ακολούθων του. Ανέφερε μάλιστα στα αστυνομικά όργανα ότι επειδή ο υπουργός δεν είναι βουλευτής και δεν έχει βουλευτική ασυλία, θα ζητήσει να πράξουν τα ανάλογα και να τον προσαγάγουν.
Έπειτα από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί δήλωσαν στον πολίτη ότι ήταν ελεύθερος και ζήτησαν «συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Το περιστατικό είναι καταγεγραμμένο στο βιβλίο συμβάντων του αστυνομικού τμήματος Μηλιών.



Ζέρβας Απόστολος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.