10 Αυγ 2012

Η αλήθεια για την κάνναβη (Μαριχουάνα) - ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ δράση του φυτού (+ βίντεο)


marijuana


Μέχρι το τέλος του περασμένου αιώνα η κάνναβη, γνωστή και ως hemp, χρησιμοποιούνταν σε όλο τον κόσμο για διάφορους λόγους. Για αιώνες άνθρωποι σε πολλά μέρη του πλανήτη χρησιμοποιούσαν τους ιδιαίτερα θρεπτικούς σπόρους της κάνναβης ως πηγή τροφής. Είναι γεγονός ότι ακόμα και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο θρεπτικούς σπόρους στη γη. 

Διάφορα μέρη του φυτού χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή των περισσότερων χαρτικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων Βίβλους, χάρτες και διαγράμματα, χαρτί γραφής κλπ… Επίσης στην παρασκευή των περισσότερων σχοινιών, πανιών και σκηνών (η λέξη "κάνναβη" προέρχεται από τον καμβά, την ολλανδική λέξη «canvas»), λιπαντικών , βάση χρωμάτων και καυσίμων.

Η κάνναβη θεωρούνταν , και εξακολουθεί να θεωρείται, ως ένα μυστικιστικό φυτό από πολλές θρησκείες, όπως από τους κόπτες χριστιανούς, Ινδουιστές, Μουσουλμάνους, Βουδιστές και αργότερα, Rastafarians και New Age Εκκλησίες.

Η κάνναβη χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο από την εποχή της αρχαίας Κίνας και των Αιγυπτίων. Έχει αποδειχτεί σήμερα ότι διευκολύνει τον πόνο πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων. 
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται αυτοί που έχουν πληγεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, AIDS, γλαύκωμα, ημικρανία, επιληψία, ..
άσθμα, αϋπνία, κάκωση, απώλεια της όρεξης, ναυτία και κατάθλιψη που σχετίζονται κυρίως με χημειοθεραπεία σε ασθενείς με καρκίνο
Η κάνναβη ήταν διαθέσιμη ως πόσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 1971. Τώρα αυτό το τρομερά ωφέλιμο φυτό είναι ακόμη παράνομο στίς περισσότερες χώρες.


Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε έναν ασθενή... ο οποίος καταπολέμησε τον καρκίνο, με χρήση κάνναβης, και επίσης μερικούς επιστήμονες που πάνε κόντρα στην προπαγάνδα:

(Επιλέξτε Ελληνικούς υπότιτλους)





Η κάνναβη ήταν απαραίτητη καλλιέργεια σε πολλές χώρες για τις διάφορες χρήσεις της. Στη Βρετανία υπάρχουν αρκετά μέρη που φέρουν την ονομασία του φυτού κάνναβης η hemp: Hempnall, Hampstead Heath κ.λπ. Στο Wymondham στο Norfolk, τον περασμένο αιώνα, ο χώρος εργασίας σε μια τοπική φυλακή έλαβε έπαινο για την χρήση της κάνναβης ως κερδοφόρα επιχείρηση.

Γιατί απαγορεύτηκε ξαφνικά η κάνναβη ;

Το 1894,οι επιτροπές για τη διαχείριση της κάνναβης και των ναρκωτικών της βρετανικής και ινδικής κυβέρνησης, απέκλεισαν την περίπτωση απαγόρευσης της χρήσης κάνναβης και ανακοίνωσαν ότι η κοινωνική χρήση της κάνναβης ήταν αποδεκτή. Αρνήθηκαν επίσης προηγούμενους ισχυρισμούς ότι η κάνναβη προκαλεί παραφροσύνη.
Ωστόσο, ο κόσμος άλλαζε γρήγορα. Ο εθισμός σε ναρκωτικά όπιο-ειδή είχε αρχίσει να γίνεται μια σοβαρή ανησυχία στον δυτικό κόσμο, και μετρά είχαν αρχίσει να λαμβάνονται για την απαγόρευσή τους. 
Από την άλλη πλευρά το φυτό της ινδικής καννάβεως άρχισε να θεωρείτε ως ένα σοβαρό εμπόδιο για τα τεράστια κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομιστούν μέσω των συνθετικών εναλλακτικών λύσεων για τα προϊόντα της κάνναβης - χημικά φάρμακα, ορυκτά καύσιμα, και χημικές ουσίες για την παρασκευή του βαμβακιού και χαρτοπολτού.

Δεν ήταν δύσκολο να πειστούν τα μέλη της οπιούχος διάσκεψης της Γενεύης το 1924, ότι η κάνναβη ήταν επίσης ένα επικίνδυνο και εθιστικό «ναρκωτικό». 
Αυτό έγινε μέσω των εκπροσώπων της Αιγύπτου, (όπου η κάνναβη απειλούσε τις πολύτιμες εξαγωγές βαμβακιού), οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι ορισμένοι από τους κατοίκους της χώρας έπασχαν από «chronic hashism» και παραφροσύνη λόγω καπνίσματος κάνναβης. 
Η διάσκεψη σύστησε μια ειδική επιτροπή για να εξετάσει την κάνναβη και κατά το πόσο είναι επικίνδυνη για την υγεία, αλλά πριν προλάβει να εκφέρει τελικά αποτελέσματα επί του θέματος μια δεύτερη διάσκεψη αποφάσισε να συμπεριλάβει την κάνναβη στην λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Η Βρετανία απείχε από την ψηφοφορία. 
Η κάνναβη χαρακτηρίστηκε (εσφαλμένα και χωρίς απτές αποδείξεις) ως ναρκωτική ουσία. Σύμφωνα με τους όρους της διάσκεψης η Βρετανία δημιούργησε την Dangerous Drugs Act του 1928, η οποία απαγόρευσε την χρήση, εκτός από ιατρική, της κάνναβης , της ηρωίνης, της κοκαΐνης και του οπίου. 
Μόλις ο δυτικός κόσμος είχε δεχθεί ότι η κάνναβη ήταν επικίνδυνη και είχε καταστηθεί παράνομη στις χώρες τους, το επόμενο βήμα ήταν να εξαλειφθεί εντελώς η κάνναβη από οποιαδήποτε χρήση.


1 σχόλιο:

  1. Η τραγική υποκρισία των κρατούντων:
    http://www.csdp.org/publicservice/cancerstudy.htm

    Η κάνναβη, λοιπόν, καταπολεμάει τον καρκίνο. Αμέτρητες εργαστηριακές και κλινικές έρευνες υποστηρίζουν αυτήν τη θέση. Και, βέβαίως, η καρκινογόνος κοινωνία πολεμάει την κάναβη. Ένα βίντεο που τα «λέει» όλα…:
    http://www.youtube.com/watch?v=dvosdIXyjWM&feature=player_embedded


    Και να ‘ταν μόνον ο καρκίνος!…

    Η κάνναβη ως φάρμακο: Μια ιστορία χιλιετιών…

    http://www.youtube.com/watch?v=8Md2WNqqxTQ
    Για ελληνικούς υπότιτλους (ατελείς μεν, αλλά βγαίνει νόημα): Αριστερό «κλικ»: CC / Μετάφραση υπότιτλων ΒΕΤΑ / Αγγλικά-Eglish (ώστε να εμφανιστούν οι επιλογές) / Ελληνικά- Ελληνικά / ΟΚ

    Οφέλη των κανναβινοειδών που βρέθηκαν στην ιατρική κάνναβη (Φαρμακολογικές δράσεις των μη-ψυχοτρόπων κανναβινοειδών)
    http://unionmmp.org/news/benefits-of-cannanbinoids-found-in-medical-marijuana/

    Αναδυόμενες κλινικές εφαρμογές της κάνναβης και των κανναβινοειδών: Μια επισκόπηση της πρόσφατης επιστημονικής βιβλιογραφίας
    http://norml.org/pdf_files/NORML_Clinical_Applications_for_Cannabis_and_Cannabinoids.pdf


    Μπα… θα πει κανείς, προπαγάνδα των πονηρών είναι αυτά. Ναι, των «πονηρών», που καμιά φορά «παίζουν το κεφάλι τους», αφού ερευνούν τις θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό καθεστώς παρανομίας. Νομίμως (π.χ. σε ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ) ή παρανόμως, δεν είναι και λίγοι:
    http://www.medicalcannabis.com/Healthcare-Professionals/supporting-organizations



    Συμπληρωματικά…

    Κανναβόσπορος: Η πιο πλήρης πηγή τροφής τού πλανήτη. http://www.ratical.org/renewables/hempseed1.html

    Ο κανναβόσπορος ως διατροφική πηγή: Μια επισκόπηση
    http://www.finola.com/Hempseed%20Nutrition.pdf

    Από την κάνναβη, λοιπόν, παράγεται η πιο πλήρης και ισορροπημένη φυσική τροφή, με εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα στα περίφημα "Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα" – και στη βέλτιστη μεταξύ τους αναλογία. Τα "Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα" Ω-3 και Ω-6 δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό και πρέπει να λαμβάνονται μέσω της τροφής: (σήμερα) κυρίως από τα λιπαρά ψάρια, από ορισμένα φυτικά έλαια και ξηρούς καρπούς, και, βεβαίως-βεβαίως, από τα πολυδιαφημισμένα –γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο– συμπληρώματα διατροφής.

    Άλλες χρήσεις της κάνναβης, που καθιστούν την πετροχημική βιομηχανία (και όχι μόνον αυτή) σχεδόν άχρηστη:
    http://www.votehemp.com/PDF/Why_Industrial_Hemp.pdf
    http://www.hempowered.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.