24 Ιουλ 2012

Τα βαμπίρ ξανάρχονται...


thumb

Σήμερα στην Ελλάδα έχοντας περάσει ήδη δυο χρόνια δια πυρός-- μνημονίων-- και σιδήρου-- δανειακών συμβάσεων-- μπορούμε να γνωρίζουμε με πάσα βεβαιότητα τί κομίζουν οι υπάλληλοι των πραγματικών κυβερνητών της χώρας που σπεύδουν να επιθεωρήσουν την «τρόικα εσωτερικού».
Θα πρέπει να είναι κανείς πολιτικά αφελής ή καιροσκόπος για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της διεξόδου από την κρίση που κομίζουν στις αποσκευές τους οι Επόπτες που μας έρχονται. 
Αυτό που φέρνουν είναι η καταστροφή. Και να πως:

Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες τις οποίες επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος είναι αποδεδειγμένες οι βλαβερές συνέπειες του ΔΝΤ στην ανθρώπινη υγεία! 
Η εφημερίδα, επικαλούμενη διεθνείς μελέτες σε 21 χώρες από τις οποίες πέρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εφαρμόσει τις πολιτικές του, αναφέρει ότι το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών είναι 6 με 7 λιγότερα χρόνια ζωής, περισσότερα κρούσματα φυματίωσης και αύξηση των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Πρώτος, σύμφωνα με την εφημερίδα, ανέδειξε το θέμα το 2008, σε μεταπτυχιακή, διδακτορική εργασία του, φοιτητής του Πανεπιστημίου του Γέιλ σε συνεργασία με δύο φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. 
Στην εργασία αυτή που έγινε σε 21 χώρες του τέως ανατολικού μπλοκ κατά τα έτη 1991-2002, το συμπέρασμα ήταν ότι  οι χώρες με δανειακή σύμβαση από το ΔΝΤ εμφάνισαν 16,6% μεγαλύτερη θνησιμότητα από φυματίωση, σε σύγκριση με άλλες χώρες που έκαναν περικοπές λόγω οικονομικών προβλημάτων, χωρίς να μπουν σε πρόγραμμα του ΔΝΤ. Και στην Αργεντινή όμως τη δεκαετία 1991-2001, όταν το ΔΝΤ εφάρμοζε το πρόγραμμα του, το 48% του πληθυσμού έμεινε εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω των πολιτικών που επιβλήθηκαν. 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνησιμότητα κατά 5% για κάθε έτος εφαρμογής των πολιτικών του Ταμείου ενώ το 2002 αυξήθηκαν κατά 40% οι επισκέψεις σε ψυχιάτρους, λόγω κατάθλιψης.
Στην εφημερίδα μιλάει και ο κ. Χριστόδουλος Στεφανίδης, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ο οποίος δηλώνει ότι «υπάρχουν δεδομένα από ανάλογες περιπτώσεις χωρών που μπήκαν σε χρεοκοπία, ότι αυξήθηκαν τα καρδιαγγειακά συμβάντα, με επακόλουθη την αύξηση της θνητότητας. 
Αυτό δυστυχώς περιμένουμε και στη χώρα μας!». Επίσης άμεσο κίνδυνο να μην μπορέσουν τον Σεπτέμβριο να παρέχουν ιατρική περίθαλψη και εκπαιδευτικά προγράμματα σε παιδιά με νοητική υστέρησης, πολλαπλές αναπηρίες, σοβαρές ασθένειες, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν 32 φορείς παιδικής προστασίας. 
Αυτό επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και φορείς παιδικής προστασίας από όλη την Ελλάδα. Οι φορείς εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για την επιβίωσή τους και έκαναν έκκληση προς την Πολιτεία να τους δώσει, όπως επισήμαναν, όχι κάτι επιπλέον, αλλά αυτά που έχει υποχρέωση. 
Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 32 φορείς συνοψίζονται στην υποχρηματοδότηση από το κράτος, στην περικοπή και καθυστέρηση καταβολής των τακτικών επιχορηγήσεων, στη μεγάλη καθυστέρηση καταβολής νοσηλίων και τροφείων από τον ΕΟΠΥΥ, στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας τους, στον φόρο εισοδήματος για τα ακίνητα που αποφέρουν στα κοινωφελή ιδρύματα συμπληρωματικούς πόρους, καθώς και στο φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2010, σύμφωνα με το οποίο, το ύψος της δωρεάς που μπορεί να δεχτεί κοινωφελές σωματείο δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του ετήσιου συνολικού εισοδήματος του δωρητή και απαλλάσσεται πλέον μόνο για το 20% του ποσού που δωρίζει.
Τελειώνοντας ας αξιοποιήσουμε ένα εύγλωττο παράδειγμα των συνεπειών της ανάμειξης του ΔΝΤ στο χώρο της παιδείας των... τυχερών που πέφτουν στις εκθέσεις του και τα δανεικά του. Το δανειζόμαστε από το εκπληκτικό (εξαντλημένο) βιβλίο του Ζ, Ζιγκλέρ «Η ιδιωτικοποίηση του κόσμου και οι νέοι κοσμοκράτορες» από τις Εκδόσεις «Σύγχρονοι Ορίζοντες». 
Το κυβερνητικό πρόγραμμα του Νίγηρα (για τον οποίο τόσο νοιάζεται η κυρία Λαγκράρντ) το 2001 προέβλεπε την ανέγερση 1.000 σχολείων κατ' έτος. Την ΄Ανοιξη του 2001, ο Νίγηρας πούλησε σε ιδιωτική εταιρεία την άδεια κινητής τηλεφωνίας. Πολύ λογικά, ο πρωθυπουργός είχε προβλέψει να διαθέσει το ποσό που θα έπαιρνε απ' αυτή την άδεια να διατεθεί για την ανέγερση σχολείων. 
Αλλά, ο επικεφαλής των μισθοφόρων του ΔΝΤ τον εμπόδισε: προτεραιότητα είχε η πληρωμή των τόκων του δανείου! Ανάμεσα στη μόρφωση των παιδιών και τα συμφέροντα των αρπακτικών, ο σατράπης δε δίστασε ούτε ένα δευτερόλεπτο. Πάντοτε θα υπάρχουν παιδιά πεινασμένα, εξαθλιωμένα, αδύνατα. Η αγραμματοσύνη τους δεν απειλεί τη σταδιοδρομία του σατράπη»!

Άντε, και στα δικά μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.