Στην επιστολή του, ο παραιτηθείς υφυπουργός και νυν βουλευτής Αχαϊας της Nέας Δημοκρατίας, εκφράζει την εκτίμηση ότι τα πράγματα «παίρνουν εντελώς διαφορετική τροπή από αυτή που προεκλογικά σχεδιάσαμε και στηρίξαμε ενώπιον του λαού», με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει, να είναι «απολύτως αδύνατο» για εκείνον να ψηφίσει νομοσχέδια «που μεταβάλλουν επί τα χείρω τη ζωή των Ελλήνων».
Επισημαίνει παράλληλα ότι στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με την τρόικα μετά του υπουργού Γ. Βρούτση, διαπίστωσε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών «ουδόλως προτίθενται να επαναδιαπραγματευθούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, ούτε έστω κάποιες πτυχές τους».
«Αλλά και τα όσα προεκλογικά θέματα ως κυρίαρχα ζητήματα επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς και τα όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική διακήρυξη που έφτιαξες με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς, δεν αποτελούν πλέον ούτε τη δική μας πολιτική στρατηγική», προσθέτει.
Προειδοποιεί ακόμη ότι η ...
συμφωνία με την τρόικα για την έναρξη του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους «για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου, στα ζητήματα του κατώτατου μισθού, αντίθετα με τα όσα ευαγγελίζαμε εμείς» καθίστασται «λόγος ανάφλεξης στο εύφλεκτο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον», αλλά και θα έχει σας αποτέλεσμα «πιθανόν την αποχώρηση βουλευτών».
«Δεν φεύγω από δίπλα σου και από την παράταξη. Δεν σου χαλαρώνω το χέρι. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στα ανωτέρω πεδία, ακόμα και μέσα από το κόμμα», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος, δηλώνοντας τέλος στη διάθεση του Πρωθυπουργού για να συζητήσουν.
Ζητήματα κατανομής αρμοδιοτήτων θέτει μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Εργασίας, στην απόρρητη επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, με την οποία υπέβαλε την παραίτηση του.
«Ως υφυπουργός του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας θα έπρεπε να έχω δικαίωμα, έστω στην πληροφόρηση της ακολουθούμενης τακτικής μας, καθώς έχω την αρμοδιότητα του εργασιακού και του προνοιακού (επιδόματα προνοιακά , πολυτεκνικά κτλ), αλλά αντιθέτως έρχομαι αντιμέτωπος με προδιαγεγραμμένες πορείες, όντας σε πλήρη άγνοια, πράγμα τουλάχιστον επικίνδυνο», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος.
Σημειώνεται ότι ερωτηθείς σχετικά με τη δημοσιοποίηση της επιστολής, ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε ότι «την επιστολή έχει δικαίωμα να τη δώσει στη δημοσιότητα μόνο ο παραλήπτης, όχι ο αποστολέας». Πρόσθεσε πάντως ότι «αν ο παραλήπτης κρίνει ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα, αυτό έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί θα πάρουμε απαντήσεις στα πολιτικά ζητήματα που θέτει».
Το μεσημέρι ο παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας είχε συνάντηση με τον αντικαταστάτη του, Νίκο Παναγιωτόπουλο. «Εύχομαι κάθε επιτυχία μέσα από την καρδιά μου, ειδικά ενόψει της επικαιροποίησης του μνημονίου, που θα ξεκινήσει στις 24 Ιουλίου. Συμπίπτει αυτή η ημερομηνία με τα γενέθλια της Δημοκρατίας μας και ως ένας εκ των 300 πληρεξουσίων της Βουλής, σου ζητώ να μας κάνετε περήφανους» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος.
Επανέλαβε ακόμη ότι ήταν μεγάλη τιμή για τον ίδιο να τον συμπεριλάβει ο Αντώνης Σαμαράς στην κυβέρνηση, αν και όπως είπε, εξακολουθεί να πιστεύει πως πρώτιστο καθήκον του είναι να κρατά τον λόγο του προς τους πολίτες.
«Και πάλι όμως, θα ευχηθώ να έχω εγώ το άδικο. Οι καρέκλες δεν καταξιώνουν τα πρόσωπα. Μόνο οι αποφάσεις και τα έργα τους», συμπλήρωσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.