24 Φεβ 2012

Προσοχή στα μηνύματα…



thumb

Όλοι γράφουμε μηνύματα στο κινητό μας και τα στέλνουμε. 
Σε φίλους, συζύγους, αγαπημένες (-ους), γνωστούς κ.ο.κ.
Η εμπειρία όμως διδάσκει ότι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι ακριβώς γράφουμε, ειδικά σε περιπτώσεις αισθηματικής φύσεως. 
Γιατί όταν οι παλιότεροι έλεγαν «τα γραπτά μένουν», κάτι περισσότερο ήξεραν.
Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα της Αμερικανικής Εταιρείας Δικηγόρων για το Γάμο (ναι, υπάρχει και τέτοιος κλάδος), το γραπτό μήνυμα στο κινητό χρησιμοποιείται συχνά πυκνά σε δίκες για διαζύγια, χωρισμούς, κηδεμονία παιδιών, διευθέτηση περιουσίας και...
άλλα παρόμοια περιστατικά και συνήθως αυτός (ή αυτή) που έχει στείλει το λάθος μήνυμα, το πληρώνει ακριβά.
Η τεχνολογία είναι στην υπηρεσία και των δικηγορικών γραφείων που χρησιμοποιώντας ειδικούς ερευνητές μπορούν να φέρουν τα πάνω – κάτω σε μια υπόθεση. 
Με μεθόδους που θυμίζουν ταινία κατασκοπείας οι δικηγόροι καταφέρνουν να παρουσιάσουν στο δικαστήριο αποδείξεις γραπτών μηνυμάτων αφού ειδικά οι νέες συσκευές (smartphones κλπ) είναι πολύ εύκολο να υποκλαπούν.
Ακόμη λοιπόν και αν κάποιος έχει στείλει ένα οργισμένο μήνυμα και μετά το σβήσει, η χρήση της τεχνολογίας αποδεικνύει στο δικαστήριο ότι είναι καλύτερα να σκέφτεσαι διπλά πριν γράψεις.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας, τα γραπτά μηνύματα είναι το νούμερο 1 αποδεικτικό στις περιπτώσεις διαζυγίων και ακολουθούνται από τα email με τα παραδοσιακά τηλεφωνήματα να έχουν πέσει στην 3η θέση.
Η χρήση του Facebook επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στα διαζύγια στη σύγχρονη κοινωνία αφού η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να παρασύρει κάποιο δεσμευμένο μέλος στην αμαρτία.
Προσοχή λοιπόν φίλοι που θέλετε να κάνετε κρυφά τις κινήσεις σας διότι ουδέν κρυπτόν υπό την τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.