28 Οκτ 2011

Δειτε τι εγινε σ ολη την Ελλαδα σημερα......ολα τα videos


Ματαιώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη - Αποδοκιμασίες σε όλη την Ελλάδα

thumb
Με επεισόδια, διαμαρτυρίες πολιτών και… άφθονο «κυνηγητό επισήμων» ολοκληρώθηκαν οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.
Mαταιώθηκε η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, ενώ από το χώρο αποχώρησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, καθώς οι συγκεντρωμένοι τον φώναζαν - μεταξύ άλλων - "προδότη".
O πρόεδρος της Δημοκρατίας, επανήλθε δριμύτερος με γραπτή ανακοίνωση του για την ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους;» αναφέρει στην δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια; 


» Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο. 


» Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών, αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική»
 .
Νωρίτερα, κατά την αποχώρηση του δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «σε αυτή την δύσκολη περίοδο πρέπει να βάλουμε όλοι της δυνάμεις μας. Λυπάμαι πάρα πολύ. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Να βάλουμε τις δυνάμεις μας. Θεωρώ ότι η τελευταία απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει θετικά στοιχεία. Μπορούμε να καθαρίσουμε το σπίτι μας και να το παραδώσουμε καθαρό στα παιδιά μας».
«Λυπάμαι για αυτό που γίνεται. Διαλέξανε τέτοια μέρα. Ντροπή τους. Εμείς πολεμήσαμε για την Ελλάδα. Εγώ πολέμησα τον ναζισμό, 15 χρονών ήμουν κάτω και πολεμούσα τους Γερμανούς. Τι μου λένε ότι είμαι προδότης; Απαράδεκτη η συμπεριφορά τους. Πρόκειται για απαράδεκτες μειοψηφίες» κατέληξε ο κ. Παπούλιας.
Οι διαδηλωτές παρέμειναν στην κεντρική λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ νωρίτερα κλούβες των Ματ είχαν παραταχθεί κάθετα στην Λεωφόρο και εμποδίζουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν τους επισήμους.
Στη συνέχεια παρέλασαν κανονικά τα πολιτικά τμήματα της στρατιωτικής παρέλασης, δηλαδή οι Μακεδονομάχοι, οι έφεδροι στρατιωτικοί, ο Ερυθρός Σταυρός αλλά και άλλα σωματεία, παρά την ακύρωση της.
Εντωμεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκης, μέσω της εκπομπής του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε επίθεση των «καταδρομέων» του ελληνικού στρατού, την ώρα που ο κόσμος προσπάθησε να εμποδίσει την πραγματοποίηση της πορείας.
Υπενθυμίζεται πως χθες είχαν πραγματοποιηθεί διαμαρτυρίες στην μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Χτύπησαν βουλευτή στα Τρίκαλα
Στα Τρίκαλα κάτοικοι επιτέθηκαν και χτύπησαν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Μαγκριώτη. Κάποιοι κάτοικοι ξέφυγαν από την περιφρούρηση της αστυνομίας την ώρα που περνούσε από εκεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και του επιτέθηκαν. Επικράτησε πανικός με την αστυνομία να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη.

Αυγά στο Ηράκλειο
Αποδοκιμασίες και… αυγά στην παρέλαση στο Ηράκλειο Κρήτης, αφού ομάδα συγκεντρωμένων κατευθύνθηκε με άγριες διαθέσεις προς την εξέδρα των επισήμων, ωστόσο μια διμοιρία των ΜΑΤ τους εμπόδισε.
Στο στόχαστρο των διαμαρτυριών βρέθηκαν οι βουλευτές Ηρακλείου, κκ Μ. Στρατάκης, Μ. Κεφαλογιάννης και Μ. Σκραφνάκη.

Αποδοκιμασίες στην Αθήνα
Στην Αθήνα, με έντονες αποδοκιμασίες ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση ενώπιον της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, στην πλατεία Συντάγματος. Στη πλατεία η ΕΛ.ΑΣ είχε πάρει δρακόντεια μέτρα και δεν επέτρεπε στους πολίτες να να στέκεται στο σημείο απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Οι μαθητές δύο σχολείων έστρεψαν το κεφάλι τους αρνούμενοι να χαιρετίσουν συμβολικά την υπουργό Παιδείας  και τους υπόλοιπους επίσημους, ενώ οι μαθητές ενός σχολείου σήκωσαν το χέρι τους σε σχήμα γροθιάς τυλιγμένη σε μαύρο περιβραχιόνιο.
Οι μουσικοί της μπάντας του Δήμου Αθηναίων αποφάσισαν να κρεμάσουν μαύρες κορδέλες στα όργανά τους, ενώ ένταση δημιουργήθηκε έξω από το ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρετανία", όταν ομάδα πολιτών ανήρτησε πανό και άρχισε να φωνάζει συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής.
Απειλές από τον Δήμαρχο
Ένας μουσικός της μπάντας των Αθηνών προχώρησε σε καταγγελία κατά του Δημάρχουν Αθηνών, καθώς, όπως ισχυρίζεται, τους απείλησε πως αν φορέσουν μαύρο περιβραχιόνιο θα τους πάει στο πειθαρχικό, προκειμένου να απολυθούν.

Κυνηγητό στην Καλαμάτα
Επεισόδια, διαμαρτυρίες και συγκρούσεις πολιτών με τις δυνάμεις καταστολής και στην πόλη της Καλαμάτας. Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων. Οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν ενώ εκατοντάδες πολίτες επιτέθηκαν προς την εξέδρα των επισήμων. Η αστυνομία φυγάδευσε κυριολεκτικά τους παρευρισκόμενους.
Ανάμεσα στους επισήμους ήταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

Φασαρίες και στην Κοζάνη
Με πολλές αποδοκιμασίες υποδέχτηκαν τους επισήμους και οι κάτοικοι της Κοζάνης.

Γιούχα στον Βόλο από οπαδούς και κόσμο
Οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου και απλός κόσμος βρέθηκαν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων στο Βόλο. Οι οπαδοί της τοπικής ομάδας εκτός της οικονομικής πολιτικής έχουν απ' ότι φάνηκε και ... ποδοσφαιρικούς λόγους για να διαμαρτυρηθούν.
Η παρέλαση ματαιώθηκε, καθώς, τα επεισόδια δεν επέτρεψαν στους μαθητές να παρελάσουν.

Συνθήματα και ταραχές στην Πάτρα
Μια από τα ίδια και στην Πάτρα, όπου κι εκεί πολίτες αποδοκίμασαν την πολιτική ηγεσία του τόπου, ενώ κάποιοι πολίτες έκαψαν και γερμανικές σημαίες.

...ευχές από την Πολιτική Ηγεσία
Οι ηγέτες των κομμάτων έστειλαν το δικό τους μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ενώ το υπουργείο Παιδείας έκανε έκκληση για σεβασμό στον εορτασμό της σημερινής επετείου απευθύνει, με αφορμή την προτροπή της ΟΛΜΕ στους εκπαιδευτικούς να φορούν μαύρα περιβραχιόνια.
Εν τω μεταξύ, το πρωί στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου μετέβησαν για να παραστούν στη Λειτουργία ο κ. Παπανδρέου αλλά και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η υπουργός Παιδείας Ανα Διαμαντοπούλου, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων.
(Το βίντεο είναι από: seleo.gr, το newsit.gr, το real.gr και το protothema.gr)




2 σχόλια:

  1. Φωνή Λαού! Φαίνεται ότι δεν παραμυθιάζεται πλέον. Ούτε τσιμπάει, σαν τον χάνο, στο δόλωμα του ρουσφετιού. Είθε να πάρει την μοίρα του ο Λαός στα δικά του χέρια, αποφεύγοντας σωτήρες που θα τον σώσουν παρά την θέλησή του και ενάντια σ'αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντί να δουν το γεγονός της διακοπής και όχι ματαίωσης της παρέλασης σαν γεγονός και να ψάξουν να βρουν τα αίτια και τους λόγους για τους οποίους έγινε ολη αυτή η διαμαρτυρία και όχι επεισόδια, επεισόδια δεν έγιναν, βγαίνουν και κατηγορούν τον κόσμο για την πράξη του αυτή και ρίχνουν την ευθύνη σε κόμματα, παρατάξεις και σε οργανώσεις. Μπορεί όλη αυτή η διαμαρτυρία να ξεκίνησε από αυτούς αλλά ήταν πολλοί λίγοι μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος που βρισκόταν στην παραλία της Θεσσαλονίκης και το μεγαλύτερο ποσοστό του όχι μόνο δεν έφυγε αλλά προχώρησε μπροστά και ενώθηκε με τους λεγόμενους οργανωμένους και διαμαρτυρήθηκε, φώναξε και έκατσε περιμένοντας να φύγουν όλοι οι "επίσημοι". Υπήρξαν άνθρωποι, κάτοικοι της γύρω περιοχής οι οποίοι κατέβηκαν από τα σπίτια τους και έλαβαν μέρος σ' αυτή τη διαμαρτυρία. Άνθρωποι που ήρθαν από όλη την πόλη και δεν έφευγαν αν δεν έβλεπαν την παρέλαση με όποιο τρόπο κι αν γινόταν αυτή. Όλοι αυτοί δεν ήταν οργανωμένοι, ήταν πολίτες που βρέθηκαν εκεί και συμμετείχαν στη διαμαρτηρία. Καμία φασαρία και κανένα επεισόδιο δεν δημιουργήθηκε, κανένας δε φώναξε στους λεγόμενους και φερόμενους ως οργανωμένους να φύγουν, όλοι όμως στράφηκαν στους επισήμους και τους φώναξαν να φύγουν. Και πραγματικά δεν είχε να κάνει με κανένα συγκεκριμένο πρόσωπο και θεσμό, οι άνθρωποι δεν επιτέθηκαν στο θεσμό του Προέδου της Δημοκρατίας, επιτέθηκαν φραστικά στην κατάντια στην οποία έχει περιέλεθει η χώρα αυτή και στην ανυπαρξία πραγματικά πολιτικών ανδρών. Κι αν το ερώτημα που τίθεται είναι: "είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους;" και "πώς μετριέται η πλειοψηφία;Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας" οι απαντήσεις είναι δύσκολες, διότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίες συνήθως γίνονται σε δημόσιους χώρους, άρα τι σημαίνει αυτό, ότι οι διαμαρτυρόμενοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο σαν ιδιοκτησία τους; Και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πως ορίζονται, ως εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους με την παρουσία αστυνομίας, ΜΑΤ και κουκουλοφόρων και με τελικό αποτέλεσμα της συμπλοκές ανάμεσα σε πολίτες, κουκουλοφόρους και αστυνομία; Πρέπει να δούμε με άλλο μάτι και από άλλη οπτική γωνία το γεγονός της γιαγιάς με το εγγόνι στο καρότσι που είδα να φωνάζει"αέρα, αέρα να φύγει η χολέρα" και των συγκεντρωμένων που χειροκροτούσαν για την έναρξη της παρέλασης, όπως κι αν έγινε αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.