9 Απρ 2011

μελιτζανοκεφτέδες





melitz1.jpgΥλικά
5 τσακώνικες μελιτζάνες
2 μεγάλες πατάτες
1/4 κιλού τυρί φέτα
100γρ. μυζήθρα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 αβγά
1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγο πιπέρι
Αλεύρι
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και βράζουμε τις πατάτες. Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Αφού τα πολτοποιήσουμε, τα ρίχνουμε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να%u03BC%u03B5%u03BB%u03B9%u03C4%u03B6.jpg γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε με ένα κουτάλι έναν έναν τους κεφτέδες.
Εάν στο μείγμα προσθέσουμε ένα ποτήρι του κρασιού λάδι, μπορούμε να φτιάξουμε πίτα. Ρίχνουμε το χυλό σε ένα στρογγυλό ταψάκι, ελαφρώς αλευρωμένο, και ψήνουμε σε 160 βαθμούς Κελσίου 45 λεπτά περίπου.
πηγη www.in.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.