30 Σεπ 2010

“Τι θα φάμε σήμερα”??? ....Χοιρινο (ελευθερας βοσκης) στα μελια.

Χοιρινό στα μέλια.

Υλικά :

1κιλό χοιρινό (λαιμό)
2 ξερά κρεμμύδια
3 καρότα
250 γραμμάρια χουρμάδες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί

μισή κούπα μουστάρδα

μισή κούπα μέλι

ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι





Εκτέλεση

Ψιλοκόβω και τσιγαρίζω το κρεμμύδι, προσθέτω το χοιρινό κομμένο σε μπουκίτσες, σβήνω με το κρασί. Προσθέτω νερό και αφήνω το κρέας να βράσει για περίπου 45 λεπτά. Στα 30 λεπτά προσθέτω τους χουρμάδες και τα καρότα τα οποία είναι πολύ λεπτοκομμένα. Όταν πλέον το κρέας έχει μαλακώσει, ανακατεύω την μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το ζουμί από το κρέας και χύνω αυτό το ζουμάκι στο χοιρινό. Αφήνω να δέσει ωραία η σαλτσούλα και το κατεβάζω από την φωτιά. Σερβίρεται πολύ ωραία με αγριόρυζο ή ψητή πατάτα.


http://melissoktima.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.