14 Αυγ 2010

Συγχαρητήρια κ.Τροχόπουλε και στους συνεργάτες σας στην Βέροια, η άλλη Ελλάδα ευτυχώς είναι εδώ!

Γιατί;

Γιατί χάρη της εργατικότητας, της φιλοπονίας, της αγάπης για την μάθηση και την διάδοση της γνώσης η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας κέρδισε χρηματική χορηγία 1.000.000 δολάρια από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, ως πρότυπη βιβλιοθήκη στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επίσης το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA) tepuktangan

Αντιγράφω από την χθεσινή Καθημερινή...


Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, απονεμήθηκε, από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, το βραβείο Πρόσβασης στη Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)», συνοδευόμενο με χρηματική χορηγία ποσού 1.000.000 δολαρίων, τιμώντας την ως επιτυχές πρότυπο βιβλιοθήκης στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η υποψηφιότητα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας ήταν μια από τις τρεις που είχαν επιλεγεί για την τελική φάση αξιολόγησης από 250 και πλέον υποψηφιότητες από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


Η αξιολόγηση έγινε από εξωτερικούς (αλλοδαπούς) αξιολογητές του Ιδρύματος.


Το ετήσιο βραβείο Πρόσβασης στην Μάθηση «Access to Learning Award (ATLA)» αναγνωρίζει τις καινοτόμες προσπάθειες βιβλιοθηκών και παρόμοιων οργανισμών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών στην παροχή δωρεάν πρόσβασης σε υπολογιστές και το Διαδίκτυο. Αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας του Ιδρύματος για τις βιβλιοθήκες (Global Libraries Initiative), η οποία προσπαθεί να καταστήσει τον κόσμο της γνώσης, της πληροφορίας και των ευκαιριών προσβάσιμα σε όλους και κυρίως σε φτωχά και μειονεκτούντα άτομα στις αναπτυσσόμενες χώρες, προκειμένου να βοηθήσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.


Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που θέτει το βραβείο:


-Αναπτύσσοντας ένα δίκτυο υπηρεσιών βιβλιοθήκης και πληροφόρησης στην περιοχή της Βέροιας και όχι μόνο.

-Παρέχοντας στους 50.000 και πλέον κατοίκους της Βέροιας και ακόμα σε 130.000 πολίτες των γύρω περιοχών δωρεάν πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στο Διαδίκτυο.


-Προσεγγίζοντας ανθρώπους σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές με κινητές βιβλιοθήκες εξοπλισμένες με βιβλία και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.


-Αναδεικνυόμενη σε κέντρο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών για τους κατοίκους, κέντρο προώθησης της δημιουργικής έκφρασης και καινοτομίας.


Τέλος, η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας δίνει έμφαση στους νέους ανθρώπους με το τμήμα για παιδιά και εφήβους, «τα Μαγικά Κουτιά», παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στη γνώση και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας με εκφραστικά μέσα νέας τεχνολογίας.


Διευθυντής και «ψυχή» της βιβλιοθήκης είναι ο Ιωάννης Τροχόπουλος, ο οποίος υπέβαλε και την αίτηση υποψηφιότητας.

Η τελετή βράβευσης έγινε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

...http://apneagr.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο κ. Διευθυντά για την τόσο εντυπωσιακή δουλειά αλλά και την φαντασία που διαθεσατε για να υλοποιήσετε αυτόν τον άθλο.
    Βέβαια, εδώ πρέπει να επισυμάνουμε και την βοήθεια και την συμπαράσταση που είχε απο την δημοτική αρχή αλλά και τους ίδιους τους κάτοικους της επαρχιακής πόλης που αγκάλιασε με όρεξη και φροντίδα την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο και οργάνωση αυτής της βιβλιοθήκης. Εύγε και πάλι και ας προσπαθήσουν και κάποιοι άλλοι να τους μιμηθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.