23 Μαρ 2010
Μολυσμένα τα πουλερικά των ευρωπαϊκών σφαγείων ...
Το 75,8% των νεκρών πουλερικών που βγαίνουν από τα ευρωπαϊκά σφαγεία είναι μολυσμένα με καμπυλοβακτηρίδια, ενώ το 15,7% είναι μολυσμένα και σαλμονέλες, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια Τροφίμων (EFSA).
Η σαλμονέλωση και η καμπυλοβακτηρίωση είναι «οι δύο πιο συχνές ανθρώπινες ασθένειες που προκαλούνται από κατανάλωση τροφίμων», αναφέρει η EFSA στην έκθεσή της που έγινε έπειτα από αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι αριθμοί αυτοί είναι το αποτέλεσμα μίας σειράς αναλύσεων που έγιναν το 2008 σε κοτόπουλα που βγήκαν από 561 σφαγεία σε 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ελβετίας και της Νορβηγίας.
Σε ό,τι αφορά τις σαλμονέλες ο βαθμός μόλυνσης «διαφέρει αρκετά ανάμεσα στις χώρες μέλη της ΕΕ και κυμαίνεται από 0% ως 26,6%", με ιδιαίτερα αυξημένα ποσοστά (85,6%) στην Ουγγαρία, διευκρινίζει η EFSA.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.