7 Φεβ 2010
Ωραια συνταγη για φακες....μμμμ...
Υ Λ Ι Κ Α
250 γραμ. Φακές ψιλές (μισό πακέτο)
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 μικρές πατατες επίσης σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσαγ. Ελαιόλαδο Έξτρα παρθένο
150-200 γραμ. Τοματάκια Κονκασέ, πολτοποιημένα στο Multi
1 Κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
Αλάτι - Πιπέρι
Δαφνόφυλλο (-α)
6 φλ.τσαγ. Νερό
3-4 κουτ.σουπ. Ξύδι
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η
Ζεσταίνουμε το λάδι στη χύτρα (ή σε κατσαρόλα) και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε τα κυβάκια Πατάτες και καρότα και συνεχίζουμε το σωτάρισμα, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε την τομάτα, το νερό, τη δάφνη και το νερό και τις φακες.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 15' (από το σφύριγμα της βαλβίας της χύτρας) ή 30' (κατσαρόλα).
Ανοίγουμε και ρίχνουμε το αλατοπίπερο, βράζοντας 2' και στο τέλος το ξύδι.
ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.