9 Νοε 2014

Δικαστήρια Κατερίνης Δύο Δίκες του Οκτωβρίου 2014 με νόημα


Στις 22 Οκτωβρίου 2014 ο Ηγούμενος Μάξιμος Κυρίτσης ανακάλεσε δημόσια τη μήνυση επί ψευδορκία εναντίον του τ. Βουλευτή Ν. Κάκκαλου. 
Η ανάκληση έγινε στην διαδικασία, μετά την εκφώνηση του υπ’αρ. 8 θέματος του πίνακα δικών. Στο ερώτημα του Προέδρου, γιατί η αλλαγή στάσης, απάντησε ότι η μήνυση ήταν από ..
βρασμό ψυχής, βεβιασμένη και λανθασμένη. Το κίνητρο του κατηγορουμένου, στο Συλλαλητήριο της Ιουλίου 2009 στο Μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου ήταν για το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών Λιτοχώρου. Η ανάκληση επέφερε την πανηγυρική αθώωση του κατηγορουμένου, που καταγράφηκε στα πρακτικά ης Δίκης.
Στις 24 Οκτωβρίου 2014 στην εκδίκαση της αυτεπάγγελτης από τον εισαγγελέα της έδρας έφεσης στην απόφαση αθώωσης του μοναχού Μακαρίου της ίδιας Μονής, πριν δύο χρόνια, ο κατηγορούμενος μοναχός μετά την εκφώνηση του υπ’αρ. 44 θέματος του πίνακα δικών, ζήτησε δημόσια συγνώμη και διατέθηκε για αποζημίωση του μηνυτή Χαρ. Γιαννολοπούλου, που βιαιοπράγησε ο μοναχός εναντίον του, στο ίδιο συλλαλητήριο. Η στάση αυτή δημόσιας συγνώμης έγινε δεκτή, με την καταγραφή της στα πρακτικά της Δίκης.
Κύκλοι της κοινωνίας Λιτοχώρου, που παρακολουθούν τα γεγονότα, σχολίαζαν ότι ίσως υπάρξει — και είναι αυτό γενικά επιθυμητό — διαδικασία συμφιλίωσης μεταξύ Λιτοχώρου και Μονής. Η ύπαρξη νέου Μητροπολίτη και νέου Δημάρχου Λιτοχώρου, που ενημερώνονται λεπτομερώς για εκείνα τα γεγονότα, συνιστά ένα νέο σκηνικό προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης και διευθέτησης της πολυχρόνιας αναταραχής.

Η Πανδημοτική Επιτροπή Αγώνα του 2004, εξακολουθεί να λειτουργεί και να παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι έτοιμη να συμβάλλει θετικά
Πανδημοτική Επιτροπή Αγώνα
Λιτόχωρο, 8 Νοεμβρίου 2014  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.