Αν θέλετε να προστατεύσετε την καρδιά σας και να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού θα πρέπει να προσέχετε λίγο περισσότερο...τι τρώτε.
1. Κρέας και αυγά
![1clog](http://www.onmed.gr/images/Iounios/1clog.jpg)
Το κόκκινο κρέας και ο κρόκος του αυγού περιέχουν σημαντικές ποσότητες κορεσμένων λιπαρών, με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα επίπεδα της «κακής» χοληστερόλης (LDL).
2. Γαλακτοκομικά
![3clog](http://www.onmed.gr/images/Iounios/3clog.jpg)
Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι με πολλά λιπαρά συμβάλλουν στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες.
3. Έτοιμα σνακ και αρτοποιήματα
![5clog](http://www.onmed.gr/images/Iounios/5clog.jpg)
Τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια (λιπαρά τρανς) που υπάρχουν σε μερικά από αυτά τα προϊόντα έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.