20 Απρ 2013

Το νέο ανέκδοτο...


Ελληνικά προϊόντα...


Τά μαγαζιά ἔχουν πλημμυρίσει μέ τρόφιμα εἰσαγωγῆς. 
Καί φυσικά ὑπάρχουν στά ράφια γιατί ὅλοι οἱ ἀνεγκέφαλοι, βλάκες, ζῶα, βλαμμένοι, κόπανοι (παρακαλῶ συμπληρῶστε τά ὑπόλοιπα κοσμητικά ἐπίθετα ἐσεῖς) Ἕλληνες τά ἀγοράζουν. 
Καί δέν μιλάω γιά προϊόντα πού δέν παράγονται στήν Ἑλλάδα. Γιά παράδειγμα ἄν θέλετε νά φᾶτε μάνγκο, ἀνανά, μπανάνες ἤ κάποια ἄλλα ἐξωτικά τρόφιμα τό καταλαβαίνω νά τά ἀγοράσετε.
Ἄν θέλετε νά φᾶτε μπακαλιάρο ἤ κάποιο κατεψυγμένο θαλασσινό, ἀφοῦ τά ἑλληνικά βρίσκονται σέ δυσθεώρητα ὕψη τό καταλαβαίνω.
Ἐκεῖνο πού δέν καταλαβαίνω εἶναι το νά ἀγοράζετε:

-Τά πλαστικά εἰσαγόμενα τυριά πού σᾶς σερβίρουν σάν «νόστιμα καί ὑγιεινά».
-Καρπούζια καί σταφύλια τῆς Νοτίου Ἀφρικῆς!!!!
-Σταφίδες Χιλής!!!!!!
-Μέλι Γερμανίας!!!!
-Παντζάρια Γερμανίας καί μάλιστα κονσέρβα!!!!
-Ντομάτες Ὀλλανδίας.
-Κρασί Καλιφόρνιας!!!
-Εἰσαγόμενες μπύρες, οὐίσκια καί διάφορα ἄλλα χαζά ποτά ἀγνώστου προέλευσης.
Ἑξαιροῦνται ὅσοι ἀγοράζουν αἰγυπτιακές πατάτες, ἐπειδή εἶναι δέκα λεπτά φθηνότερες. Ἔχουν ἀνήκεστο βλάβη καί χρήζουν εἰδικῆς μεταχείρισης.
Καί ὁ κατάλογος εἶναι ἀτελείωτος.
Ἐπιστρέφοντας στό Ἑλλαδιστᾶν, ἔχω κάνει ἤδη μία καταχώρηση σχετικά μέ τήν «Απάτη του κωδικού 520».
Προχθές μία φίλη ἔστειλε στό ταχυδρομεῖο τήν φωτογραφία ἀπό ἕνα προϊόν το ὁποῖο κατασκευάζεται στά Σκόπια. Θά ἦταν πιό ἐνδιαφέρον ἐάν φαινόταν καί τό bar-code πού συνήθως βρίσκεται σέ ἄλλο σημεῖο.
Ἐξαιτίας αὐτοῦ ἔκανα μία πρόχειρη ἔρευνα σέ μία κοντινή ὑπεραγορά, ΣΥΓΝΩΜΗ σοῦπερ μάρκετ ἤθελα νά πῶ. Ἡ πρόχειρη αὐτή ἔρευνα κατέληξε στό ἑξῆς:
Τά προϊόντα του Γαλαξία παράγονται στήν ΕΕ, δηλαδή ΕΚΤΟΣ Ἑλλάδος.
Ἡ Ἁλατίνη καί ἡ Ἐλίτ δέν γράφουν καθόλου τόπο παραγωγῆς, τουλάχιστον στά προϊόντα πού εἶδα.
Ὁ Κατσέλης ἔχει ΚΟΛΛΗΤΟ ταμπελάκι, ὅπου γράφει μόνο τήν ἕδρα, ὁπότε ὑποθετικά τα ψωμιά παράγονται στήν Ἑλλάδα.
Ὁ Παπαδόπουλος καί ὁ Καραμολέγκος γράφουν ὅτι τά προϊόντα τους παράγονται στήν Ἑλλάδα.
Φυσικά ΟΛΟΙ γράφουν στό bar-code τά ἑλληνικά ἀρχικά 520.
Ἀλλά τό κακό δέν τελειώνει ἐδῶ.
Ἅς πάρουμε αὐτούς πού γράφουν ὅτι παράγουν τά προϊόντα τους στήν Ἑλλάδα. Ἅς θεωρήσουμε ὅτι πράγματι τά παράγουν ἐδῶ καί δέν τά φτιάχνουν σέ κάποιο ἐργοστάσιο στά Σκόπια ἤ ὅπου ἀλλοῦ μέ ἑλληνική ταμπέλλα. Δέν μᾶς δίνουν καμία ἔνδειξη ὅτι τά παράγουν μέ ἑλληνικά προϊόντα. Γιά παράδειγμα πῶς ξέρετε ὅτι τό ψωμί τοῦ ὁποιουδήποτε δέν παράγεται μέ εἰσαγόμενο στάρι; Φυσικά το ἴδιο ἰσχύει καί γιά τό ψωμί πού ἀγοράζετε στόν φοῦρνο τῆς γειτονιᾶς σας.
Τό παραπάνω μπορεῖ νά ἐπεκταθεῖ καί στά δεκάδες ἄλλα προϊόντα πού πλημμυρίζουν τά ράφια. Ὁπότε φυσικά το λογικότερο εἶναι νά γράψω σάν τίτλο: «Τό νέο ἀνέκδοτο: Ἑλληνικά προϊόντα».
Μέ τίς ὑγεῖες μας. Ἅς ἀφήσουμε τούς Ἕλληνες παραγωγούς καί τά πραγματικά θαυμάσια καί νόστιμα Ἑλληνικά προϊόντα νά ἐξαφανιστοῦν. Ἔπειτα θά καθόμαστε σάν ἕνα εἶδος ἀφρικανικοῦ χωριοῦ νά ζητιανεύουμε ἀπό τούς τουρίστες πού θά ἔρθουν.

1 σχόλιο:

  1. Οι Έλληνες παραγωγοί, που παράγουν ποιοτικά προϊόντα τα εξάγουν και ζουν μια χαρά. Αυτοί που πουλάνε εντός, μας έχουν δηλητηριάσει (το σώμα και ...το πορτοφόλι μας)

    Πως γίνεται να αγοράζεις στη Γερμανία καλής ποιότητας ελληνικά ακτινίδια 0,80 € το κιλό και στις λαϊκές να πουλάνε (τα 2ης ποιότητας) οι ίδιοι παραγωγοί 1,κάτι??? Για ψάξτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.