7 Απρ 2013

Ο έρωτας σκουπίδια (δεν) κοιτά!


anthimos-mpoutaris















Ερωτική πόλη η συμπρωτεύουσα· ποιος άραγε θα υποστήριζε το αντίθετο; 

Με τα βοθρολύματα του Θερμαϊκού που σε τυλίγουν με τις μεθυστικές τους ευωδίες, με τις αλανιάρες γάτες να κάνουν σκερτσόζικα μακροβούτια στους ξέχειλους κάδους, με τον γλυκό της αέρα να έχει περισσότερα αιωρούμενα σωματίδια και από εργοστάσιο χημικών… 

Τι να πρωτοπεί, λοιπόν, κανείς γι’ αυτή την απερίγραπτη γοητεία αισθήσεων! 

Ο θεός έρωτας δεν θα είχε βρει πιο φιλόξενο μέρος για να στήσει το φιλήδονο καρτέρι του. Και είναι ένας κατεργάρης αυτός, αχ αλίμονο σε όσους βάλει στο μάτι! Βγάζει απ’ τη φαρέτρα τα βέλη του και όποιον πετύχει τον κυριεύει.


Έτσι λοιπόν, στο ξεκίνημα του μελιστάλαχτου Απρίλη, δυο πιτσουνάκια της Θεσσαλονίκης μας, ο..
Γιάννης και ο Άνθιμος, κεραυνοβολήθηκαν απ’ τον αρχαίο θεό. 

Τέρμα, λοιπόν, τα μίση και οι έχθρες! Τόπο και χρόνο στον έρωτα. 

Και πώς να μην αγαπηθούν παράφορα τα παιδιά; 

Όχι πως πρωτύτερα ήταν μαλωμένοι. Με τίποτα! 
Νάζια κάνανε, να έτσι, από παιδιάστικο πείσμα. 
Γιατί, όπως είναι γνωστό, οι κάθε είδους (και ύφους) εξουσιαστές πάντα τα βρίσκουν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. 

Στο κάτω-κάτω το μόνο που έχουν να χωρίσουν είναι το πόσα κομμάτια απ’ την εξουσιαστική πίτα τους αναλογούν και το μερίδιο που επιθυμεί ο καθένας απ’ την εκμετάλλευση των εξουσιαζομένων. 

Έτσι, τα παιδιά, αφού το καλοσκέφτηκαν, θεώρησαν πως αυτά που τους ενώνουν είναι σαφώς περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. 

Και τα κέρδη απ’ την ανακύκλωση είναι πολλά. 
Μεγάλη μπίζνα τα σκουπίδια. Και η νυφούλα του Θερμαϊκού δεν έχει παράπονο· από σκουπίδια, ανακυκλώσιμα και μη, να φάνε και οι γλάροι!

Εξ άλλου ο Γιάννης είναι άνθρωπος με αίσθημα οικολογικό. 
Μη δει άδεια σκυλοκονσέρβα κάτω, θα την περιμαζέψει, για να την αποθέσει με στοργή στον κάδο ανακύκλωσης. 

Α, όλα και όλα, ο Γιάννης είναι ένας ανιδιοτελής οικολόγος. 
Γι’ αυτό και στηρίζει την εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική. 
Βλέπει μακριά, σαν γνήσιος οραματιστής: «ο Χρυσός Αιώνας του Μπουτάρη». 

Mα τι μυαλό! 
Που να τον καταλάβουν, όμως, οι συμπολίτες του, αυτοί έχουν το νου τους μόνο στον φραπέ. 

Έτσι οι κατάρες και οι καταγγελίες εκατέρωθεν, ανήκουν πλέον στο φαύλο παρελθόν. 
Αήθεις χαρακτηρισμοί σε στυλ «είσαι ένας γεροτεντυμπόυς με τατουάζ και σκουλαρίκι» και «δεν βρίσκεσαι στο Ισλαμαμπάντ γεροφανατισμένε», είναι πλέον μια ατυχής παρένθεση. 

Τώρα τα σφιχταγκαλιάσματα πάνω απ’ τους μπλε κάδους δίνουν και παίρνουν. 
Συμφώνησαν ακόμη και να γίνεται κήρυγμα από άμβωνος υπέρ της ανακύκλωσης(!). 

Ας πούμε θα λέει ο παπάς «Και έδωκεν ο Κύριος αυτοίς σάκον μετά λαβών, δια να προσκομίζει τα απορρίμματα με τάξιν είς τον κάδον τον κυανόν…» βοήθεια μας…

Τελικά αυτό που γίνεται, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρο σε όσους έχουν διάθεση να το διακρίνουν είναι πως ούτε τα ράσα ούτε τα σικ κουστουμάκια κάνουν την πολιτική. 

Αλλά η πολιτική φοράει ότι ένδυμα της κάνει κέφι, προκειμένου να κάνει αποτελεσματικότερα την δουλειά της. Το ζητούμενο είναι ανέκαθεν η ισχυροποίηση του κρατισμού και η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική αποδοχή των όρων σκλαβιάς. 

Εμείς απ’ την μεριά μας ευχόμαστε ολόψυχα το ειδύλλιο να τους βγει ξινό. Πάντως δυο τέτοιες προσωπικότητες δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο πεδίο επαφής και συνεργασίας απ’ τα σκουπίδια. 

Εκεί φυσικά όπου ανήκει η πολιτική, οι πόλεις, το κράτος και η κάθε εξουσία. Ελπίζουμε κάποια στιγμή οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι να φτιάξουν έναν κάδο τόσο μεγάλο ώστε να χωρά και όλους αυτούς που με τα απορρίμματά τους μολύνουν τις ζωές μας.

2 σχόλια:

  1. ΚΑΙΡΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ

    Μα πάντα αυτό είναι το χρήμα....χαρτί απλό...τώρα θα μαλώνετε το τι χαρτί είναι;;; Ό,τι δεν έχει Χριστό...είναι μη Ελληνικό..και τι είναι η Ανθρωπιά χωρίς Ελλάδα; ένα χαρτί τουαλέτας.
    Τελικά ποιος ο Μεσσίας των Ελλήνων; Η τρόικα ή ο Χριστός;
    ***



    Ούτε τρόικα ούτε μέρκελ.
    Ούτε Ισραήλ ούτε γκόημ.
    Αλλά Αγάπη, ειρήνη, και Ανθρωπιά.

    Το πύρινο ποτάμι της αποκάλυψης του Ιωάννη,
    σήμερα περνάμε όλοι οι Χριστιανοί,
    και ξεχωρίζουν οι ψυχές από το σκοτάδι,
    και λάμπουν ως χρυσός οι καθαρές καρδιές....
    και στάχτες γίνονται οι πονηρές ακάθαρτες καρδιές.
    Διότι ο Θεός Αγαπάει την Ελλάδα.
    Καιρός και η Ελλάδα να αγαπήσει τον Θεό.

    Ο αντίχριστος δεν είναι πρόσωπο αλλά η αξία που έχει η αγάπη του Ανθρώπου προς τον Θεό... Μα τι αγαπά ποιο πολύ ο άνθρωπος;

    Τον Χριστό έχεις για Μεσσία; ή το Χρήμα;
    Ποιοι οι προφήτες σου;
    Οι δημοσιογράφοι και οι εφημερίδες; ή οι Απόστολοι του Θεού;

    Ας μάθουμε να σκεφτόμαστε, Χριστά.
    ***




    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΣΠΟΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΣΧΙΣΜΆΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ....ΟΙ ΙΕΡΑ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΜΙ.....ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ.

    ΟΥΑΙ ΣΑΣ ! ΕΣΕΤΕ Ο ΤΡΥΓΜΟΣ ΤΩΝ ΟΔΌΝΤΩΝ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΣΑΣ....ΠΟΥ ΩΣ ΣΑΤΑΝΑ ΣΤΑΥΡΩΝΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΛΑΟ.

    https://www.youtube.com/watch?v=sjhmHQ1GYmY

    https://www.youtube.com/watch?v=d1Cz62EFpso

    https://www.youtube.com/watch?v=Wb7pxuv9RgM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ. ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ, ΟΜΟΛΟΓΙΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΣ, ΠΑΠΑΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ, ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΕΟ.
    Από το βιβλίο Η ΑΙΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, Α. Δ. ΔΕΛΗΜΠΑΣΗ, ΑΘΗΝΑΙ 1972, διαβάζουμε τα εξής:
    (…) Αι «εκκλησίαι», κατά το ΠΣΕ, είναι ηνωμέναι, διότι έχουν την ενότητα ως «δώρον Θεού». Όπως, κατά την αγγλικανικήν θεωρίαν των κλάδων, αι «εκκλησίαι» έργον έχουν να εκδηλώσουν την ουσιαστικήν ενότητά των, δια της κατορθώσεως ενότητος και εις τα επουσιώδη, ούτω και κατά το ΠΣΕ. Και κατ’ αυτό, αι «εκκλησίαι» οφείλουν να εκδηλώσουν την ενότητά των «εν τω έργω και εν τη ζωή» ! Το (προτεσταντικόν τούτο συμβούλιον) Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών ενδιαφέρεται όχι δια την αληθινήν χριστιανικήν ενότητα, «την ενότητα της πίστεως», αλλά δια την εξωτερικήν διοικητικήν ενότητα, δια τας σχέσεις κοσμικής συνεργασίας και δια τας συνελεύσεις προς συζητήσεις και κοινάς αποφάσεις, ασχέτως της ορθοδόξου πίστεως. Σκοπός αυτού δεν είναι η μετάνοια και επιστροφή των αιρετικών εις την υπάρχουσαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν του Κυρίου, αλλά η υπαγωγή τούτων εις την οικουμενιστικήν «εκκλησίαν». Επί πλέον, σκοπός του ΠΣΕ είναι κατά βάσιν η διάλυσις της Ορθοδόξου Εκκλησίας και, αντ’ Αυτής, η σύστασις της παναιρετικής οικουμενιστικής κοινωνίας.
    (…) «Αι Εκκλησίαι – μέλη του ΠΣΕ – αναγνωρίζουν εν άλλαις Εκκλησίαις στοιχεία της αληθούς Εκκλησίας» ! Αι «εκκλησίαι» αύται καλούνται «ν’ άρξωνται σοβαράς συνδιαλέξεως μετ’ αλλήλων, εν τη ελπίδι, ότι τα στοιχεία ταύτα της αληθείας θα οδηγήσουν εις την αναγνώρισιν της όλης αληθείας και εις την ενότητα βασιζομένην επί της όλης αληθείας». Κατά την εν λόγω κακόδοξον δήλωσιν, ουδεμία εκκλησία είναι Εκκλησία «εν τη πλήρει και αληθεί έννοια της λέξεως». (…) Κατά το ΠΣΕ, ουδεμία εκκλησία είναι πλήρης και αληθής, πάσαι δε αι υπάρχουσαι εκκλησίαι υπολείπονται της αληθινής Εκκλησίας. Συνεπώς, η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν είναι η αληθής Εκκλησία !!!

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ***

    Αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου:

    «Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά… Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών. Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο»

    ΣΧΟΛΙΑ :
    Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !!!

    Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΦΕΡΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ! ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: ΚΡΑΤΑΣ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΡΕΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΛΑΟ. ΟΔΗΓΕΙΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

    ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΕΝΩΘΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ. ΕΣΥ ΙΕΡΩΝΥΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΣΟΥ.


    ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ !!!
    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/07/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.