24 Μαρ 2013

Είμαστε όλοι Κύπριοι!!!

Είμαστε όλοι Κύπριοι!












Στις πλέον κρίσιμες ώρες για την Κύπρο, μπροστά στην ύστατη ώρα του εκβιασμού με την απειλή της πλήρους παράδοσης στους δανειστές με την αποδοχή χουντικών μέτρων, ή τη χρεοκοπία και την εγκατάλειψη στα χέρια των απειλούντων Τούρκων, όλοι (εντάξει, σχεδόν όλοι) οι Ευρωπαίοι πολίτες, είμαστε Κύπριοι. Πρέπει να είμαστε και να αισθανόμαστε Κύπριοι, καθώς αν επιτρέψουμε να “πέσει” η Μεγαλόνησος, η μόνη χώρα που τόλμησε να πει “όχι”, η επίθεση που θα δεχθούμε, θα είναι πρωτοφανούς αγριότητας.
Δεν είναι μυστικό: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, θα...
αποτελέσουν τους επόμενους στόχους του σκληρού πυρήνα της Ευρωζώνης. Της Γερμανίας που, επισημαίνουμε ότι με νόμο που ψήφισε εσπευσμένα, προστατεύει τις καταθέσεις στις τράπεζές της, ενώ ετοιμάζεται να επιβάλλει κούρεμα και φορολόγηση σε όλων των άλλων χωρών. Με αυτό τον τρόπο, θα γίνει διπλή ζημιά: Από τη μία, για πρώτη φορά παγκοσμίως σε χώρες με δημοκρατικό πολίτευμα θα αφαιρείται με ληστρικό τρόπο ποσό από τις οικονομίες μιας ζωής. Δεν θα μας ανήκει τίποτα. Ούτε τα λίγα χρήματα που θα παίρνουμε (αν παίρνουμε) από τη δουλειά μας. Και, από την άλλη, θα εξαφανιστούν οι μεγαλοκαταθέτες, για άλλη γη, άλλα μέρη. Έτσι, τα τραπεζικά συστήματα και οι οικονομίες των χωρών που βρίσκονται υπό επίθεση, θα είναι πλέον εξουθενωμένα.
Στα σημερινά τώρα, ο Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται ήδη στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε σε γεύμα εργασίας, συνομιλώντας με τους Προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι και της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισλεμπλουμ και το Επίτροπο, Όλι Ρεν. Προηγήθηκε συνάντηση με τους κ.κ. Μπαρόζο και Βαν Ρόμπει, όπου έγινε μια πρώτη ανασκόπηση της κατάστασης ενόψει των επαφών που θα ακολουθήσουν σήμερα, με κορυφαίο γεγονός τη σύγκλιση του Eurogroup, στις 7 το απόγευμα.
Αισιόδοξος για την έκβαση των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη διάσωση της Κύπρου εμφανίζεται το στέλεχος της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν. Σε συνέντευξή του προς την Bild am Sonntag υπογραμμίζει ότι το πρόγραμμα θα είναι παρόμοιο με αυτό του προηγούμενου Eurogroup και διευκρίνισε ότι «οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσαρμογής για την Κύπρο βρίσκονται σε καλό δρόμο».
Από κυπριακής πλευράς μετέχουν στις επαφές ο Υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και άλλοι παράγοντες.
Στο μεταξύ, στη Λευκωσία, ύστερα από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας οι αρχηγοί των κομμάτων ενημερώθηκαν να βρίσκονται στο Προεδρικό Μέγαρο στις 5.00 το απόγευμα. Οι ηγέτες των κομμάτων, με επικεφαλής τον Προεδρεύοντα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου, θα ενημερωθούν από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις μέχρι τότε επαφές του, ενόψει τη συνεδρίας του Eurogroup.
Στις Βρυξέλλες θεωρούν ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει συμφωνία πριν από το άνοιγμα των διεθνών αγορών.
Σ’ αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων, το ΔΝΤ είναι εκείνο που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα, παρά το γεγονός ότι το ποσό που θα συνεισφέρει στη στήριξη της Κύπρου είναι μικρό. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Επίσης, ορισμένες χώρες, όπως η Φινλανδία, η Ολλανδία και η Γερμανία για εσωτερικούς τους λόγους, θέλουν οπωσδήποτε να συμμετάσχει ο διεθνής οργανισμός και στο πρόγραμμα της Κύπρου. Ούτε αυτό είναι τυχαίο…

1 σχόλιο:

  1. Αριστοφανη ΓΡΕΦΕΙΣ...Δεν είναι μυστικό: Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, θα...αποτελέσουν τους επόμενους στόχους
    ΟΥΔΕΝ ΑΝΑΛΗΘΕΣΤΑΤΟΝ. ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ
    ΔΙΟΤΙ...

    Στην Ολλανδία —πριν από μερικές ημέρες— χρεοκόπησε η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της [SNS Reaal] πολύ μεγαλύτερης από την Κύπρο χώρας και δεν είπε κανένας κουβέντα ...Στα "ψιλά" γράμματα πέρασε ...Δεν είδαμε τη Γερμανία να αποκαλεί τους Ολλανδούς τεμπέληδες ...Δεν είδαμε τον Σόιμπλε να "λυπάται" τους Ολλανδούς ...Δεν είδαμε την Μέρκελ να τους απειλεί με την "αντοχή" της υπομονής της ...Δεν τους απείλησε κανένας με "αποβολή" τους από το ευρώ ...Δεν είδαμε τον πανικό αυτόν, τον οποίο βλέπουμε σήμερα για την Κύπρο ...Εκεί δεν υπήρχαν καταθέτες, των οποίων οι αποταμιεύσεις "κουρεύτηκαν"; ...Χρήματα έχασαν ομολογιούχοι της τράπεζας και δεν έβγαλαν τσιμουδιά ...Με την DEXIA και τους "τεμπέληδες" Βέλγους τι γίνεται; ...Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.