11 Φεβ 2013

Γιατί ..μυρμηγκιάζει το κεφάλι του Μαρκογιαννάκη;


“Ο Αντώνης Σαμαράς είναι μικρόψυχος”
( Χ Μαρκογιαννάκης 20/8/2010)



Ο πρώην εισαγγελέας -διορισμένος το 1972 από την χούντα- είναι γνωστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις σχέσεις του με παραδικαστικά κυκλώματα, ‘κουμπαριές’ με τον υπόκοσμο, όπως πχ με τον δολοφόνο του φοιτητή Χορευτάκη.
Έχει κτίσει με πολύ κόπο το πελατολόγιό του φροντίζοντας οι πελάτες του να πετυχαίνουν τον ‘κατάλληλο’ δικαστή, ή να αποφυλακίζονται μια ώρα αρχύτερα με την... συνδρομή ‘γαλάζιων’ σωφρονιστικών υπαλλήλων που καταθέτουν αυτοβούλως στις αρμόδιες αρχές την ειλικρινή μεταμέλεια των πελατών του κ Μαρκογιαννάκη, με το αζημίωτο βέβαια…
Ένας κομματικός στρατός φτιαγμένος από κουμπαριές με μαφιόζους και πρεζέμπορες, φροντίζοντας να τους αθωώνει στα δικαστήρια, και αυτοί ως αντάλλαγμα του παρέχουν κάθε λογής ‘υποστήριξη’.
Έχει πιαστεί στα πράσα να ψεύδεται δημόσια, όπως πχ όταν ορκιζόταν ότι διέκοψε κάθε επαφή με τον δολοφόνο και κουμπάρο του, Ζ. Λαγουδάκη, μετά την καταδίκη του για φόνο το 1998, σε δακρύβρεχτη επιστολή προς τον πατέρα του επόμενου θύματός του, όμως αποδείχτηκε αργότερα ότι έλεγε ψέματα γιατί τον είχε υπερασπιστεί και το 1999 σε κατηγορία οπλοκατοχής.
Αλλά η πιο γνωστή ίσως περίπτωση ήταν όταν διέψευδε κατηγορηματικά ότι έβρισε σε κομματική συνάντηση τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό, μέχρι που η απομαγνητοφωνημένη συνομιλία βγήκε στην δημοσιότητα και ο τότε υφυπουργός δικαιοσύνης-τρομάρας του- αναγκάσθηκε σε παραίτηση.
Άνθρωπος ειδικών αποστολών, γνωρίζοντας πως λειτουργεί το σύστημα εκ των έσω, ‘κατάφερε’ στην επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου όπου πάλι προέδρευε, να δημιουργήσει τέτοιο μπάχαλο ώστε να μην τιμωρηθεί τελικά κανείς από τους κομματικούς φίλους του, ενώ το πόρισμα βρήκε μόνο ευθύνες " πλημμελούς εποπτείας των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων και πολιτικών προϊσταμένων δημοσίων φορέων, δηλαδή υπουργών, υφυπουργών, διευθυντών, διοικητών κλπ ”
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=1858753&tag=8777
Ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος σε τουλάχιστον δύο μεγάλα σκάνδαλα, της SIEMENS και της ενοικίασης πυροσβεστικών ελικοπτέρων.
Υπέγραψε για την παραλαβή του συστήματος παρακολούθησης C4I, παρόλο που γνώριζε ότι το σύστημα είναι άχρηστο για τις ανάγκες της χώρας, ενώ υπέγραψε για ενοικίαση πυροσβεστικών ελικοπτέρων σε τριπλάσια τιμή και με ‘φωτογραφικό’ διαγωνισμό που ωφελούσε συγκεκριμένη εταιρία και άφηνε έξω τα ιδιόκτητα ελικόπτερα της πυροσβεστικής..
Οι ευθύνες του παραγράφηκαν με τον εκπληκτικό νόμο Βενιζέλου περί ευθύνης υπουργών.
http://www.koutipandoras.gr/32725/%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9.html
Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του.
Σταύρος Φραγκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.