11 Οκτ 2012

Μηλαράκι....Για πρωινό!!



Τα µήλα περιέχουν ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταµίνες A και C, φολικό και µηλικό οξύ, ενώ είναι και... πλούσια σε πηκτίνη, µια µορφή διαλυτών ινών που µειώνει την «κακή» χοληστερίνη. 

Θεωρείται ότι διεγείρουν την πεπτική λειτουργία αλλά και ότι βοηθούν σε περιπτώσεις ρευµατισµών, ουρικής αρθρίτιδας, κακής λειτουργίας των νεφρών και του συκωτιού και αρτηριοσκλήρυνσης. 

Θεωρούνται επίσης ωφέλιµα για τους πάσχοντες από διαβήτη, καθώς οι διαλυτές ίνες τους βοηθούν στη ρύθµιση του σακχάρου στο αίµα, ενώ βοηθούν και στην καλή λειτουργία του εντέρου και τονώνουν το νευρικό και µυϊκό σύστηµα. 

Τέλος τα µήλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κερκετίνη, µια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία η οποία, µεταξύ άλλων, πιστεύεται ότι προστατεύει και από τη νόσο Αλτσχάιµερ.

Τα µήλα καλό είναι να τρώγονται µε τη φλούδα τους, αφού βέβαια τα έχουµε πλύνει πολύ καλά. 

Κι αυτό επειδή η φλούδα περιέχει πολλές βιταµίνες και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του πεπτικού συστήµατος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.