15 Ιουλ 2012

Να βομβαρδίσουμε τους δημοσίους υπαλλήλους με τα F35...ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ !!!


Μπορεί, καθώς τα αεροπλάνα θα περνάνε πετώντας ξυστά πάνω από τις δαπάνες των δήμων, να καταφέρουν να κόψουν υπηρεσίες για τους πολίτες αξίας 7,2 δισεκατομμυρίων, που είναι το ίδιο σα να γεμίζεις με καύσιμα το αεροπλανοφόρο Καβούρ για μια δεκαετία. 

Ωραία δεν είναι;

Δεν είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση Μόντι δεν πετυχαίνει τίποτα. Αντίθετα, αν το σκεφτείτε, το να ονομάσει κανείς τις αγριότατες περικοπές «spending review» είναι…μεγαλοφυής ιδέα.

Σαν να ονομάζεις «delete wedding» ένα αιματηρό διαζύγιο, ή «leg reducing» τον ακρωτηριασμό ενός ποδιού. 

Άρα επιτρέπεται να αφήσεις έναν στεναγμό ανακούφισης όταν μάθεις ότι θα εξαφανιστούν μεν 18.000 κρεβάτια στα νοσοκομεία, αλλά ότι σε αντιστάθμισμα θα εμφανιστούν 90 βομβαρδιστικά Strike Fighter F-35, που κοστίζουν μια ντουζίνα δισεκατομμύρια.

Μην κάνετε τέτοια μούτρα και μην παρασύρεστε από τη δημαγωγία. Φίλοι, ξυπνήστε! 

Αυτά τα αεροπλάνα μας χρειάζονται όσο και το ψωμί. Και ξέρετε γιατί; 

Γιατί ξοδέψαμε μια περιουσία για να κατασκευάσουμε ένα νέο αεροπλανοφόρο, το Καβούρ, που όμως έχει λίγο στενό κατάστρωμα.  Άρα μας χρειάζονται αεροπλάνα που απογειώνονται μέσα σε λιγοστό χώρο, κι ας είναι ακριβά, γιατί και τα παλιά σαράβαλα που απογειώνονταν κάθετα δεν είναι πια της μόδας. 

Το Καβούρ σε πλεύση μάς κοστίζει 200.000 ευρώ την ημέρα, κι αυτά είναι πεταμένα λεφτά αν δε βάλουμε πάνω του τα κατάλληλα αεροπλάνα. Από τεχνική άποψη είναι σαν να ξοδεύεις ένα σωρό λεφτά για να αγοράσεις ένα σίδερο και μετά να ανακαλύπτεις ότι μπορεί να σιδερώνει μόνο πουκάμισα από καθαρότατο κασμίρ. 

Ή πετάς το σίδερο βλαστημώντας σαν καραγωγέας, ή αρχίζεις να επενδύεις αγοράζοντας πιο πολλά πουκάμισα κι από τον Μπριατόρε (Σ.τ.Μ.: ένας από τους γνωστότερους ιταλούς επιχειρηματίες).

Ώστε λοιπόν θα ξοδέψουμε 12 δισεκατομμύρια σε βομβαρδιστικά για να μην έχουμε τύψεις επειδή ξοδεύουμε άδικα 200 χιλιάδες ευρώ την ημέρα. 

Αν είχαμε επενδύσει περισσότερο σε ψυχιάτρους παρά σε στρατηγούς, υπουργούς και λόμπι των εξοπλισμών δεν θα είχαμε φθάσει σ’ αυτό το σημείο. Τώρα όμως που το κακό έγινε, μας συμφέρει να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. 

Πώς θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε 90 βομβαρδιστικά του κουτιού και σούπερ τεχνολογικά με παραγωγικό και μάλιστα με επωφελή τρόπο, στην εφαρμογή της spending review; 

Θα μπορούσαμε ίσως να βομβαρδίσουμε, κάνοντάς τον αμέσως στάχτη, έναν δημόσιο υπάλληλο στους δέκα και να καταρρίψουμε με τους έξυπνους πυραύλους θερμικής καθοδήγησης ένα δισεκατομμύριο το χρόνο από το εθνικό σύστημα υγείας. 

Ποιος ξέρει, μπορεί, καθώς τα αεροπλάνα θα περνάνε πετώντας ξυστά πάνω από τις δαπάνες των δήμων, να καταφέρουν να κόψουν υπηρεσίες για τους πολίτες αξίας 7,2 δισεκατομμυρίων, που είναι το ίδιο σα να γεμίζεις με καύσιμα το αεροπλανοφόρο Καβούρ για μια δεκαετία. 

Ωραία δεν είναι;

Πηγή: Il Manifesto
Μετάφραση: Τόνια Τσίτσοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.