# #

17 Ιουλ 2012

Α.Μέρκελ για ... δέσιμο: "Πρέπει να τιμωρηθεί η Ελλάδα με ύφεση για να εξαγνιστεί"!



 

Τον αργό θάνατο της Ελλάδας επέλεξε η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ δηλώνοντας πριν λίγες ώρες ότι "η εξυγίανση των προβληματικών κρατών, όπως η Ελλάδα, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τη συρρίκνωση της οικονομίας της"!

Δηλαδή τίναξε στον αέρα με δυό κουβέντες όλες τις εγχώριες πομφόλυγες των κυβερώντων ότι δήθεν "εχθρός μας είναι η ύφεση και θα κάνουμε τα πάντα σε συνεργασία με την τρόϊκα για να το επιτύχουμε"! 
 
Πρόκειται στην ουσία για καλβινιστική-ευαγγελική αντίληψη ότι "Οι αμαρτωλοί πρέπει να ..υποφέρουν" και πλέον η αντίδραση της Α.Μέρκελ χρήζει ανάγκης ψυχιάτρου.

Μιλώντας στη γερμανική Βουλή αλλά κατόπιν και σε συνέδριο στο Βερολίνο, η «σιδηρά Καγκελάριος» τόνισε ότι η εξυγίανση της χώρα μας μπορεί να έρθει μόνο μέσα από περισσότερη ύφεση! Δηλαδή αν δεν υποφέρουμε δεν θα δούμε τον παράδεισο!

Αντέκρουσε μάλιστα για πολλοστή φορά τις εκκλήσεις όλων των υπολοίπων Ευρωπαίων αλλά και πολλών ειδικών για άμεση υιοθέτηση αναπτυξιακών πολιτικών προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν μπορεί να συζητά η Ευρώπη μέτρα ανάπτυξης που θα στηρίζονται σε δανεικά και στη δημιουργία νέων χρεών» όταν όλος ο πλανήτης  και πάνω απ'όλα οι ΗΠΑ, τυπώνουν χρήμα για να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη.

Μάλιστα χαρακτήρισε την συρρίκνωση των «προβληματικών» οικονομιών και την ύφεση, την ανεργία και την εξαθλίωση, ως «απαραίτητη και φυσιολογική εξέλιξη»!
Σε ό,τι αφορά στην «οικονομική βοήθεια δισεκατομμυρίων», η οποία δίνεται και από τη χώρα της στην Ελλάδα, τόνισε ότι θεωρεί «υψηλό αγαθό» την τήρηση των δεσμεύσεων εκ μέρους των Ελλήνων και όποιων άλλων δέχονται βοήθεια και για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ανάγκη για μεγαλύτερο έλεγχο και δυνατότητα επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανέφερε δε ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο αποτελεί βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ τόνισε ότι σε συγκεκριμένα σημεία θα πρέπει να δοθεί στις Βρυξέλλες ακόμη μεγαλύτερη εξουσία για επιβολή κυρώσεων, όταν ένα κράτος-μέλος δεν τηρεί τους κανόνες.

Σε κάθε περίπτωση η κυρία Μέρκελ πρέπει πρώτα να περιμένει την απόφαση του γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου το οποίο και θα αποφασίσει για τον ESM και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο στις 12 Σεπτεμβρίου…

Τι έχουν να πουν επ'αυτών οι συνεταίροι της συγκυβέρνησης; 

Συμφωνούν; 

Αν όχι πρέπει σήμερα κι όλα να απευθύνουν διάβημα. 

Αλλά ποιος ... έχασε το θάρρος και την αξιοπρέπεια για να τα βρουν αυτοί;


6 σχόλια:

  1. ΘΑ επρεπε να γραφει εκει............. Πρόκειται στην ουσία για {μασωνικη] και καλβινιστική-ευαγγελική αντίληψη ότι "Οι αμαρτωλοί πρέπει να ..υποφέρουν" ... η λεξη στην παρενθεση λυπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέχρι πότε θα υποφέρει η Ευρώπη από τις χριστιανικές αντιλήψεις ηθικής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο τους συμφέρει...
    Εμείς τι κάνουμε?
    Σκύβουμε...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν κάποιος διαβάσει περί προτεσταντισμού, τότε θα καταλάβει ότι ο καπιταλισμός είναι παιδί του. Από τότε που οι χριστιανοί της Ευρώπης θέσανε την μοίρα τους μακρυά από τους ποντίφικες της Ρώμης, κατασκευάσανε τη θεωρία ότι ο θεός δείχνει την αγάπη του μέσα από την συνεχόμενη συλλογή πλούτου (capital growth). Έτσι οι αμαρτωλοί ή χάνουν τον πλούτο τους ή ως τιμωρία θα πρέπει να τους αφαιρεθεί. Αυτό έχει και ιουδαϊκές ρίζες αφού ο χριστιανισμός θεωρείται και αίρεση του Ιουδαϊσμού. Έτσι το μεγάλο κεφάλαιο μαζεύεται από τους προτεστάντες και τους ιουδαϊστές όχι για θέμα καθαρά πλουτισμού, αλλά για την ψυχική τους ικανοποίηση ότι τους αγαπά ο θεός τους.

    Κάτι όμως που κάθε ένας από αυτού του είδους τους παρανοϊκούς ξεχνά εκ πεποιθήσεως, είναι ότι αντί να περιμένουν το θεό τους να τους χαρίσει πλούτο άρα και να εκδηλώσει την αναμενόμενη από αυτούς αγάπη του, προλαβαίνουν και κλέβουν με συνωμοσίες και μίζες όσα περισσότερα μπορούν μόνοι τους και μετά το αποδίδουν ότι τα απέκτησαν με την αγάπη του θεού τους.

    Με λίγα λόγια Θεοπάλαβοι, ανήθικοι, παράνομοι, χωρίς όρια και επικίνδυνοι για τις κοινωνίες αυτοί και οι θεωρίες τους.

    Καταλάβατε τώρα ποιοι είναι οι πλουτοκράτες του κόσμου και για πιο λόγο;
    Δεν έχει να κάνει ούτε με αγάπη , ούτε με επιχειρηματικότητα , ούτε με αγαθοεργία παρά είναι απόλυτα συνδεδεμένη με μια άμυαλη και αδόκιμη πίστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Αριστοφάνη,

    Σε μια χώρα που αντί για προτεσταντικό χριστιανισμό, έχουμε το ραγιαδικό χριστιανισμό , που πάντα ο θεός θα τους τιμωρήσει σε μια άλλη ζωή όλους αυτούς που αδικούν εμάς τώρα, ας μη περιμένουμε πολλά (σε αυτή τη ζωή).

    Η χριστιανική αντίληψη της "ορθόδοξης" διδασκαλίας αφαιρεί την αρετή της κοινωνικής δικαιοσύνης σε αυτή την ζωή από αυτή την χώρα , και αντί να αποδίδουν μηνύσεις και δικαστικές ενέργειες κατά των εγκληματιών, οι ορθόδοξοι μάθανε ότι όχι μόνο τα φορτώνεις στο (κόκκορα) Θεό, να τα λύσει, αλλά και καλύπτεις τις αδικίες του άδικου, όπως ο χριστιανός επίσκοπος που όχι μόνο συγχώρεσε το δολοφόνο του αδερφού του , αλλά και τον απέκρυψε από τις αρχές. Σε ένα δίκαιο κοινωνικό σύνολο , δέχομαι ότι οποιοσδήποτε θέλει να συγχωρήσει κάποιον, είναι ελέυθερος να το κάνει, αλλά δεν είναι ελεύθερος να αποκρύπτει εγκληματίες και να αφαιρεί το κοινωνικό δικαίωμα απονομής δικαιοσύνης, και η απόκρυψη εγκληματία τιμωρείται ως αδίκημα.

    Έτσι από την μια έχουμε τους "φορτώστε τα στον κόκκορα" ορθοδόξους, και από την άλλη τους αντικαταστάτες της "αγάπης και δικαιοσύνης του θεού" προτεστάντες. Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον, είναι η φράση που ταιριάζει απόλυτα σε αυτή την περίπτωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ ΣΕ ΟΛΑ φίλε μου...
    Τα χουνε φροντίσει όλα. Το πολύ φτωχό επίπεδο του λαού μας αλλά και των άλλων λαών με την αμέριστη "συμπαράσταση ' των ΜΜΕ και την απαξίωση της Παιδείας μας έχει οδηγήσει ώστε να είμαστε διαρκώς ...σκυμμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.