21 Ιουν 2012

ΘΑ ’ΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ . . . !!!!!!!!



Όποτε ακούω τον Δημήτρη Παπαδημούλη, η ίδια απορία μού γεννιέται. Τι ακριβώς κάνει αυτό το «ΡΙΖ.» στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; 
Υποτίθεται ότι σημαίνει ριζοσπαστική. Όμως ο λόγος του Παπαδημούλη δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ρεσιτάλ κομφορμισμού.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε «Θα τους ρημάξουμε στη νομιμότητα, όπως έλεγε και ο Ηλίας Ηλιού».
Φαίνεται πως του έδωσαν πολλά συγχαρητήρια γι’ αυτό που είπε κι έτσι, την επόμενη ημέρα το ξαναείπε συμπληρωμένο μιλώντας στον Real fm. «Θα τους λιώσουμε στην ομαλότητα. Θα τους ρημάξουμε στη νομιμότητα», επανέλαβε ο κ. Παπαδημούλης και τα πόδια μου άρχισαν αυθόρμητα να χειροκροτούν.
Πάνω που άρχισαν να ηρεμούν από τον ενθουσιασμό, ο κ. Παπαδημούλης συνέχισε: 
«Θα βομβαρδίσουμε την κυβέρνηση με θετικές προτάσεις». Κύριε Παπαδημούλη μπορείτε να γίνετε ακόμη πιο σκληροί. 
Μπορείτε να κοιτάτε τους υπουργούς κατευθείαν στα μάτια για να τους στέλνετε θετικές σκέψεις. 
Μπορείτε, επίσης, να τους αγγίζετε για να τους μεταδίδετε θετική ενέργεια κι όταν τους συναντάτε στο κυλικείο της βουλής, να τους κερνάτε μία ...
Amita motion.
Κύριε Παπαδημούλη, εφόσον σας αρέσει τόσο πολύ ο λόγος του Ηλία Ηλιού, επιτρέψτε μου να σας θυμίσω τι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του όταν αποχώρησε από την πολιτική: «Είμαι πικραμένος. Όχι τόσο από τους αντιπάλους μου, που έκαναν στο κάτω- κάτω τη δουλειά τους, αλλά από τους ομόφρονές μου. 
Δεν άφησαν πεπονόφλουδα που τους πετούσε η ντόπια ή η ξένη αντίδραση που να μην την πατήσουν… 
Αν ήθελε κάποιος να γράψει για τις αστοχίες της ηγεσίας του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα, δεν θα χρειαζόταν τόμους χειρογράφων με σοβαρές αναλύσεις… 
Θα του αρκούσαν μερικά χειρόγραφα για να γράψει ένα μικρό χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο “Ο δρόμος με τις πεπονόφλουδες”. Δυστυχώς, οι γκάφες των ομοφρόνων μου κατέστρεψαν ένα πανίσχυρο προοδευτικό κίνημα και μας πήγαν πολλές δεκαετίες πίσω».
Είπατε κύριε Παπαδημούλη στη συνέντευξή σας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ότι το 27% που σας έδωσε ο λαός στις εκλογές, μπορεί να γίνει το ισχυρότερο διαπραγματευτικό όπλο της νέας κυβέρνησης εάν το θελήσει. Κύριε Παπαδημούλη, το όπλο που σας έδωσε ο λαός το μετατρέψατε μόνοι σας σε πεπονόφλουδα και την πατήσατε. Δε χρειαστήκατε καμιά βοήθεια από τη «ντόπια ή ξένη αντίδραση».
Το ποσοστό, δεν σας το έδωσε ο λαός για να το παραχωρήσετε σε καμία κυβέρνηση τραπεζιτών για να το «χρησιμοποιήσει». Σας το έδωσε γιατί θεώρησε πως εσείς το αξίζετε. Ξέρετε, τα ποσοστά όπως ανεβαίνουν, έτσι κατεβαίνουν. Μάλλον δε μάθατε τίποτα από τις εξελίξεις των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.
Δε σας έστειλε ο κόσμος στη βουλή ως αξιωματική αντιπολίτευση επειδή είχε μαγευτεί από το ζελέ στα μαλλιά του Τσίπρα, αλλά επειδή ο Τσίπρας είχε μιλήσει για ελικόπτερα, για σωτηρία, για σύγκρουση, για πλήρη απεγκλωβισμό από το Μνημόνιο.
Τώρα, βέβαια, ο κ. Τσίπρας δηλώνει στο Reuters ότι το κόμμα του «δεν θα καλέσει τους υποστηρικτές του να βγουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λιτότητα». Ο κ. Τσίπρας νιώθει μάλλον την ανάγκη να πείσει τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ ότι θα ‘ναι καλό παιδί.
Όμως η Τρόικα έχει πολλά καλά και πρόθυμα παιδιά στην Ελλάδα, τι να το κάνει ακόμη ένα; Όσο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, αν έψαχναν για παρέα, γκόμενο ή άντρα για τις κόρες τους μπορεί και να τον προτιμούσαν.
Αν ο κ. Τσίπρας συνεχίσει την επίδειξη αβρότητας στη Μέρκελ και μαζί με τον κ. Παπαδημούλη συνεχίσουν να δίνουν εξετάσεις στην Τρόικα ως εγγυητές της «ομαλότητας» και της «νομιμότητας», την ώρα που το Μνημόνιο ετοιμάζεται να γίνει επισήμως νόμος του Κράτους, τότε η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ΔΗΜΑΡ είναι μονόδρομος.
Όσο για την άλλη δήλωση του κ. Τσίπρα στο Reuters, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας», τι να πει κανείς; Μάλλον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν «ωρίμασε» απλά, όπως δήλωσε ο κ. Παπαδημούλης, αλλά άρχισε να γκριζάρει. Ας εγγυηθεί ό,τι θέλει ο κ. Τσίπρας στην Τρόικα. Σε κάθε μάχη, ο καθένας κάνει τις επιλογές του και διαλέγει τους συμμάχους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.