12 Ιουν 2012

Βενιζέλος...έξοδος απ το Μνημόνιο σε τρία χρόνια ! Κουβέλης: Εκτός Μνημονίου σε …έξι χρόνια!


Κουβέλης: Εκτός Μνημονίου σε …έξι χρόνια!

Η παροχολογία έχει βγει εκτός μόδας εδώ και πολύ καιρό, όμως στον ρεαλιστικό τους οίστρο ορισμένοι το έχουν …παραξηλώσει.
 Το “διαμάντι” της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε χτες Κυριακή, ο Φώτης Κουβέλης ήταν ότι θα βγάλει τη χώρα από το Μνημόνιο στις αρχές του 2018, δηλαδή σε έξι χρόνια!
Παρόλο που για να γίνει πειστικός μίλησε για “σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης”, τοποθέτησε την δική του πρόταση διεξόδου στο μέσο της …μεθεπόμενης κυβερνητικής θητείας, με την άκρως αμφιλεγόμενο προϋπόθεση φυσικά ότι ο κοινοβουλευτικός χρόνος θα λειτουργήσει υπό ομαλές συνθήκες. 
Ακόμη κι ο αρχιτέκτονας και ζηλωτής του Μνημονίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στη δική του προεκλογική υπόσχεση μίλησε για έξοδο από το Μνημόνιο σε..
τρία χρόνια, το μισό διάστημα που “βλέπει” η Δημοκρατική Αριστερά!
Όλη η σκέψη στο οικονομικό πρόγραμμα της ΔΗΜΑΡ είναι η παράταση και επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής. Έχοντας αποδεχτεί το σύνολο των επιχειρημάτων που προβάλλει η τρόικα, το κόμμα του Φώτη Κουβέλη υποστηρίζει ότι οι στόχοι θα επιτευχθούν καλύτερα αν ο ορίζοντας εφαρμογής τους πάει μακρύτερα: “Όταν παραταθεί η χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, αυτονόητο είναι ότι δεν θα υπάρχουν τα μέτρα και μάλιστα με την αμεσότητα τα οποία επιβάλλονται από το μνημόνιο και τα οποία στην κυριολεξία καθηλώνουν τον ελληνικό λαό”, όπως είπε σήμερα.
Άρα καταλήγει στο μάλλον παράδοξο συμπέρασμα ότι η επιμήκυνση των μνημονιακών στόχων καταργεί τα μνημονιακά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.