17 Απρ 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: Οι λόγοι(!) που διεκδικούν τη ψήφο μας





Τα δύο άριστα ελληνικά, δικά μας κόμματα εξουσίας, διεκδικούν ψήφο Εξουσίας:

  • Διότι, τα τελευταία δυόμιση χρόνια χαμήλωσαν ρεαλιστικά και πατριωτικά μισθούς και συντάξεις σε αξιοπρόσεκτο κι ουχί αναξιοπρεπές επίπεδο.
  • Διότι οι άκαμπτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας ελαστικοποιήθηκαν σε τέτοιο βαθμό, που σήμερα αποτελούν το νέο ανερχόμενο μοντέλο των ανεπτυγμένων χωρών, παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση του Διαφωτισμού, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας. Προσλαμβάνεις και απολύεις όποτε θες και λογαριασμό δεν δίνεις, διότι ο λογαριασμός παράγει ακαμψία, στασιμότητα και μη-ανταγωνιστικότητα.
  • Διότι εξαφάνισαν την ανεργία –άνεργοι υπάρχουν, αλλά πρόκειται καθαρά για ανθρώπους που δεν επιθυμούν να δουλέψουν. Εξαφάνισαν δηλαδή όλα τα περιθωριακά κι αντιπαραγωγικά στοιχεία που κρατούσαν τη χώρα στάσιμη, ενώ τώρα…
  • Διότι –όπως είπε κι η Φώφη Γεννηματά (πολιτικός στοχασμός πατρικής κούνιας μεγίστης εμβριθείας) – τώρα «επιτέλους», μετά το Πι-Ες-Αϊ (PSI) σταθεροποιηθήκαμε και «ξέρουμε τουλάχιστον που βαδίζουμε»…
  • Διότι τα δύο μεγάλα και σοβαρά κόμματα δεν άφησαν να κάτσει «μύγα στο σπαθί τους», είδαμε το «όλα στο φως» να γίνεται πράξη, δόγμα και λάβαρο.
  • Η Δικαιοσύνη σήμερα, ένας θεσμός-παράδειγμα προς μίμηση, λειτουργεί και μάλιστα αστραπιαία. Το σπουδαιότερο: Δεν άφησε κανέναν επώνυμο υπουργό ή πολιτικό, εκτός της δίκαιης τσιμπίδας του Νόμου που ως γνωστόν, είναι ο ίδιος για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες – «επιτέλους» όπως θα έλεγε κι ένας αείμνηστος παπατζής με ζιβάγκο. Μία ματιά στις υποθέσεις (τα λένε και σκάνδαλα) Ζήμενς, Τσουκάτου-Άκη, Βατοπέδι, Υποβρύχια και άλλαι μίζαι θα πείσει και τον πλέον Άπιστο Θωμά (μέρες που είναι.)
  • Διότι γκρέμισαν άπαξ και δια παντός το πελατειακό κράτος, ουδείς διορίζεται πλέον εάν δεν το αξίζει, οι άξιοι εισχωρούν κι οι ανάξιοι αποχωρούν από το δημόσιο. Η Αξιολόγηση νομοθετήθηκε. Λαθάκια έγιναν. Μη ξεχνάμε το αρχαίο ρητό: «ουδείς άσφαλτος». Υπευθυνότητα πάνω απ’ όλα.
 Po

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.