19 Απρ 2012

Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ετοιμάζουν... κούτες για να μείνουν! Κούτες …



 

  Εκπαιδευτικός που αφού υπηρέτησε 8 χρόνια ως αναπληρώτρια  στις εσχατιές κυρίως της Ελλάδας, διορίζεται σε νησί του Αιγαίου και μετά από 3 μεταθέσεις φθάνει αισίως σε κοντινό νομό στον τόπο καταγωγής της όπου την ενημερώνουν ότι είναι στη Διάθεση του ΠΥΣΔΕ μαζί με άλλους 5 συναδέλφους (από προηγούμενες χρονιές) και έκτοτε (πέρασαν 5 χρόνια) παραμένει άλλοτε στην καλή κι άλλοτε στην κακή διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

 Στις τελευταίες μεταθέσεις πήραν 21 εκπ/κούς της ειδικότητάς της πανελλαδικώς εκ των οποίων οι 18 ανήκουν σε ειδική κατηγορία … Στον τόπο καταγωγής της πήραν μόνο από ειδική κατηγορία.

  Τώρα πρέπει άμεσα να βρει νέα στέγη διότι το.. ενοίκιο που πληρώνει αποτελεί το 1/3 του κουτσουρεμένου πλέον μισθού της.

  Το επιθυμητό θα ήταν ν’ αναζητήσει στέγη κάπου κοντά στα 2-3 σχολεία (όπου προσπαθεί να συμπληρώσει κάθε χρόνο το ωράριό της), τα οποίο όμως δε γνωρίζει ούτε καν σε ποια περιοχή του νομού θα είναι.

 Θα αναζητήσει λοιπόν σπιτικό στην πρωτεύουσα του νομού και πάλι, γύρω στα 35 τμ, ίσα να χωρέσουν ρούχα, λίγα σκεύη και φυσικά βιβλία.
 Για τους γέροντες γονείς που ίσως χρειαστεί να φιλοξενηθούν κάποια στιγμή ή και μόνιμα δεν έχει προβλέψει το μνημόνιο.

  13η μετακόμιση θα είναι αυτή, η πρώτη όμως που γίνεται λόγω … κρίσης. Και οι ιδιοκτήτες δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα για να προσαρμόσουν τα ενοίκια στις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν.

Σκέφτεται να φυλάξει την πιο μεγάλη και ανθεκτική κούτα για την επόμενη μετακόμιση :

 αν λάβει κανείς υπόψη του

 α.ότι πλεονάζει στο νομό και

 β. ότι έρχονται αξιολογήσεις – απολύσεις, η επόμενη και τελευταία μετακόμιση θα είναι σ’ αυτήν την κούτα (μέσα). 

Τουλάχιστον θα είναι εύκολη, γρήγορη και οικονομική !
 

1 σχόλιο:

  1. αλλη μια δακρυβρεχτη ιστοριουλα (μουφα μαλλον).
    καλωσηρθατε κυριοι δημοσιοι υπαλληλοι στον κοσμο μας!στην πραγματικοτητα! σ αυτην που ζουμε ολοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι!!!
    στις εσχατιες? της ελλαδος?εσχατιες?λες και εχουμε καμμια εκταση σαν της ρωσσιας!ελεος ρε μπουληδες καλομαθημενοι!και στα ακρητικα νησια μας ελλαδα μας ειναι!πατριδα μας!αφου επελεξες δημοσιο τομεα και βολευτηκες ετυχε να εχεις και καποιο ξεβολεμα!αντε πια με τον καθε βουτυρομπαμια και την καθε κατακαημενη που νομιζει οτι ειναι κατι ξεχωριστο!ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε!ξυπνηστε προβατακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.