# #

25 Μαρ 2012

Tι είναι η Ονείρωξη ;



Πρόκειται για ερωτικά όνειρα που συνοδεύονται από οργασμό και εκσπερμάτιση στα αγόρια, ή από αύξηση των κολπικών εκκρίσεων και ίσως οργασμό στα κορίτσια.

Οι αιτίες του νυκτερινού οργασμού και της πιθανής εκσπερμάτισης δεν έχουν διευκρινισθεί απολύτως.

 Ισως να οφείλονται στη μη εκτόνωση της σεξουαλικής δραστηριότητας ή σε σεξουαλικές επιθυμίες που κατά την διάρκεια της ημέρας κάποιος μπορεί να μη θέλει ή να μη μπορεί να ολοκληρώσει.

Συνήθως μετά την έναρξη της..
εφηβείας τα αγόρια αλλά και τα κορίτσια βλέπουν ερωτικά όνειρα αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε αν το όνειρο προηγείται της σεξουαλικής διέγερσης ή έπεται.
Το περιεχόμενο των ερωτικών ονείρων, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα όνειρα μπορεί να αντικατοπτρίζει απωθημένες επιθυμίες που αφορούν απαγορευμένους συντρόφους ή ιδιαίτερες ερωτικές πράξεις. Αν και στους άνδρες οι ονειρώξεις είναι συνηθισμένες κατά την εφηβεία και από τα 20 έως τα 30, στις γυναίκες πιο συνηθισμένες είναι στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.

H ονείρωξη έιναι φυσιολογική και θα μπορούσαμε να την χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες. 1) Στην εκκούσια, και 2) στην ακκούσια ονείρωξη. Και τι εννοούμε λέγοντας "ακκούσια" και "εκκούσια" ονείρωξη?

Όλοι γνωρίζουμε πως όταν κοιμόμαστε λειτουργεί το υποσηνείδητο μέρος του εγκεφάλου μας. (Παρεμπιπτόντως, όλοι οι επιστημόνες παραδέχονται πως ο εγκέφαλος είναι το πιο ανεξερεύνητο δημιούργημα σε όλο το γνωστό σύμπαν). Με αυτό υπόψην, ο εγκέφαλος υποσηνείδητα στέλνει μήνυμα ότι υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα σπέρματος στους όρχεις από το φυσιολογικό η οποία ποσότητα είναι άχρηστη για τον οργανισμό μας.

Όπως όμως πολύ σωστά προαναφέρθει, δεν είναι γνωστό τι προηγείται. Η διέργεση ή το ερωτικό όνειρο? Όπως και να'χει όμως σημασία για το σώμα μας έχει ότι αποβάλει μια περιττή επιπλέον ουσία και αυτό επιτυγχάνεται μόνο ενός ερωτικού ονείρου όπου βλέπουμε διάφορα και ίσως και τα πιο απίστευτα πράγματα τα οποία ίσως ούτε καν να τα είχαμε σκεφτεί. Π.χ. μπορεί να δούμε ότι κάνουμε έρωτα με ένα μικρό παιδί ή ακόμα και να'χουμε και ομοφυλοφιλικές σχέσεις.

Επιστημονικά έχει αποδειχθεί (κυρίως για τους άνδρες) πως αν υπάρχει μια κατά κάποιον τρόπο έντονη σεξουαλική δραστηριότητα ή ακόμα και αν κάποιο άτομο επιδείδετε στον αυνανισμό, η συχνότητα των ονειρώξεων μειώνεται κατά πολύ.

Στην εκκούσια όμως ονείρωξη ισχύει ο εξής κανόνας: "Με ό,τι τρέφεις τον εγκέφαλό σου συνήθως θα το δεις και σε όνειρο". Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος. Π.χ., αν εγώ βλέπω συνεχώς τσόντες ή φαντάζομαι τον εαυτό να πηγαίνει με την μια ή με την άλλη τότε και πάλι ο εγκέφαλος, υποσεινήδητα, δημιουργεί ένα ερωτικό όνειρο το οποίο συνοδεύεται πάντα από εκσπερμάτιση.

Εν κατακλείδι, ο βασικότερος παράγοντας για ένα wet-dream είναι ο εγκέφαλος για τον οποίο δεν γνωρίζουμε πλήρως όλες τις παραμέτρους που χρησιμοποιεί ούτως ώστε να έρθει σε πέρας μια τέτοια λειτουργία.

Δεν ξέρω για τους άλλους ανθρώπους όμως για μένα, όποτε σκέφτομαι αυτή την λειτουργία του σώματός μας μένω άφωνος με το πόσο όμορφα λειτουργεί το σώμα μας.

http://sxeseis.gr
 http://24newslines.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.