4 Μαρ 2012

Σωβρακολογώντας. . .


Αντε, ρε παιδιά, τελειώνετε με το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, γιατί πρέπει να γίνουν και οι εκλογές.
 Οι μαριονέτες περιμένουν. Εχουν περάσει από κάστινγκ, ο ρόλος τους ταίριαξε γάντι και το κουκλοθέατρο έχει στηθεί από καιρό.
 Από Γερμανούς σκηνοθέτες εννοείται. Τους είπαν: ή θα μπείτε στο πετσί του ρόλου ή δεν υπάρχει θέση για σας στο θεατρικό σανίδι. Ανεργα, μωρέ, να έμεναν τα παιδιά;
 Ανεργοι ας είμαστε όλοι οι άλλοι.

Τώρα εδώ που τα λέμε ο Πάγκαλος μαριονέτα, φοβάται ότι δε θα αντέξουν τα σκοινιά.
 Ο Βενιζέλος σα να έχασε λίγα κιλάκια. Λέτε να είναι σε δίαιτα; Αχ, κάνει θυσίες ο καημένος!
 Τον Πάγκαλο δεν τον κόβω να κόβει το φαΐ για ένα ρολάκι. Ούτως ή άλλως είναι πρωταγωνιστής τόσα χρόνια με όσκαρ υβρεολογίας. Τώρα τελευταία, όμως, αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα, μπερδεύει το ...
αριστερά με το δεξιά.
 Σαν τετράχρονο που ακόμη δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει. Να φανταστείτε αντί να πει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον το μόνο δεξιό κόμμα που αναγνωρίζει στην Ελλάδα, μπερδεύτηκε πάλι. Είπε ότι είναι το μόνο αριστερό κόμμα. Οταν πάει για μπουγάτσα που είναι αριστερά από το σπίτι, κάνει λάθος και στρίβει δεξιά, αλλά δεν πειράζει έχει ένα γυράδικο εκεί και τρώει τρεις γύρους.

Ο Κουβέλης πάλι έχει άλλο πρόβλημα. Μπερδεύει το μέσα με το έξω. Στην αρχή έλεγε «έξω από το μνημόνιο», αλλά μάλλον εννοούσε «μέσα».
 Τώρα τι να κάνει, για να μην εκτεθεί στα μάτια των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του «δεξιοσοσιαλιστικού» ΠΑΣΟΚ, εφηύρε ένα σύνθημα που σίγουρα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία: «και μέσα και έξω».
 Σαν τους ταξιτζήδες που πατάνε στη γραμμή της λεωφορειολωρίδας. Και πρόστιμο να μη φάνε και τον πελάτη να πάρουν. Ολα δικά τους δηλαδή. Οχι, κύριε Κουβέλη, αποφασίστε «μέσα ή έξω;», να ξέρει κι ο κόσμος αν θα πάρει την κούρσα ή θα πάρει το λεωφορείο που κουβαλάει το λαουτζίκο, όχι την ελίτ.
Ολοι προβληματικοί είναι σ' αυτό το Κοινοβούλιο, βρε παιδί μου;
 Ο Καρατζαφέρης ξεχνάει εύκολα. Οταν ήταν να συγκυβερνήσει ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγελασμός (συγγνώμη, Συναγερμός ήθελα να πω), διατεινόταν ότι το μνημόνιο μας βγάζει από την κρίση, αλλά τώρα αισθάνεται κι αυτός ότι μας χώνει όλο και πιο βαθιά.
 Τι να πω, η ηλικία του δε δικαιολογεί Αλτσχάιμερ. Μάλλον του λείπει βιταμίνη Β12, που ενισχύει τη μνήμη. Μερικές ενεσούλες και θα σιάξει το μνημονικό. Μόνο μην το παρακάνει, γιατί θα θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια και θα συνεχίσει τις κωλοτούμπες.
Ας μη σωβρακολογήσουμε άλλο! Αύριο πάλι.
by Α.Β.

Seleo.gr News 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.