# #

14 Μαρ 2012

Καημένη Ελλαδίτσα....Εδώ και 2000 χρόνια!


Ελλάδα δε θα γίνεις ΠΟΤΕ !!!

IeronymosMpampiniotis
Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών Ιερώνυμου και του νέου υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.
Ο κ. Μπαμπινιώτης χαρακτήρισε «ουσιαστική» την επίσκεψή του στην Αρχιεπισκοπή, ενώ ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι η επιλογή του εν λόγω προσώπου για το υπουργείο Παιδείας ήταν επάξια. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την ...
εκκλησιαστική εκπαίδευση. 
Ο υπουργός εξέφρασε τη βαθιά του πίστη, αλλά και την προσήλωσή του στην Ορθοδοξία και την παράδοσή της.
«Έχω βαθιά πίστη, όπως και ο απλός Έλληνας» δήλωσε και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ήταν επίκαιρη η στιγμή που επισκέφθηκε τον αρχιεπίσκοπο διότι, σε λίγο, «θα γιορτάσουμε την παλιγγενεσία του έθνους, που συνδέεται με την παρουσία του κλήρου. Δίπλα στον Κοραή, ήταν ο Νεόφυτος Δούκας, ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Κωνσταντίνος Οικονόμου ο εξ Οικονόμων κλπ. Και βεβαίως, δεν ξεχνάμε τον Αθανάσιο Διάκο.»
Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι η Παιδεία δεν μπορεί να αφίσταται από την Ορθοδοξία και, μάλιστα, εξέφρασε τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για όσα προσφέρει η Εκκλησία στον λαό.
Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τον διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία θα σταθεί δίπλα του, καθώς, ειδικά αυτή την περίοδο, θέλει να κάνει πολλά και επιζητεί τη συνεργασία του.
Στο τέλος,  έδωσε στον κ. Μπαμπινιώτη το νεοεκδοθέν βιβλίο του για την εκκλησιαστική περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.