16 Φεβ 2012

Από Ισπανία... «Ελλάδα, δεν είσαι μόνη»



Spain2
Περισσότεροι από 300 Ισπανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από την ελληνική πρεσβεία στη Μαδρίτη, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους Έλληνες και να αποδοκιμάσουν τα νέα μέτρα λιτότητας που είχε υπερψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο τo προηγούμενo βράδυ. 
    
Spain7
Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω του twitter από μέλη του κινήματος «Πραγματική δημοκρατία τώρα!» ("Real Democracy Now!"), το οποίο είχε διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων» της Ισπανίας το 2011. Στόχος ήταν όχι μόνο η εκδήλωση συμπαράστασης απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και η κινητοποίηση των Ισπανών πολιτών ώστε να ...αντιδράσουν και εκείνοι απέναντι στα μέτρα λιτότητας της δικής τους χώρας.

Spain6

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα, όπως «Ελλάδα, δεν είσαι μόνη», «Αλληλεγγύη στους Έλληνες», «Είμαστε εδώ για να γίνουμε λίγο Ελλάδα, αφού και εμείς βαδίζουμε στον ίδιο δρόμο», «Δεν θα πληρώσουν οι πολίτες την κρίση», «Περικοπές στα κέρδη των τραπεζών». Επιπλέον, ακούστηκαν συνθήματα εναντίον της άσκησης βίας στις διαδηλώσεις της Αθήνας, για παράδειγμα «Οι αστυνομικοί πρέπει να σταματήσουν τη ρίψη χημικών, να βγάλουν τα κράνη και να ταχθούν με το μέρος των διαδηλωτών. Με αυτόν τον τρόπο, η Γερμανία θα αρχίσει πραγματικά να φοβάται».

Spain3
Spain4
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, μικρότερου μεγέθους βέβαια, πραγματοποιήθηκαν και έξω από άλλα προξενεία της Ισπανίας, όπως εκείνα της Βαρκελώνης, της Μαγιόρκας, του Μπιλμπάο και αλλού.                                                                                                                                                                                    
Δείτε το βίντεο από τη διαδήλωση στη Μαδρίτη: 
                                                                                                                                                                                                               
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.