8 Ιαν 2012

Oι ποντικες πρωτοι εγκατέλειψαν τον Τιτανικό . . .



Ο αποδιοπομπαίος τράγος, στη σύγχρονη Ελληνική τραγωδία, έχει όνομα. Οι συμμέτοχοι του εγκλήματος, ένας ένας στην αρχή, ομαδικά τώρα στο τέλος, πηδάνε από το πλοίο ουρλιάζοντας το ανάθεμα στον καπετάνιο που μας έριξε στις ξέρες!.

 Λες και δεν ήταν αυτοί που αποφάσιζαν και έδιναν εντολές, ψήφιζαν αντισυνταγματικούς νόμους, οργάνωναν τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες, εκβίαζαν, απειλούσαν, κορόιδευαν, απαξίωναν, χυδαιολογούσαν.

 Λες και τα ντόπερμαν δεν ήταν εκεί όταν με απίστευτη λύσσα, έπεφταν πάνω σε όποιον τολμούσε να υψώσει φωνή και να καταγγείλει την αδιέξοδη  και καταστρεπτική για το τόπο πολιτική.

 Λες και δεν ήταν αυτοί που από κανάλια και εφημερίδες, έκλειναν τη στρόφιγγα της ενημέρωσης και άνοιγαν τους οχετούς της παραπληροφόρησης.

 Τώρα, προκειμένου να σωθούν αυτοί και όχι η χώρα - αυτή τη κατέστρεψαν -, οργανωμένα πάλι, οι δοσίλογοι μαζί με τους εθνικούς εργολάβους της παραπληροφόρησης, χτίζουν κολυμπήθρες αυτοκάθαρσης. Και παρουσιάζονται και σαν εγγυητές μιας νέας δημοκρατικής πορείας.

Η απορία βέβαια έχει γίνει κραυγή.

Ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο ?


Ποιοι κυβερνούσαν δύο χρόνια τώρα αυτόν το τόπο;


Δεν είχαν αφήσει ούτε μία χαραμάδα για το φως. Τα πάντα τα έριξαν στο σκοτάδι και τώρα έγιναν οπαδοί μιας νέας πορείας!. Μιας πορείας που περιγράφεται με το δόγμα "ακολουθήστε μας και δεν χρειάζεται να μάθετε τη πορεία.

 Αρκεί που εμείς θα είμαστε πάλι στο τιμόνι!".

 Δεν φταίνε λένε αυτοί για τις λάθος επιλογές! Αλλά προσπαθούν και πάλι να μας πείσουν ότι το κακό έγινε. Δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος. Αμετανόητοι, καθοδηγούμενοι, αγωνίζονται πάλι για τον δικό τους πλούτο. 
Για τα δικά τους κεκτημένα. Αυτά δεν διαπραγματεύονται.
 "Δεν έχει σημασία που πτωχεύουν οι Έλληνες, αρκεί που δεν πτωχεύει το κράτος" μας λέει ο Βενιζέλος.
 Ο ίδιος - όπως και έτερος αντιπρόεδρος -μετράει καταθέσεις εκατομμυρίων, άρα δεν πτωχεύει σαν Έλληνας.
 Ξαφνικά οι εκδότες που δύο χρόνια τώρα στήριξαν με λύσσα το μνημόνιο, έγιναν αντιμνημονιακοί, καταγγέλλουν τη "πίσω πόρτα" και απειλούν με δικαστήρια και φυλακή τον Γ.Α.Παπανδρέου. Όχι ότι δεν του αξίζει, αλλά πίσω από τα ίδια κάγκελα είναι και η δική τους θέση. Όχι για τη στήριξη του μνημονίου. Αλλά γιατί σε όλα τα οικονομικά σκάνδαλα, είναι αναμειγμένα και τα δικά τους ονόματα.

Εθνικόφρονες που απόκτησαν με περίεργους τρόπους τεράστιες περιουσίες.
Που απέφυγαν με δόλο τη στράτευση, που ελέγχονται για τις διασυνδέσεις τους με ξένες υπηρεσίες.

Σοσιαλιστές που μισούν το σοσιαλισμό.

Κωλοτούμπες που από πολέμιοι του μνημονίου έγιναν υποστηρικτές του - με τι ανταλλάγματα άραγε- και προσπαθούν να σταθούν σε δύο βάρκες, ελπίζοντας στο ότι θα κυβερνήσουν και όχι στο ότι θα προσφέρουν το παραμικρό για τη σωτηρία της χώρας.
 Τραπεζίτες με διπλές και τριπλές συντάξεις και μισθούς, υπεύθυνους για το μεγάλο φαγοπότι.
 Πρώην αριστεροί που ανακάλυψαν τις αγορές.

Αντιστασιακοί από παιδική ηλικία που ξαφνικά μας ζητάνε να βάλουμε πλάτη και αυτοί απολαμβάνουν το τζακούζι τους με τηλεπερσόνες.
 Ένας αηδιαστικός συρφετός που έχει πλουτίσει από τη κρίση και βλέπει μπροστά του άλλη μια ευκαιρία να αυξήσει τα υπάρχοντά του.

 Αναβάλλουν τις εκλογές. Προετοιμάζονται για την πτώχευση. Κοροϊδεύουν το λαό. Ετοιμάζουν το έδαφος για ένα νέο φαγοπότι
.
 Θα τους το χαλάσουμε το πάρτι.
 Ο λαός τους έχει πάρει χαμπάρι.
 Και αυτή η σιωπή δεν είναι τίποτα άλλο απο σιγουριά.
 Σιγουριά, που δεν αφήνει καμιά παρερμηνεία.
 ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.