16 Ιαν 2012

"Οι Αλβανοί μεταναστεύουν από την... Ελλάδα"



Το κύμα φυγής των Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας περιγράφει το Economist.Το κύμα φυγής των Αλβανών μεταναστών από την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας περιγράφει το Economist.
“Το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα τους έχουν πάρει χιλιάδες Αλβανοί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα τις περασμένες δεκαετίες για την ανεύρεση εργασίας,” αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Economist που θα δημοσιευθεί αύριο.
 
Με μία γλαφυρή σκηνή, έξω από ένα ελληνικό σχολείο, στο οποίο συνομιλούν δύο γονείς στα αλαβανικά και στη συνέχεια στα ελληνικά με το παιδί τους, ο αρθρογράφος τονίζει ότι “παιδιά που δεν έχουν πάει ποτέ στην πατρίδα τους αναγκάζονται να... επιστρέψουν λόγω των αντίξοων συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα της κρίσης”.
 
Το άρθρο στη συνέχεια αναφέρεται στη μείωση του πληθυσμού που είχε καταγραφεί στην τελευταία απογραφή στην Αλβανία, αφού 1,4 εκατ. πολίτες είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα για δουλειά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ενώ τονίζει την αντιστροφή σκηνικού, με την ανεργία να απειλεί όλο και περισσότερους μετανάστες.  
 
“Πολλοί είναι οι Αλβανοί που σκέφτονται την επιστροφή και ακόμα περισσότεροι έχουν ήδη φροντίσει να βγάλουν τα χρήματά τους από τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελλάδα και να τα μεταφέρουν στην Αλβανία” συνεχίζει το άρθρο του Economist, προσθέτοντας τέλος ότι συνεχώς αυξάνονται οι επιχειρήσεις που εξαιτίας της ύφεσης και της οικονομικής δυσπραγίας μεταφέρονται στην Αλβανία.  
 
24h News

2 σχόλια:

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.