9 Ιαν 2012

Η τελευταια επιθυμια του Ανδρεα...


Η κιβωτός του σοσιαλισμού 
 
Λίγο μετά τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ το 1996, η Δήμητρα Λιάνη κάλεσε στο σπίτι στην Εκάλη ένα από τα επιφανέστερα και συνεπέστερα στελέχη του κινήματος.

 Ο Ανδρέας της είχε αφήσει μία τελευταία επιθυμία: Να παραδώσει τα σύμβολα του σοσιαλισμού σε έναν πραγματικό αγωνιστή τον οποίο θα διάλεγε εκείνη.


Έτσι και έγινε. Ο αγωνιστής με τα γαλαζοπράσινα μάτια μπήκε από την πίσω πόρτα, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, και βγήκε μία ώρα αργότερα κρατώντας ένα κασελάκι φτιαγμένο από ξύλο τριανταφυλλιάς που είχε λαξεμένα στο χέρι τα αρχικά του ΠΑΣΟΚ.  

Τα χρόνια πέρασαν, το ΠΑΣΟΚ πέρασε από 40 κύματα αλλά το περιεχόμενο του κουτιού παρέμεινε επτασφράγιστο μυστικό, καθώς μόνο 3 άνθρωποι γνώριζαν πραγματικά τι περιέχει. Ο νεκρός Αντρέας, η Δήμητρα και ο ...αγνός υπηρέτης του σοσιαλισμού. 

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε φάση αποσύνθεσης, ο γιος του ιδρυτή μοιάζει ανίκανος να επιλύσει τα προβλήματα καθώς αποτελεί ο ίδιος το μεγαλύτερο και η κυβέρνηση που στηρίζει χαρακτηρίζεται ως κατοχική.

 Έτσι λοιπόν ο γνήσιος αριστερός, έμπιστος του Ανδρέα και της Δήμητρας αποφάσισε να αλλάξει θέση στο κασελάκι για να μη πέσει σε λάθος χέρια.

 
Έτσι το Σάββατο το βράδυ το έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του για να το μεταφέρει σε ασφαλή περιοχή. Για κακή του τύχη όμως έπεσε πάνω σε μπλόκο της αστυνομίας. Αριστερός με εμπειρία από τις δυνάμεις καταστολής του κράτους της δεξιάς δεν σταμάτησε, πάτησε γκάζι και πήρε μαζί του και έναν από αυτούς τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Ο Κίμων Κουλούρης ήταν το πρόσωπο που εμπιστεύτηκε η Δήμητρα τα ιερά σύμβολα του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ελληνικής αστυνομίας το κασελάκι περιείχε:

Μια χρυσοκέντητη σημαία του κινήματος, το συμβόλαιο με το λαό, το χρυσό δόντι του Ανδρέα Παπανδρέου και την πρώτη του μωρουδιακή πάνα με τα πρώτα του κακάκια αποξηραμένα. 

Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν σε ένα ξεχωριστό κουτάκι τα προφυλακτικά που χρησιμοποιούσε ο ηγέτης του σοσιαλισμού στις σεξουαλικές του επαφές με τη Δήμητρα.

πηγη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.