6 Δεκ 2011

Ο Πυθαγορας ηταν..."πειραγμενος"???

 Πυθαγόρας.
1254435981626
 



Τώρα τι να πει κανείς για τον Πυθαγόρα. Ότι είναι ένας από τους ιδρυτές της επιστήμης των μαθηματικών?
 Για την δουλειά του επάνω στον ήχο και την αρμονία?
 Για την χρυσή τομή και το πυθαγόρειο θεώρημα?


 Ας αφήσουμε καλύτερα τα επιτεύγματα του για αυτούς που είναι ειδικοί και ας περιοριστούμε στα ποιο "πιπεράτα" του μεγάλου αυτού Έλληνα.

Γιατί λοιπόν τον αποκαλούμε τρελό? 



Είχε ιδρύσει μια λατρεία και μάλιστα μια αρκετά περίεργη θα λέγαμε. Όχι βέβαια απ' αυτές τις "ο Ιησούς ζει σε ένα διαστημόπλοιο κάτω από την Ανταρκτική" αλλά μια λατρεία των αριθμών με όλους αυτούς του περίεργους κανόνες που συνήθως συνοδεύουν τις λατρείες.

 Να κάνεις σεξ μόνο το καλοκαίρι, να πίνεις μόνο νερό, να τρως μόνο ωμές τροφές, να μην φοράς μάλλινα ρούχα κ.λ.π. Α... και ποτέ (και κρατήστε το αυτό) να μην τρως κουκιά...

Αλλά ήταν παθιασμένος με τους αριθμούς και την γεωμετρία. Κάθε αριθμός είναι ένα σχήμα και κάθε σχήμα αναπαριστούσε έναν αριθμό. Και κάθε αριθμός-σχήμα έχει έναν σκοπό, ένα θεϊκό νόημα και μια θέση στην τάξη των πάντων. Και ο Πυθαγόρας τους λάτρευε όλους.


Η μαθηματική του θεώρηση επέτρεπε στους αριθμούς να εκφράζονται μόνο ως αναλογίες ακέραιων αριθμών (π.χ 2/3 αντί για 0.666).

 Τα δεκαδικά δεν υπήρχαν. Έτσι όταν ένας άτυχος που τον έλεγαν Ίππασο τόλμησε να πει ότι αυτό δεν λειτουργεί σωστά, ο Πυθαγόρας έκανε ότι θα έκανε κάθε λογικός άνθρωπος που κάποιος άλλος απειλούσε τα πιστεύω του. Μάζεψε την μυστική αδελφότητα, τον απήγαγαν, τον έδεσαν, τον πήγαν στο μέσο μιας λίμνης, έβαλαν φωτιά στην βάρκα και εξαφανίστηκαν μέσα στην νύχτα.

Ο Πυθαγόρας πέθανε με έναν τραγικό τρόπο. Ένα εξαγριωμένο πλήθος έβαλε φωτιά στο σπίτι του και αυτός προσπάθησε να διαφύγει από τους διώκτες του τρέχοντας. Θεωρείται ότι συνέχισε έως ότου βρέθηκε σε ένα χωράφι με κουκιά. Ανάμεσα στα κουκιά και στο εξαγριωμένο πλήθος, προτίμησε το πλήθος και έτσι στράφηκε προς αυτό, κάτι που τον οδήγησε στον θάνατο.





Παν Παν

4 σχόλια:

  1. Αρα τηρησε μεχρι τελους το
    ΚΥΑΜΩΝ ΑΠΕΧΕΣΘΑΙ
    πως λοιπον σκεφτεστε οτι ηταν πειραγμενος;
    επειδη οτι ελεγε
    και το πιστευε
    και το εφαρμοζε
    εως στην κυριολεξια με κοστος ζωης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλακα κανουμε φυσικα..Και το πειραγμενος ειναι με εισαγωγικα...Απλα τονιζει ο φιλος που το γραψε τις παραξενιες του...με καλη διαθεση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποτε δεν τρωω "κουκια"!!! Ενα βραδυ...πριν 10 χρονια...φαγαμε "φρεσκα κουκια"..."καλομαγειρεμενα"..."πεντανοστιμα"...δικης μας "οργανικης καλλιεργειας"!!!....Και τα 3 ατομα...το βραδυ που πεσαμε για υπνο...ειδαμε "φρικτους εφιαλτες"!!! Μονο εγω ηξερα..."περι Πυθαγορα"..."περι κακων χυμων"..κ.τ.λ!!!...αποκλειεται λοιπον,η αυθυποβολη!...μεχρι να κοιμηθουμε...περασαν 4-5 ωρες...απ το δειπνο...αρα αποκλειουμε κ την "βαρυστομαχια"!!! Κανεις μας...δεν ηταν "φανατικος χρηστης"...αυτης της τροφης...μπορει στο παρελθον...ναχαμε δοκιμασει...σε μικρη ηλικια...μια φορα!!!Κανεις μας δεν ειχε προβλημα..με "ενζυμο"..κ.τ.λ!!! Ξυπνησαμε κ οι 3..."σαλταρισμενοι"...κατα τις 4 το πρωι...κ "συζητησαμε"...την "Εμπειρια" μας! Τους ειπα..."περι Πυθαγορα+κακων χυμων"...κ κανεις...δεν ηταν "δυσπιστος"!!!...Ολοι συμφωνησαμε...πως οι "Εφιαλτες μας"...ηταν...απο τα "νοστιμα κουκια"...που φαγαμε στο "δειπνο"!!! Πιστευω...πως τα "χλωρα"...ειναι πολυ πιο "δυνατα"...απ τα "ξερα"!...Κανεις μας...δεν "ξαναεφαγε" ποτε..."χλωροκουκια" (τοσο "εντονη εμπειρια" ειχαμε)...ο ενας "δεν ξαναδοκιμασε"...Ποτε...οι υπολοιποι 2...σπανια μπορει να "δοκιμασουμε" 2-3 "πιρουνιες"...φαβα απο κουκια...πολυ σπανια!!! Μα...ο Πυθαγορας..."απαγορευε" στους "μαθητες" Του...κ τα "Αυγα"!!!...και για να "συνδεσουμε" τις "Πληροφοριες"...ο "dr.Μουρουτης"...σε μια "ομιλια του"...στην Κυπρο...λεει...στο "ακροατηριο" του...πως... "το τριτο καρκινογονο"...με "πρωτο το τσιγαρο...κ "δευτερο το αλκοολ"...ειναι..."Το Αυγοοοοοοο"!!!!...Και ο "Αγαπιος ο Λανδος"...αναφερει σε ενα βιβλιο του...τα κουκια...σαν πολυ "κακη τροφη"...γραφοντας...πως "δημιουργουν...ανεμο"!(ανισορροπια-κακους-χυμους-στο σωμα)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ευτυχως που δεν ειμαστε μαθητες του πυθαγορα
    κι ας τον θαυμαζουμε τα μαλα
    μας αρεσουν και τα κουκια(χλωρα και ξερα)
    και τα αυγααααααααα επισης
    σημερα φαγαμε ωραιοτατο καγιανα
    τιμαμε ενιοτε και το αλκοολ και το τσιγαρο
    και να παει στον αγυριστο και ο καρκινος και οι καθηγηταδες που τον κουβεντιαζουν
    μια ζωη την εχουμε κι αν δεν την γλεντησουμε
    τι θα καταλαβουμε;;;;;;;;
    καλη νυχτα
    κι ονειρα χωρις εφιαλτες και... δρακους
    υπαρχουν και.....καλα ξωτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται...Επίσης χρησιμοποιήστε ελληνική γραφή για να αναρτηθούν τα σχόλιά σας.